Autor Wątek: LEGO - Zestawy kolekcjonerskie. Klasyki i inne geekowskie gadżety  (Przeczytany 87388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Leyek

Odp: LEGO - Zestawy kolekcjonerskie. Klasyki i inne geekowskie gadżety
« Odpowiedź #615 dnia: Wt, 10 Czerwiec 2025, 17:20:22 »

Offline nori

« Odpowiedź #616 dnia: Wt, 10 Czerwiec 2025, 18:24:29 »
The Thieves of Tortuga i Mushroom Village zamówione. Kusił Adventure in Transylvania, ale odpuściłem. Ogromny minus tych zestawów dla mnie, to brak papierowej instrukcji.

Offline Jigsaw

« Odpowiedź #617 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 15:15:45 »
Wykorzystując zestaw Power Functions z Allegro postanowiłem zbudować sobie wehikuł RC. Początkowo miał składać się ze standardowych klocków, te raczej nie trzymały się zbytnio kupy, wykorzystałem, co miałem z Technica, z pomocą przyszły też pojedyncze zestawy z gazetek Lego Technic. Pewnie nie jest to optymalne wykorzystanie - budowałem z tego co miałem pod ręką.

Offline komiks

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Leyek

« Odpowiedź #619 dnia: Pn, 06 Październik 2025, 17:10:13 »
Ruszył preorder kolejnych zestawów z Bricklinka: https://www.bricklink.com/v3/designer-program/series-6/main.page

Offline nori

« Odpowiedź #620 dnia: Wt, 11 Listopad 2025, 19:45:31 »
Star Trek oficjalnie! Czekałem jak na zbawienie, miałem wielkie nadzieję i... jak dla mnie nieco zawód. Figurki spoko, fajnie, że jest ich całkiem sporo, ale sam model... Owszem, przypomina co ma przypominać, jednak widać, że niektóre elementy jakś nie do końca ze sobą współgrają, choćby same silniki czy ta "rurka - przewód" na spodku. Zrobili mały dok, ale strasznie prymitywny, szkoda, że nie pokuszono sie o ukryty mostek w miniaturze, z microfigami, także maszynownie z silnikami, może bar? Zmarnowany potencjał.

10356 Star Trek: U.S.S. Enterprise NCC-1701-D brickset

Będzie dodatkowy zestaw, gratis do zakupów w okolicach premiery:

40768 Star Trek: Type-15 Shuttlepod brickset

Offline nori

« Odpowiedź #621 dnia: Cz, 13 Listopad 2025, 22:17:46 »
Dziś ruszył preorder 5 serii Bricklinka

Zestawy wreszcie dotarły! Nie obyło sie bez przygód, grzybki miały rozdarte na paręnaście centymetrów pudełko na samym przodzie! Telefon do TLG, samie nie wiedzą co zrobić, bo nakład limitowany, wysłane fotki, i o dziwo, nowy zestaw dotarł po dwóch dniach. Stary trzeba było odesłać. Uff.

Co prawda coś ostatnio z klocków wyrosłem, i parę zestawów lezy nieruszonych, cześć się nawet pozbywam, ale grzybki obowiązkowo sobie złożę!

Online Leyek

« Odpowiedź #622 dnia: Cz, 13 Listopad 2025, 23:35:14 »
Zestawy wreszcie dotarły! Nie obyło sie bez przygód, grzybki miały rozdarte na paręnaście centymetrów pudełko na samym przodzie! Telefon do TLG, samie nie wiedzą co zrobić, bo nakład limitowany, wysłane fotki, i o dziwo, nowy zestaw dotarł po dwóch dniach. Stary trzeba było odesłać. Uff.

Co prawda coś ostatnio z klocków wyrosłem, i parę zestawów lezy nieruszonych, cześć się nawet pozbywam, ale grzybki obowiązkowo sobie złożę!

Ja niestety grzybki odpuściłem, teraz trochę żałuję, szczególnie że mam mniejszy zestaw z 1 serii. Ale brałem piratów i Transylwanię już nie chciałem przesadzać. Transylwania była moim pierwszym wyborem zdecydowanie. Piratów dobrałem po filmikach z YT.

Offline nori

« Odpowiedź #623 dnia: Pn, 17 Listopad 2025, 17:25:24 »
ha, ha, u mnie było identycznie, tez pierwszym wyborem były te trzy, ale zdecydowałem sie na ograniczenie do dwóch, i niestety Transylwania odpadła. Piraci bo to mus dla mnie, a te grzybki strasznie chwyciły mnie dla serce. Też mam ten wcześniejszy zestaw, nawet go składałem i naprawdę można go uznać za udany model, a tutaj jest to wszystko do potęgi entej.

jak byś składał Transylwanie, podziel się koniecznie opinią! Możesz pomarudzić przynajmniej nie będę żałował, ze sobie odpuściłem. ;)