Autor Wątek: Figurki kolekcjonerskie  (Przeczytany 77514 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KubciO

Odp: Figurki kolekcjonerskie
« Odpowiedź #360 dnia: Nd, 20 Listopad 2022, 16:03:07 »
Na forum chyba mało kto interesuje się DB
Paru fanów na pewno się znajdzie.  ;)

Gohan genialny. Bardzo podoba mi się dizajn tej formy. Może się nawet skuszę.

Ja bardzo lubię figurki FiguartsZERO. Chociaż mam na ten moment tylko Goku SSJ3

Co do Trunksa, to właśnie w linii FiguartsZERO będzie takie coś. Nie lubię Trunksa, ale przyznać muszę, że ładne.

Offline Gazza

« Odpowiedź #361 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 09:34:52 »
(...)Na forum chyba mało kto interesuje się DB, ale mnie te figurki w dalszym ciągu niesamowicie jarają.(...)
Nie znam się i nie jestem fanem DB, ale jestem miłośnikiem figurek (i wszelkich miniatur) oraz fanem SHFiguarts więc kibicuję temu wątkowi i jego bywalcom w budowaniu swoich kolekcji. :)

Offline Murazor

« Odpowiedź #362 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 11:43:57 »
Z Gwiezdnych Wojen, inspirowany postami Gazzy ;) moja ekipa Mandalorianów. W zapowiedziach jest Axe Woves, który uzupełni niebieskie trio.

I pudełka, bo mają świetny design 8)

Offline Murazor

« Odpowiedź #363 dnia: Śr, 23 Listopad 2022, 10:35:14 »
I jak obiecałem, wrzucam moją kolekcję DB. Jeszcze w pudełkach, na razie brak sensownego miejsca na wystawienie :(

Najnowsze nabytki ładnie wyszły, więc też wrzucam :)

« Ostatnia zmiana: Śr, 23 Listopad 2022, 10:37:10 wysłana przez Murazor »

Offline Kyms

« Odpowiedź #364 dnia: Śr, 23 Listopad 2022, 17:25:11 »
McFarlane zapowiedział dwie figurki DC: Mr Freeze i Joker. Może zachęci kogoś. Strasznie kusi mnie pierwsza z nich, cudeńko.

Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Castiglione

« Odpowiedź #365 dnia: Śr, 23 Listopad 2022, 20:59:32 »
I jak obiecałem, wrzucam moją kolekcję DB.
Vegetę w zbroi chętnie bym widział u siebie, tylko że ta figurka trochę mnie nie przekonuje (no i ciężko ją dostać), ma już kilka lat i myślę, że dzisiaj zrobiliby go dużo lepiej. Po cichu liczę, że kiedyś doczekamy się nowej wersji, chociaż trochę czasu mogę sobie jeszcze poczekać.

Offline Murazor

« Odpowiedź #366 dnia: Śr, 23 Listopad 2022, 21:36:49 »
To jest ta wersja 2.0, z nowym body. Jedynie kolory są trochę kiepskie, ten niebieski taki jakiś sztuczny.

Pewnie będzie kiedyś wznowienie, ale myslę, że skoro po Namek zaczynają Android Sagę to raczej nie ma co liczyć na to. Raczej pójdą dalej, Cell i Buu. Plus jakieś ekstra pomiędzy.

Dużym plusem jest "ekstra" głowa w podstawowej formie, więc myślę nad kupnem 2x nowego Vegetę SS i założenia na jego body. Będzię taki substytu późniejszego Vegety :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #367 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 11:57:35 »
No ale mimo to ma już 5 lat. Jakoś nie trafiają do mnie proporcje, twarz i ogólne wykonanie. Dzisiaj na pewno zrobiliby go dużo lepiej.

Offline Murazor

« Odpowiedź #368 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 12:42:29 »
Jak tak porównuję z tą wersją z super hero, czy Vegety Blue to ten ze Scouterem jest chudszy, smuklejszy, a włosy są bardziej szpiczaste. Gdyby nie to, że jest tego samego wzrostu to mógłby uchodzić za młodszego. W sadze Saiyan wygląda nawet podobnie do figurki:

vs

A może sobie racjonalizuję wydanie na niego trochę więcej :D

Offline Castiglione

« Odpowiedź #369 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 13:56:37 »
Znaczy ja nie twierdzę, że ta figurka jest jakaś zła. Mnie ogólnie średnio przekonują figurki Goku czy Vegety od Figuarts. Wydają mi się jakieś niezgrabne, dopiero te najnowsze (jak ten zapowiedziany Vegeta SSJ) faktycznie mi się podobają, dobrze oddają wygląd z anime i chyba w końcu się skuszę. Pomijam tutaj wersje SSJ4, bo te są super.

Ale jakby nie patrzeć to te kilka lat robi ogromną różnicę, też mam np. tego Nappę i choć wizualnie jest fajny, to artykulacja jednak sporo gorsza niż w obecnych figurkach.

Offline Murazor

« Odpowiedź #370 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 14:07:46 »
To racja, Dodoria, wygląda jak kawał plasitku, a rusza i pozuję się o wiele lepiej.

Z innej beczki, ciekawe czy Dr Gero bedzie mial głowę bez czapki :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #371 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 14:16:30 »
Pewności nie ma, ale obstawiałbym, że tak, podobnie #19.

Offline Gazza

« Odpowiedź #372 dnia: Cz, 01 Grudzień 2022, 09:15:59 »
Dotarły posiłki

Offline Voitas

« Odpowiedź #373 dnia: Cz, 01 Grudzień 2022, 09:29:59 »
Nie wiem czy to się podpina pod "figurki kolekcjonerskie", ale ostatnio wpadło mi w oko takie cudeńko

https://gundamit.com/soskill-bumblebee-the-movie-optimus-prime_p0211.html

Offline Castiglione

« Odpowiedź #374 dnia: Pt, 02 Grudzień 2022, 11:22:52 »
Figurki kolekcjonerskie do złożenia ;)