Autor Wątek: Figurki kolekcjonerskie  (Przeczytany 77590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sum41

• Gość
Odp: Figurki kolekcjonerskie
« Odpowiedź #450 dnia: Pn, 10 Lipiec 2023, 14:06:52 »
Wlasnie u nich tez go widzialem, czyli cos mi się pokręciło, sorki.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #451 dnia: Cz, 20 Lipiec 2023, 18:17:55 »
Dotarły nowe Figuartsy, tym razem aż trzy. Najlepszy zdecydowanie Frieza, super jest ta figurka. Drugi w kolejności Trunks, chociaż jakościowo nieco rozczarowuje - stawy są trochę za luźne, pasek do miecza się odpina, kilka razy przy ustawianiu wypadła mu ręka - ale wizualnie nadal bardzo fajnie. Najmniej podoba mi się Vegeta. Barki wyglądają nienaturalnie (jeszcze w wersji z założonymi rękami jest w miarę spoko, ale bez tego mocno rzuca się w oczy), kolorowanie włosów średnio mi odpowiada (szkoda też, że jest tylko opcja Super Saiyana) i ogólnie model wydaje się już taki przestarzały.

Offline Murazor

« Odpowiedź #452 dnia: So, 22 Lipiec 2023, 17:35:23 »
To i ja się pochwalę :) Przemyślania podobne, Vegeta to tylko wznowienie starej figurki w nowych kolorach. Co do włosów, też mi się nie podobały, ale na zdjęciu w słońcu robią wrażenie (obok wersja od 3rd party, jak sie okazało bez szyi :P ).

Trunks ma sporo problemów, no ale Made in Vietnam, więc pewnie tak już będzie odkąd przenieśli produkcje :(

Natomiast Frieza to ogromne zaskoczenie. Wielki, potężny, a mimo to bardzo elastyczny i możliwy do pozowania.

Spoiler: PokażUkryj
Z juniorem  8) i trauma przed Super Saiyanami :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #453 dnia: So, 22 Lipiec 2023, 18:07:25 »
Ogólnie mam wrażenie, że postacie przeciwników dużo lepiej im wychodzą od głównych bohaterów.

Co do włosów, to strasznie kombinują (przezroczyste, metaliczne itd.), tymczasem mnie zdecydowanie najbardziej podoba się taki odcień jak ma Trunks, taki bardzo jasny złoty.
« Ostatnia zmiana: So, 22 Lipiec 2023, 18:09:10 wysłana przez Eguaroc »

Bender

• Gość
« Odpowiedź #454 dnia: Wt, 25 Lipiec 2023, 20:25:42 »
To jest figurka ...... 1/6    :o   Nie mam pojęcia jak oni zrobili te włosy

Offline Murazor

« Odpowiedź #455 dnia: Śr, 26 Lipiec 2023, 09:29:46 »
No tak, HT mają kosmiczna jakość. Zapowiedzieli też Anakina z podobnie dobra fryzura ;)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #456 dnia: Śr, 26 Lipiec 2023, 12:56:31 »
mogliby jeszcze coś wymyślić, żeby zamaskowac stawy, bo teraz to chyba najsłabsze ogniwo. No i lightsabers. Ten przezroczysty plastik to porażka

Offline Murazor

« Odpowiedź #457 dnia: Śr, 26 Lipiec 2023, 13:18:49 »
Stawy maskują ciuchami i czasami to nawet działa, no ale muszą się jakoś ruszać. A co do mieczy to np.: LEDy, custom dla Black Series z Reddita:

Bender

• Gość
« Odpowiedź #458 dnia: Śr, 26 Lipiec 2023, 14:20:34 »
Bardziej mam na myśli niepodświetlane. Np biały core, oblany cienka warstwą koloru. Coś jak lizak.  Mogłoby zadziałać

Offline Kyms

« Odpowiedź #459 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 10:56:16 »
Figurki DC zawitały do Kinder Joy! Mowa o mini figurkach Funko POP. Każda z nich posiada kod do pobrania gry „Applaydu Friends”. Figurkę możecie zeskanować w grze i grać nią. Pełna instrukcja znajduje się z tyłu etykiety dodawanej do każdego jajka.

Lista potwierdzonych postaci: Batman, Batgirl, Harley Quinn (wersja klasyczna + New52), Joker, Superman, Stargirl, Shazam, Black Adam, John Stewart (Zielona Latarnia), Flash, Reverse Flash, Wonder Woman. Dodatkowo możecie trafić na popity z Pingwingem czy Aquamanem. Część osób informowała o nakładce na ołówek/długopis z Catwoman czy breloku z Black Manta.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Voitas

« Odpowiedź #460 dnia: Nd, 06 Sierpień 2023, 13:38:30 »
Mam już Batgirl od młodszej córki. Starsza nie chce oddać Jokera

Offline Gazza

« Odpowiedź #461 dnia: Wt, 08 Sierpień 2023, 09:05:29 »
Wrzucam to tutaj bo nie chcę "zaśmiecać" tematu giełdy komiksowej:
SPRZEDAM:
Statuy Kotobukiya ARTFX+ (około 20 cm), 220 zł sztuka + koszt paczkomatu (lub odbiór osobisty w Poznaniu), stan idealny, kompletne opakowania, przechowywane w widocznych na zdjęciach "fabrycznych" gablotkach (opakowaniach), wewnątrz prostokątne podstawki, stopy figur z magnesami, POLECAM!!

Offline Voitas

« Odpowiedź #462 dnia: Pt, 18 Sierpień 2023, 14:07:51 »
Zamówiłem ostatnio figurkę SW z serii innej niż Black Series. Nie podeszło. Za małe. Szkoda miejsca na półce. Odesłałem. Jednak Black Series to Black Series. Poniżej porównanie nowych figurek.

Offline Gazza

« Odpowiedź #463 dnia: Pn, 21 Sierpień 2023, 09:17:50 »
To The Vintage Collection (3.75"), również Hasbro. Tu akurat blister z specjalnej linii opakowań oddającej pamięć czasom gdy licencja była po stronie Kennera. TVC ma swoją pokaźną fanbazę ale ja osobiście również preferuję większe modele.
Zapraszam na fb grupę STAR WARS BLACK SERIES PL ( https://www.facebook.com/groups/1202160683713051 )

Offline Voitas

« Odpowiedź #464 dnia: Pn, 21 Sierpień 2023, 09:49:48 »
Na grupie już dawno jestem. Dobre okazje można tam wyłapać, np ten ścigacz Rey. Nawet mojej żonie się podoba :)