Autor Wątek: Tytus  (Przeczytany 154957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Tytus
« Odpowiedź #645 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 19:52:56 »
Jeśli nie dołączą żadnych dodatków,
to jak dla mnie wywiązali się z obietnicy.

569,00 zł - standard+ (etui i dodatki) przedsprzedaż
597,00 zł - łyse tomy w normalnej sprzedaży
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline PJP

« Odpowiedź #646 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 19:54:44 »
Myślę, że to błąd - na Gildii. Na Bestcomics.pl opis jest nieco szerszy ;)
https://www.bestcomics.pl/tytusopedia-zestaw-3-tomow-bez-slipcase,3,41,16147

Offline komiks

« Odpowiedź #647 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 19:57:27 »
Uuuu, czyli wersja "standard"? Ile ona kosztowała, ktoś pamięta?

Offline Death

« Odpowiedź #648 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 20:03:56 »
Myślę, że to błąd - na Gildii. Na Bestcomics.pl opis jest nieco szerszy ;)
https://www.bestcomics.pl/tytusopedia-zestaw-3-tomow-bez-slipcase,3,41,16147
Wiadomo, że bez slipcase. Nawet gdyby mieli napisane, że są dodatki i slipcase, to wysłaliby bez. Ja już ich tam znam.

Offline NuoLab

« Odpowiedź #649 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 20:10:56 »
Czy możecie mi wytłumaczyć dlaczego ktokolwiek miałby mieć ochotę na kupienie sobie pojedynczego tomu Tytusopedii?

Offline komiks

« Odpowiedź #650 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 20:14:27 »
Czy możecie mi wytłumaczyć dlaczego ktokolwiek miałby mieć ochotę na kupienie sobie pojedynczego tomu Tytusopedii?
Ja na ten przykład mam tylko jeden tom Thorgala w wydaniu zbiorczym od Libertago i to na dodatek tom numer 3. Ludzie to wariaci.

Offline Koalar

« Odpowiedź #651 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 20:32:05 »

Proste. Bo 2 inne dostał w prezencie. Albo kupi je sobie później. Bardzo proste.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline NuoLab

« Odpowiedź #652 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 20:33:55 »
Ja na ten przykład mam tylko jeden tom Thorgala w wydaniu zbiorczym od Libertago i to na dodatek tom numer 3. Ludzie to wariaci.

Wytłumacz się  :)

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #653 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 20:45:12 »

Bo są fajnie podzielone. W drugim tomie jest więcej historii z kolorami, w trzecim więcej publicystyki (tak mi sie wydaje). Dla każdego coś miłego. Ja miewam takie różne zdekompletowane the best of.

A przy okazji, czytam tom 1 i jestem pod wrażeniem tego, jak łatwo to wchodzi. Mało didaskaliów, bardzo dynamiczna narracja. Zaryzykuję swój skalp i powiem, że to o wiele mniejsza ramota niż Kajtek i Koko. Niektóre motywy i komentarze bardzo aktualne. Papcio miał swój styl już od samego początku. Bawi mnie i uczy nawet dzisiaj.
« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Styczeń 2024, 20:57:43 wysłana przez Martin Eden »

Offline komiks

« Odpowiedź #654 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 21:08:49 »
Wytłumacz się  :)
  • Uważam, że to wydanie Thorgala nie jest warte swojej bardzo wysokiej ceny.
  • Chciałem mieć chociaż jeden egzemplarz, jako referencję tego konkretnego wydania (jakby nie patrzeć najbardziej ekskluzywnego do tej pory), aby móc porównywać z innymi wydaniami.
  • Wybrałem tom 3, bo tam są kultowi "Łucznicy".

Co do Tytusopedii, bez problemu jestem wstanie sobie wyobrazić, że ktoś kupuje tylko pierwszy tom, na próbę, albo dlatego, że jest tam geneza bohaterów. Albo wybiera któryś z tomów na fali sentymentu, bo jest w nim akurat to, na czym mu zależy, a nie koniecznie targnie się na całość, ze względu na wysoką cenę kompletu.

Offline kenji

« Odpowiedź #655 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 21:11:58 »

Wariat

Offline Castiglione

« Odpowiedź #656 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 23:17:40 »
Z tego samego powodu, dla którego ma ochotę kupić pojedynczy tom miliona innych serii.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #657 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 23:59:32 »
A przy okazji, czytam tom 1 i jestem pod wrażeniem tego, jak łatwo to wchodzi. Mało didaskaliów, bardzo dynamiczna narracja. Zaryzykuję swój skalp i powiem, że to o wiele mniejsza ramota niż Kajtek i Koko. Niektóre motywy i komentarze bardzo aktualne. Papcio miał swój styl już od samego początku. Bawi mnie i uczy nawet dzisiaj.

Pełna zgoda! Te księgi zero i osiemdziesięciolecia czytałem dawno temu i już nie bardzo pamiętałem swoje wrażenia z tamtej lektury. Tymczasem kończę czytać pierwszy tom Tytusopedii i o mamo! jaka to jest radocha! Papcio bardzo szybko złapał wiatr w żagle, bawił się słowem i absurdem (wcale nie gorzej od uważanego za mistrza w tej dziedzinie Baranowskiego, a zaczynam nawet myśleć czy aby nie lepiej). No i te rysunki. Ja uwielbiam tego wczesnego Papcia i nie mogę odżałować tego, że od tego pięknego prostego stylu, tego szlachetnego minimalu szedł później z każdą księga w coraz większe przekombinowanie. No i szok ile patentów wykorzystanych później w księgach było już w tych pierwszych przygodach ze ŚM. Ludzie pracujący przy tym wydawnictwie zrobili przepiękną robotę. Jest to bardzo ładnie wszystko zaprojektowane (tak tak, te kolorowe paski w mojej opinii robią robotę minimalistycznego ale też potrzebnego i praktycznego layoutu), pieczołowicie odrestaurowane. Oczywiście dla jakichś ultra wykręconych tytusomaniaków (pozdro nori) mogą tam się zdarzyć jakieś wpadki (nieuniknione przy takim rozmiarze przedsięwzięcia), ale normalny czytacz, fan, wychowany na tym szajsie, ma naprawdę masę frajdy z obcowania z tymi komiksami w tej formie. Dawkuję sobie tę lekturę małymi porcjami, żeby starczyło mi na jak najdłużej :)

Offline vision2001

« Odpowiedź #658 dnia: Śr, 10 Styczeń 2024, 08:41:07 »
Ile ona kosztowała, ktoś pamięta?
Bodajże 499,00 pln.

A tu już unikaty sprzedają ;) : https://allegro.pl/oferta/tytusopedia-komplet-3-tomow-nowa-15003579856

« Odpowiedź #659 dnia: Śr, 10 Styczeń 2024, 12:12:37 »
Świeże info na temat dostępności w sklepach, slipcase'a i stanu wysyłek preorderowych:

"Tytusopedia" zaczęła pojawiać się w sklepach komiksowych❗ Cena każdego tomu to ok. 200 zł - istnieje również możliwość kupna zestawu wszystkich trzech tomów z gratisowymi dodatkami takimi jak w przedsprzedaży (pocztówki, zakładki, ilustracje, naklejki). 👉 Szczegóły zawsze sprawdzajcie na stronie sklepu (bo oferta poszczególnych księgarni może się różnić i niektóre mogą np. nie oferować dodatków). 🚨

➡️ Na razie w ofercie sklepów nie znajdziecie zestawów ze slipcasem ani samych slipcase'ów. Nie wszystkie jeszcze dotarły z drukarni, część jest uszkodzona i czekamy na rozpatrzenie reklamacji. Gdy tylko otrzymamy kolejne boxy, to trafią one do sprzedaży w sklepach - zarówno w zestawach, jak zakupu i osobno. Na tę chwilę nie jesteśmy w stanie powiedzieć, kiedy to nastąpi. 📚

➡️ Aktualnie wysłaliśmy 575 zamówień zakupionych w przedsprzedaży - reszta powinna zostać wysłana do końca bieżącego tygodnia. 👌