Autor Wątek: Tytus  (Przeczytany 155221 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PJP

Odp: Tytus
« Odpowiedź #585 dnia: Cz, 14 Grudzień 2023, 20:45:57 »
Wrzućcie obrazki albo filmik jak już dostaniecie swoje egzemplarze.

Offline stab

« Odpowiedź #586 dnia: Cz, 14 Grudzień 2023, 22:14:55 »
Jak ruszyły preordery, wysłałem zapytanie jak wygląda wysyłka zagraniczna. Kilka dni temu dostałem odpowiedź i dwa punkty są bardzo "ciekawe".

Jeśli chodzi o wysyłkę zagraniczną, to takie zamówienie mogłoby być zrealizowane na specjalnych warunkach:
- pakujemy książki w folię bąbelkową i pudełko tekturowe, staramy się porządnie zabezpieczyć. Jeśli mimo to przesyłka dotrze uszkodzona, nie jesteśmy w stanie przyjąć zwrotu lub wymienić na inny egzemplarz.
- jeśli przesyłka dotrze uszkodzona lub zginie, możemy złożyć reklamację u przewoźnika. Jeśli reklamacja zostanie rozpatrzona pozytywnie i przewoźnik wypłaci odszkodowanie, możemy zwrócić wpłaconą należność. Jeśli nie - nic nie możemy zrobić.

Co do pierwszego, mogą mi wysłać ubity egzemplaż i nic z tym nie zrobie. Jeśli chodzi o drugi: "Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi" :D Masakra jakaś.

Offline Koalar

« Odpowiedź #587 dnia: Pt, 15 Grudzień 2023, 01:00:50 »
Kto to pisał, Tytus de Zoo we własnej osobie? :D
Nie wiem co lepsze, błyskawiczny czas odpowiedzi czy kombinatoryka, jak by tu połamać prawa konsumenta.
Spoko, pewnie na Gildii będzie do kupienia.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline starcek

« Odpowiedź #588 dnia: Pt, 15 Grudzień 2023, 10:13:14 »

@kostuch

Już jest info (jeszcze ciepłe), że ta wersja egzemplarzy też już do nich jedzie:

"Drodzy czytelnicy! Właśnie dostałem informację z drukarni, że pierwsza dostawa zestawów ze slipcase'em została wysłana i może jeszcze dziś do nas dotrze. Zaraz przygotujemy etykiety, a jak tylko dotrą boxy, zaczniemy pakować paczki".
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Ongrys

« Odpowiedź #589 dnia: Pt, 15 Grudzień 2023, 10:34:27 »
Kto to pisał, Tytus de Zoo we własnej osobie? :D
Nie wiem co lepsze, błyskawiczny czas odpowiedzi czy kombinatoryka, jak by tu połamać prawa konsumenta.
Spoko, pewnie na Gildii będzie do kupienia.

Mają Państwo rację, przepraszamy.

Niestety, Ongrys nie może zrealizować wysyłek zagranicznych. Zajmujemy się wydawaniem książek, nie wysyłaniem ich za granicę. Nie mamy w tym wprawy, nie mamy zawartych stosownych umów z odpowiednimi przewoźnikami itp.

Jeśli wysyłka do Kanady czy Norwegii kosztuje 280 zł i zdarzyłoby się, że dotrze uszkodzona, to niestety nie możemy zapłacić za zwrot paczki do Polski i za wysłanie jeszcze raz drugiego kompletu, choć właśnie tak powinniśmy zrobić w świetle praw konsumenta. Nie mówiąc już o tym, że ten drugi też może zostać uszkodzony w transporcie.

Chcieliśmy pomóc i zamiast od razu odsyłać klientów z kwitkiem, przynajmniej spróbować przygotować takie wysyłki, ale najwyraźniej nie damy rady.

Jeszcze raz przepraszamy.
« Ostatnia zmiana: Pt, 15 Grudzień 2023, 10:48:48 wysłana przez Ongrys »

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #590 dnia: So, 16 Grudzień 2023, 16:33:11 »
Do mnie paczuszka z komiksami jest gotowa do wysyłki. Dostałem info na maila oraz jest zarejestrowana w aplikacji InPost przesyłka do paczkomatu.
Więc kwestia 2-3 dni roboczych i paczka będzie do odbioru

Offline kostuch

« Odpowiedź #591 dnia: So, 16 Grudzień 2023, 16:57:13 »
Do mnie paczuszka z komiksami jest gotowa do wysyłki. Dostałem info na maila oraz jest zarejestrowana w aplikacji InPost przesyłka do paczkomatu.
Więc kwestia 2-3 dni roboczych i paczka będzie do odbioru
jaki masz nr zamowienia?

Online Megatron

« Odpowiedź #592 dnia: So, 16 Grudzień 2023, 20:29:34 »
Niestety, Ongrys nie może zrealizować wysyłek zagranicznych.
Taka prośba do wydawcy o zrozumienie.

Gdy Tytusopedia już pojawi się na Gildii, niech nie okaże się że ma cenę z kosmosu. Nie spieszy mi się z Świętami itp. Czekam bym mógł za to zapłacić w Euro i wyśle mi to firma z podpisaną umową, więc za ok 65zł, ale też z innymi zakupami dla rozłożenia kosztów.

Przedsprzedaże i hype fajne, fajne, ale niech komiks będzie dostępny dłużej niż dzień na Gildii i w cenie zdroworosądkowej bym nie czuł się frajerem. Mogę go nabyć długo po ludziach kupujących w przedsprzedaży, może mieć napis "drugie wydanie". Nie obchodzi mnie czas, ani wartość kolekcjonerska, tylko bym zdołał kupić i sobie dostarczyć towar luksusowy, a nie pierwszej potrzeby.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #593 dnia: So, 16 Grudzień 2023, 20:59:33 »
jaki masz nr zamowienia?
Nr zamówienia 7773 z wysyłką do paczkomatu InPost.

Offline Leyek

« Odpowiedź #594 dnia: Nd, 17 Grudzień 2023, 22:17:34 »
Pakowanie "Tytusopedii" krok po kroku 📦
Pakujemy kolejne zestawy w pocie czoła (wybaczcie więc jeśli nie od razu odpisujemy na wszystkie wiadomości). Wiemy, jak ważne jest, by każdy otrzymał swój egzemplarz w nienaruszonym stanie, dlatego dużą wagę przywiązujemy do sposobu pakowania i zabezpieczania zawartości przesyłek. 👌 Chcemy, żeby "Tytusopedia" dotarła do Was w nienaruszonym stanie!
Wypatrujcie kuriera z "Tytusopedią" i nie zapomnijcie wysłać nam zdjęcia, gdy egzemplarz trafi już w Wasze ręce! 📷
👉 "Zamówienie zrealizowane", a paczki nie widać?
Część z Was pisze do nas, że nie dostała jeszcze paczki, a mimo to otrzymała informację "Twoje zamówienie zostało zrealizowane". System rozsyła takie wiadomości automatycznie po wydrukowaniu etykiety na paczkę. Nie ma się więc czym martwić, wręcz przeciwnie - po otrzymaniu takiej wiadomości "Tytusopedia" jest coraz bliżej! 🤩

« Odpowiedź #595 dnia: Wt, 19 Grudzień 2023, 12:45:27 »
Z komentarzy na FB "Tytusopedii":

Dotychczas pakowaliśmy i wysyłaliśmy zamówienia bez slipcase'a. Większość zamówień bez etui z pierwszej 400 została już wysłana. Dostawa zestawów ze slipcase'em została wysłana z drukarni w piątek, czyli powinna dotrzeć wczoraj. Niestety, nie dotarła, nie wiemy dlaczego. Może przyjechać w każdej chwili, czekamy jak na szpilkach. Jak tylko slipcase'y dojadą, od razu zaczniemy pakowanie, żeby wysłać ich jak najwięcej i oczywiście natychmiast poinformujemy Was, że już są i że rozpoczynamy wysyłki. Przepraszamy za zaistniałą sytuację i zapewniamy, że robimy wszystko, co w naszej mocy, żeby "Tytusopedia" dotarła do Was jak najszybciej.

Offline kostuch

« Odpowiedź #596 dnia: Wt, 19 Grudzień 2023, 14:15:26 »
Tak szczerze to jak maja mi to wyslac w np piatek i przez prawie tydzien ma sie ta paka bujac po jakichs  magazynach to lepiej niech nie wysylaja

Offline komiks

« Odpowiedź #597 dnia: Wt, 19 Grudzień 2023, 14:23:37 »
Ja do nich piszę, żeby wysłali po nowym roku, bo w piątek nie ma mnie we wskazanej lokalizacji, a ja tego na prezent nie kupuję, tylko dla siebie, więc mi bez różnicy kiedy dotrze.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline GoNzO

« Odpowiedź #598 dnia: Wt, 19 Grudzień 2023, 15:17:44 »
Hura! Dostałem info o wysyłce (ze slipcasem).
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

« Odpowiedź #599 dnia: Wt, 19 Grudzień 2023, 15:53:18 »
Udpate:

WTEM❗
Parę minut po godz. 13:00 dotarła ciężarówka, a w niej długo wyczekiwane slipcase'y do "Tytusopedii"! 🚛 Na dowód publikujemy zdjęcie i jednocześnie odcinamy się od internetu, żeby spakować i wysłać jak najszybciej jak najwięcej zestawów, żeby możliwie jak najwięcej z nich dotarło do Was przed świętami. 🎄