Autor Wątek: Tytus  (Przeczytany 154865 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Tytus
« Odpowiedź #345 dnia: Pn, 28 Sierpień 2023, 15:58:30 »
Jak wydrukują na offsecie, to wszystko naruralnie się chyba stonuje
Jakoś nie sądzę.

Offline misiokles

« Odpowiedź #346 dnia: Wt, 29 Sierpień 2023, 11:25:20 »
No nie wiem - jak porównuję integrale Yansa (offestowy i kredowy) to mimo tych samych plików źródłowych, różnica jest ogromna.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #347 dnia: Wt, 29 Sierpień 2023, 11:43:34 »
Zależy od offsetu, jeden pije farbę bardziej, drugi mniej.

Offline starcek

« Odpowiedź #348 dnia: Wt, 29 Sierpień 2023, 15:06:20 »
No nie wiem - jak porównuję integrale Yansa (offestowy i kredowy) to mimo tych samych plików źródłowych, różnica jest ogromna.

I wiesz na 100%, że nic przy suwaczkach nie grzebali przy zmianie papieru?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #349 dnia: Wt, 29 Sierpień 2023, 15:10:49 »
W zaleznosci od papieru naprawde może być kolosalna, wiec raczej nie grzebali (a uwzględniając względy ekonomiczne, pewnie im by się nie chciało poza globalną zmianą ustawień pod offset w prepressie)

Offset to na pewno zmieni na plus (mniej lub bardziej) no ale paski nie znikną ;)

Offline volker

« Odpowiedź #350 dnia: Śr, 30 Sierpień 2023, 15:00:38 »
Czytał ktoś Zeszyty Komiksowe - 35 - Papcio Chmiel ? Warto kupić tę pozycję?

Offline Dalthon

« Odpowiedź #351 dnia: Śr, 06 Wrzesień 2023, 16:19:29 »
Czytał ktoś Zeszyty Komiksowe - 35 - Papcio Chmiel ? Warto kupić tę pozycję?
Zawsze warto kupić ZK! A dla fanów Papcia rzecz obowiązkowa - oczywiście jeśli interesuje ich coś więcej niż czytanie po raz kolejny tego samego komiksu znanego ze ŚM.

A tak przy okazji najnowsze wieści z FB z serii: jak dużo napisać żeby nic nie napisać ;)

Wrzesień zaczynamy od prezentacji kolejnych informacji na temat zawartości "Tytusopedii"
W naszej publikacji znajdą się wszystkie pozostałe komiksy Papcia, które nie ukazały się w formie książeczek. Będą to m.in. "Księga TVP", nigdy nie wznawiane komiksy z "Naszej Ojczyzny" oraz wszystkie paski prasowe, których część nie została nigdy opublikowana w kolorze.
Komiksy będą uzupełnione przez wszystkie ilustracje przedstawiające TRiA jakie ukazały się poza książeczkami, w tym: plany lekcji, plakaty, pocztówki, kalendarze itp.
« Ostatnia zmiana: Śr, 06 Wrzesień 2023, 16:21:56 wysłana przez Dalthon »

Offline PJP

« Odpowiedź #352 dnia: Śr, 06 Wrzesień 2023, 19:37:06 »
Warto, chociaż ja po cichu liczyłem na więcej ciekawostek :)

Offline Spiff

« Odpowiedź #353 dnia: Śr, 06 Wrzesień 2023, 20:20:48 »
Warto, chociaż ja po cichu liczyłem na więcej ciekawostek :)
Papcio na dachu.  :)

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline vision2001

« Odpowiedź #354 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 10:16:00 »
WTEM❗
PRZEDSPRZEDAŻ RUSZYŁA❗ Od dziś możecie zamawiać "Tytusopedię" na naszej stronie internetowej:
➡️ https://bit.ly/Tytusopedia_sklep ⬅️
🚨 Oprócz trzech tomów "Tytusopedii" przygotowaliśmy liczne dodatki: pocztówki świąteczne, zakładki, mini-plakaty, reprinty planów lekcji, kalendarz na 2024 rok, kolorowanki oraz t-shirt i slipcase na książki. 📚
🚨 Nawiązaliśmy też współpracę z firmą GeekSocks, która wyprodukuje tytusowe skarpetki 🧦 z motywem zaczerpniętym ze "Świata Młodych".
🚨 Przedsprzedaż potrwa do 22 października, a wysyłki będą realizowane od 1 grudnia. Oferujemy sześć zestawów, które różnią się między sobą dodatkami. W cenę każdego zestawu wliczone są już koszty wysyłki. Dodatki można zdobyć, tylko kupując wybrany zestaw (nie są one sprzedawane osobno lub pojedynczo).
🚨 Pierwsze 400 osób, które zamówią "Tytusopedię" w przedsprzedaży ma zagwarantowaną wysyłkę do świąt.
🚨 Po wysłaniu wszystkich zestawów zamówionych w przedsprzedaży, rozpoczniemy sprzedaż regularną. W sprzedaży regularnej mogą się pojawić zarówno pojedyncze albumy, jak i zestawy z dodatkami, podobne do tych z przedsprzedaży.
🚨 Kupujący w przedsprzedaży mają gwarancję zakupu w najniższej cenie, z wybranym kompletem dodatków oraz z najszybszą dostawą. W późniejszej sprzedaży niektóre dodatki mogą być niedostępne, a cena może wzrosnąć.
Zapraszamy do zakupów!

Offline Takesh

« Odpowiedź #355 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 10:25:46 »
No i super! Mam chrapkę na wersję najbogatszą. No muszę się zastanowić.

Przy okazji coś wiadomo o wymiarach koszulek? W sensie rozmiar np. L jednej firmy, to w drugiej M albo XL. A nie widzę żadnej informacji.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #356 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 10:44:50 »
Zamówiony Standard+ z etui. Szkoda, że tylko wysyłki do punktów, a nie na adres. Mam nadzieję, że mnie nie odetnie zimą i będę mógł dojechać do paczkomatu :).
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline nori

« Odpowiedź #357 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 10:51:23 »
Skusiłem się na Extra+, w sumie jak dla mnie najciekawszy, w tekstyliach nie gustuję. ;)

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #358 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 11:03:21 »
Zamówię wersję standard+ bo zależy mi na tym slipcase.

Szkoda tylko, że nie ma możliwości zakupu z płatnością za pobraniem. Bo tak wywalić we wrześniu ponad 500 zł i dostać przesyłkę ponad 3 miesiące później to trochę boli portfel. Tym bardziej, że cały czas trzeba zamawiać nowości z Egmont i Ghost Ridera od Muchy.

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #359 dnia: Pn, 25 Wrzesień 2023, 11:03:55 »
U mnie standard ze slipem + paczkomat.

A piszę głównie z intencją, że dotrze do Pana Ongrysa: błagam, zadbajcie o dobre pakowanie.