Autor Wątek: Tytus  (Przeczytany 154721 razy)

Offline komiks

Odp: Tytus
« Odpowiedź #495 dnia: Pt, 20 Październik 2023, 23:30:22 »
- trzeba od razu zapłacić za trzy tomy, a to już niemała kwota do wydania "na raz", ale później ma być drożej,
Trudno mi to sobie wyobrazić, że będzie drożej, według mnie to jest ściema, stawiam nawet, że jeśli nie zejdzie cały nakład to będzie taniej.

- okładki nie prezentują się zbyt dobrze
Mnie się właśnie podobają, mają taki gazetowy sznyt.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Castiglione

« Odpowiedź #496 dnia: So, 21 Październik 2023, 08:39:57 »
Okładki są spoko. Dla mnie to etui w ogóle nie pasuje, w sensie nie samo w sobie, ale styl graficzny całkowicie z innej bajki, jakby pochodziło z innego wydania.

Offline starcek

« Odpowiedź #497 dnia: So, 21 Październik 2023, 17:04:10 »
Z tych minusów od Noriego to jak dla mnie zostaje tylko jeden - o kolorach, a cała reszta "nie wpływa na pracę silnika". Zwłaszcza okładki, czy paski w środku.
Teraz pozostaje czekanie, no i przekonanie się, czy ludzie w przedsprzedaży zostali zrobieni w  bambuko, czy jednak warto być w tym gronie.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Spiff

« Odpowiedź #498 dnia: So, 21 Październik 2023, 17:55:33 »
Ongrysowy „Roz i Bitek„ jest fajnie wydany.
Plusy
Zgodność z oryginałem ze ŚM (nie licząc powiększonego formatu).
Brak kolorków i ozdobników.

Minusy
Papier.

Liczę na to, że właśnie tak będzie wyglądało  kolekcjonerskie, limitowane wydanie TRiA- którym w niedalekiej przyszłości uraczy nas Ongrys .

ciekawostka : na zdjęciach wyraźnie widać różnice w przesunięciach plam koloru w zależności od egzemplarza gazety.
« Ostatnia zmiana: So, 21 Październik 2023, 18:24:23 wysłana przez Spiff »
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Online Castiglione

« Odpowiedź #499 dnia: So, 21 Październik 2023, 18:54:31 »
Ja jako dziecko nie wiedziałem, że te plamy w Tytusie są poprzesuwane i myślałem, że to taki awangardowy styl autora ;D

Offline starcek

« Odpowiedź #500 dnia: So, 21 Październik 2023, 19:08:01 »
A takich jak Ty to zapewne legion. :-) (Ja też, ja też).
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

« Odpowiedź #501 dnia: Nd, 22 Październik 2023, 12:27:09 »
Dziś ostatni dzień przedsprzedaży "Tytusopedii"!

http://www.tytusopedia.pl

To dobry moment, żeby zdecydować się na zakup, bo gdy nasza publikacja trafi do regularnej sprzedaży, to jej cena będzie wyższa niż obecnie w przedsprzedaży❗
Pamiętajcie również, że wybierając zestaw "Standard" GRATIS dostajecie:
👉 4 zakładki - reprodukcje ze "Świata Młodych" z lat 60. i 70. (w tym jedna do samodzielnego złożenia),
👉 4 printy ilustracji, będące przedrukami ze "Świata Młodych" - wśród nich pierwsza w historii pierwsza strona gazety z TRiA (1958), powiększony dyplom śmiecho-członka (1965) oraz dwie gry planszowe z pierwszych stron ŚM (1961 i 1962),
👉 18 świątecznych pocztówek, które pochodzą głównie z późniejszego okresu twórczości Papcia - część z nich była reprodukowana w "Księdze 80-lecia", ale pozostałe są nieznane szerzej, a cały zestaw uzupełniamy sześcioma nowymi pocztówkami, których wzory powstały na bazie świątecznych ilustracji Papcia ze "Świata Młodych". 🎅

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #502 dnia: Nd, 22 Październik 2023, 17:32:42 »
Ciekawe jaki w końcu będzie miał nakład.
W przedsprzedaży - patrząc na tempo osiągnięcia granicy szybkiej wysyłki - pójdzie pewnie poniżej 500 sztuk.                             

Ja właśnie na ostatnią chwilę zamówiłam wersję standard i zamówienie ma numer powyżej 8100. Ale nie wiem, czy numerki lecą po kolei czy może generowane losowo.

Offline misiokles

« Odpowiedź #503 dnia: Nd, 22 Październik 2023, 18:05:50 »
To raczej nr zamówienia u Ongrysa.

Offline komiks

« Odpowiedź #504 dnia: Nd, 22 Październik 2023, 18:18:45 »
Ja właśnie na ostatnią chwilę zamówiłam wersję standard i zamówienie ma numer powyżej 8100. Ale nie wiem, czy numerki lecą po kolei czy może generowane losowo.

U mnie [Zamówienie 8075] (20 października 2023) Wersja Standard +
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline srogin

« Odpowiedź #505 dnia: Nd, 22 Październik 2023, 18:23:21 »
7508

Offline Ty_draniu

« Odpowiedź #506 dnia: Nd, 22 Październik 2023, 18:32:31 »
Moje z 26 września 7689

Offline parsom

« Odpowiedź #507 dnia: Nd, 22 Październik 2023, 18:35:44 »
Również nie wytrzymałem napięcia... Mam tylko nadzieję, że oferta w normlanej sprzedaży nie będzie korzystniejsza, bo się wkurzę.

Offline starcek

« Odpowiedź #508 dnia: Nd, 22 Październik 2023, 21:13:19 »
No to 500 sztuk chyba przekroczyli. Napięcie rośnie. :-D

Ciekawe czy wyższa cena, o której napisał Ongrys, to przed, czy po rabatach. Ktoś kojarzy, czy była informacja o zakresie dystrybucji po okresie przedsprzedaży?

Offline misiokles

« Odpowiedź #509 dnia: Nd, 22 Październik 2023, 22:03:49 »
Nie była, ale można przypuszczać, że identyczna jak każde inne eksluziwy od Ongrysa. Czyli ograniczona.