Autor Wątek: Sytuacja polskiego komiksu  (Przeczytany 129030 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline turucorp

Odp: Sytuacja polskiego komiksu
« Odpowiedź #600 dnia: Pn, 27 Kwiecień 2026, 16:18:47 »
Wszyscy pchają kasę w swoich, nic nowego. Jedni kupują jachty a drudzy komiksy.

Przecież ciebie polskie komiksy nie interesują, a o niuansach ich wydawania i dofinansowania, nie masz zielonego pojęcia  ::)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline 79ers

« Odpowiedź #601 dnia: Pn, 27 Kwiecień 2026, 20:04:20 »
Dyrektor, o którym była tutaj mowa, jest ponoć bezpartyjny.
Czyżby ten sam, który szukał czegokolwiek na LW? Dlatego ja komiksów ipn-u nie kupuję, nawet jeżeli reprezentują sobą jakikolwiek poziom.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #602 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 12:12:34 »
Akurat centralizacja wydawnictwa IPN okazała się bardzo dobrym pomysłem. Wcześniej np. w Lublinie był problem z nabyciem publikacji z innych oddziałów niż lubelski. Korzystnie wpłynęło to również na sklep internetowy, bo całość oferty dostępna jest od ręki w centralnym magazynie wydawnictwa. Wcześniej był z tym kłopot i swoje na zamówioną książkę/komiks/grę trzeba było odczekać. A tak całość oferty wszystkich oddziałów IPN ma się na jednej stronce.

Offline NuoLab

« Odpowiedź #603 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 20:32:55 »
Wracając do podstaw to na czele IPN stoi prezes a nie dyrektor.

Offline turucorp

« Odpowiedź #604 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 21:13:33 »
A tak całość oferty wszystkich oddziałów IPN ma się na jednej stronce.

A całość procesów decyzyjnych w jednym gabinecie :D
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #605 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2026, 22:43:45 »
I bardzo dobrze. Sprawny i szybki proces decyzyjny to podstawa sukcesu także w wymiarze wydawniczym.

Offline Leyek

« Odpowiedź #606 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 18:49:24 »
Ciekawe kto życzliwy "doniósł", że posty z ciekawymi linkami do komiksopedii odnośnie polskich premier poleciały do kosza. A może to sam dzielny admin powalczył?

Może ktoś jeden, drugi czy dziesiąty poznałby i kupił polski komiks, ale po co.... Piękne to polskie komiksowo, zawistne i małostkowe. Jeszcze by tamta strona miała normalnie miliony jak te 50-100 osób stąd klinie. Brawo zuchy, tak dalej!!!

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #607 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 20:18:45 »
Lipcowe zapowiedzi polskich komiksów. Gazetek mi się już kopiować nie chciało.  :P

Offline deFranco

« Odpowiedź #608 dnia: Cz, 16 Lipiec 2026, 19:43:01 »
Ma ktoś pomysł, gdzie można kupić tego Northwooda 2, biorąc pod uwagę, że nie jeżdżę po komiksowych imprezach ?
 :-\
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

« Odpowiedź #609 dnia: Cz, 16 Lipiec 2026, 20:09:13 »
Jedynka była na Gildii, więc może dwójka też się pojawi. Zawsze możesz też napisać bezpośrednio do Autora przez FB/Insta/maila.

Offline Brvk

« Odpowiedź #610 dnia: Pt, 17 Lipiec 2026, 15:51:55 »
Nie wiem, czy to odpowiedni wątek, ale - na festiwalu w Jarocinie można kupić takie coś. Cena 40 zł.

Offline NuoLab

« Odpowiedź #611 dnia: Pt, 17 Lipiec 2026, 16:06:18 »
Nie wiem, czy to odpowiedni wątek, ale - na festiwalu w Jarocinie można kupić takie coś. Cena 40 zł.

Ale co jest w środku? Można prosić o kilka fotek?

Offline deFranco

« Odpowiedź #612 dnia: Pt, 17 Lipiec 2026, 20:12:08 »
Zawsze możesz też napisać bezpośrednio do Autora przez FB/Insta/maila.
Próbowałem na FB. Nie odpowiada, a komentarze pod postami ma wyłączone.
Trzeba chyba czekać na gildię, albo odpuścić.

Jakubik legendą Jarocina ?  ::)
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #613 dnia: Pt, 17 Lipiec 2026, 20:20:04 »
Albo przed jakimś zin-konwentem napisz w temacie tegoż zdarzenia (tu na forum), i dogadaj się z dobrodusznym forumowiczem - kupi i wyśle InPostem, bo chyba najtaniej.

Offline Brvk

« Odpowiedź #614 dnia: So, 18 Lipiec 2026, 17:15:26 »
Ale co jest w środku? Można prosić o kilka fotek?
Kupiłem, ale nie miałem warunków do robienia zdjęć. Tak się rozpadało, że komiks zawilgł i trochę pogiął, mimo że był w worku foliowym, w plecaku i pod płaszczem przeciwdeszczowym.
W tygodniu może coś kliknę, ale cudów nie należy się spodziewać.

Jakubik legendą? Byłem kilka lat temu na Dr.Misio (osobiście nie przepadam, ale grono fanów ma) i sam Jakubik głosił ze sceny, jak cieszy się, że może wystąpić w tym słynnym miejscu. Nie sądzę więc, żeby sam miał się tak określić, widzę w tym raczej zabieg... popularyzatorski (?), bo marketingowy to chyba za dużo powiedziane. Zresztą pozostałe nazwiska z okładki to też niekoniecznie ścisły top materiału na opowieści jarocińskie.