Autor Wątek: Piotr Nowacki  (Przeczytany 29667 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Piotr Nowacki
« Odpowiedź #90 dnia: Cz, 26 Luty 2026, 14:15:54 »
O kurcze! Nie znałem tego Mad Doga, ale widzę, że graficznie bardzo dobrze. No i duży wpływ Otomo w pierwszej części.

A jak scenariusz? Dobre?

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #91 dnia: Cz, 26 Luty 2026, 14:41:53 »
Ja się odbiłem na etapie opisu - to "boys love", a ja tego gatunku nie trawię.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #92 dnia: Cz, 26 Luty 2026, 15:26:59 »
O kurcze! Nie znałem tego Mad Doga, ale widzę, że graficznie bardzo dobrze. No i duży wpływ Otomo w pierwszej części.

A jak scenariusz? Dobre?

Ja nie niestety nie zdążyłem kupić, więc nie wiem.

Offline Takesh

« Odpowiedź #93 dnia: Cz, 26 Luty 2026, 15:58:03 »
A te rozdziały na stronie to jest całość? Bo jak tak, to na tablecie chyba przeczytam na próbę.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #94 dnia: Cz, 26 Luty 2026, 18:00:36 »
A te rozdziały na stronie to jest całość? Bo jak tak, to na tablecie chyba przeczytam na próbę.

Nie mam pojęcia, ale jest tego chyba na tyle dużo, żeby się zorientować czy Ci podchodzi :)

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #95 dnia: Pt, 27 Luty 2026, 07:57:18 »
Na pewno nie całość, bo to seria wciąż powstająca.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #96 dnia: Śr, 17 Czerwiec 2026, 15:11:40 »
Chciałem Was zachęcić do rzucenia okiem na serię "Nieustraszeni Łowcy Strachów". Właśnie niedawno trafił do sprzedaży nowy, piąty zeszyt. Pies Dylan i Tchórz Piotruś to tacy młodsi bracia ekipy z "Wydziału VII" czy "Detekytywa Misia Zbysia", więc myślę, że warto dać im szansę i sprawdzić. Przygodowa, humorystyczna, cartoonowa rozrywka, nie tylko dla dzieci :)

Okładka nowego zeszytu i kilka plansz:

Offline Jaxx

« Odpowiedź #97 dnia: Śr, 17 Czerwiec 2026, 15:22:48 »
Mój młody lvl 11 uwielbia tę serię. W zeszłym roku w Łodzi dałem mu 3 i 4 do przeczytania w aucie w drodze powrotnej do domu. Wyciągnął już na parkingu i miał przeczytane zanim w ogóle wyjechaliśmy z Łodzi :)

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #98 dnia: Śr, 17 Czerwiec 2026, 17:33:37 »
O, to mega miło mi to czytać!

Wydawca nie bardzo nas promuje, w związku z czym praktycznie nie ma recenzji tej serii poza jakimiś bezpośrenimi kontaktami z czytelnikami na festiwalach i warsztatach. Trochę jesteśmy spragnieni jakiegolwiek feedbacku :)

Jeśli macie konta na lubimy czytać i będzie Wam się chciało kliknąć ocenę albo napisać jakąś opinię, to zachęcam. Ale tutaj też oczywiście chętnie poczytam.

Zarówno jeśli chodzi o Łowców jak i "Detektywa Misia Zbysia na tropie":

https://lubimyczytac.pl/cykl/41764/nieustraszeni-lowcy-strachow

https://lubimyczytac.pl/cykl/4674/detektyw-mis-zbys-na-tropie

Offline Leyek

« Odpowiedź #99 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2026, 00:12:26 »
Chciałem Was zachęcić do rzucenia okiem na serię "Nieustraszeni Łowcy Strachów".

Słaba seria. Młody ciągle przychodzi i się pyta czy jest nowy album tej super serii, ale muszę go zbywać, bo rysownik się leni, a scenariuszy podobno jest gotowych na pełno zeszytów :P

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #100 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2026, 08:27:19 »
Ożesz Ty! Potwierdzam, że pomysłów na kolejne zeszyty Maciej ma dużo, a scenariusz na kolejny już mam na dysku. Tylko z tym leniem to okrutne pomówienie! Ja codziennie rysuję :) Z tym, że za dnia robota na chleb, a wieczorami na razie powoli do przodu nowy Miś Zbyś. Po tym przyjdzie czas na Łowców, okładka już jest :)

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #101 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2026, 10:38:17 »
A będzie można Łowców kupić na PSTRYKu?
No i czy wiesz już o której będziesz prowadził warsztaty? Córa mnie ogoli na łyso jak jej nie zapiszę. :)

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #102 dnia: Cz, 18 Czerwiec 2026, 11:21:36 »
Na PSTRYKu będzie stoisko Kultury Gniewu i Księgarni Kawka. Nie wiem jaką ofertę będzie miała Kawka, ale ja nie mam komiksów na sprzedaż.

Moje warsztaty są o 15:00, a tu łap cały program:

https://biblioteka.gliwice.pl/oferta/dzieci/pstryk/

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #103 dnia: Nd, 21 Czerwiec 2026, 11:10:28 »
Piotr Nowacki to jednak mistrz (jakby ktoś miał co do tego jakieś wątpliwości).

W rozmowie przefajny gość, na luzie trzaska świetne wrysy na życzenie, a warsztaty dla dzieciaków robi takie, że nie chcą wracać do domu, a jak już wrócą to od progu się biorą za rysowanie komiksów.

Dzięki Jaszczu, miło było Cię spotkać w realu. :)

No i w ogóle cała impreza (gliwicki PSTRYK) bardzo udana, dzieciaki zachwycone.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #104 dnia: Nd, 21 Czerwiec 2026, 20:48:00 »
Dzięki za dobre słowo i za spotkanie. Fajnie, że przybyliście na Pstryka całą rodzinką.
Super miło było się spotkać i pogadać.

Z mojej strony też same pozytywne wspomnienia z Gliwic. Impreza bardzo elegancko zorganizowana,
dobra frekwencja, dzieciaki na warsztatach zaangażowane, zajawione na komiksy. Samo dobro!