Autor Wątek: Pilot Śmigłowca  (Przeczytany 15426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alienus66

Odp: Pilot Śmigłowca
« Odpowiedź #45 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 10:24:54 »
Ma ktoś przecieki czy jest szansa po zeszytówkach aby Pilot śmigłowca wyszedł w zbiorczym?

Offline Szekak

« Odpowiedź #46 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 11:21:38 »
Jest szansa, granicząca z pewnością.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #47 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 11:51:02 »
Byłoby GIT

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #48 dnia: Nd, 13 Lipiec 2025, 19:54:49 »
We wstępniaku do nowej edycji czytamy "Wznowienie tego pierwszego zeszytu to próba ocalenia ważnego fragmentu naszej kultury komiksowej." Jeśli ochrona dorobku ma wyglądać właśnie tak, to lepiej go nie chronić.

Poziom wydania trudno określić inaczej niż GARAŻOWY. Już na pierwszej stronie widzimy u dołu fantazyjne szare wężyki i zawijasy, bo ktoś z obróbki ma monitor retro albo alarmującą wadę wzroku i nie dostrzega różnicy pomiędzy białym i szarym, dzięki czemu przez cały komiks wyraźnie widzimy wszystkie jego "gumkowe" interwencje. Wygląda to wszystko szaro-buro, ohydnie i partacko.

To naprawdę okropne, amatorskie wydanie.

Offline sirPablo

« Odpowiedź #49 dnia: Nd, 13 Lipiec 2025, 20:22:34 »
Masz rację wszystko się zgadza miałem pisać to samo, szkoda tylko że nie wydaje tego Ongrys

Offline kierpic

« Odpowiedź #50 dnia: Śr, 03 Czerwiec 2026, 14:55:37 »

Wiem, dziwne miejsce do umieszczenia blanka, ale już wyjaśniam o co chodzi.

Pilota z pustą okładką kupiłem w trakcie ostatniej Łodzi. Komiks był sprzedawany w folii i w chwili przekazania go Piotrowi Nowackiemu nie był otwierany.
Zarysowana okładka, z której jestem bardzo zadowolony, a która nawiązuje do prac Bohdana Butenki, wróciła do mnie podczas KW.
Okazało się, że komiks Grzegorza Rosińskiego w tej wersji, w przeciwieństwie do wydania w standardowej okładce, jest wydany… bardzo dobrze.
Papier jest kredowy (vs mat), kolory są nasycone a dymki wyczyszczone.
Zobaczcie sami:

Spoiler: PokażUkryj

Dziwne jest to, że rok od wznowienia nie otrzymaliśmy następnych numerów (ok, to akurat dziwi najmniej ;) ) ani informacji o fakcie prawidłowo wydrukowanego komiksu (może KG sam o tym nie wie?).

Czuję, że to może się skończyć wydaniem zbiorczym, do kupienia w formie crowdfundingu, za milion monet.

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #51 dnia: Śr, 03 Czerwiec 2026, 16:07:29 »
Jeszcze raz piękne dzięki za zamówienie! Dopiero teraz zobaczyłem, że w orygnalnym
"Pilocie śmigłowca" również były dymki na okładce :D

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #52 dnia: Śr, 03 Czerwiec 2026, 18:01:27 »
Jaszczu, jak ty coś zmalujesz to nie ma zmiłuj.

Przyjedź proszę na GIK albo Zadymkę, to będę pierwszy w kolejce po wrys. :)

Offline turucorp

« Odpowiedź #53 dnia: Śr, 03 Czerwiec 2026, 18:44:10 »
Jaszczu, jak ty coś zmalujesz to nie ma zmiłuj.

Przyjedź proszę na GIK albo Zadymkę, to będę pierwszy w kolejce po wrys. :)

Jaszczu będzie „dyżurował” jako gość specjalny, 20 czerwca na gliwickim festiwalu literatury dziecięcej PSTYK!, więc jest szansa na wrys bez kolejki ;)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #54 dnia: Śr, 03 Czerwiec 2026, 20:04:31 »
Stokrotne dzięki za info, zabieram córkę i stawiam się niezawodnie. :)

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #55 dnia: Śr, 03 Czerwiec 2026, 22:24:51 »
Potwierdzam, jestem w Gliwicach 20 czerwca i zachęcam do odwiedzin na PSTRYKu! :D