Autor Wątek: Kapitan Kloss  (Przeczytany 90545 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gnypel

Odp: Kapitan Kloss
« Odpowiedź #360 dnia: Pt, 13 Sierpień 2021, 15:19:06 »
Ajajaj, widzę że włożyłem kij w mrowisko. A najbardziej ubawiłem się czytając wypociny Marka Turka z jakże typowym dla komiksowa podziałem na pasjonatów, których w swoim mniemaniu on reprezentuje i "nabywców", którzy ośmielają się mieć odmienne zdanie. Klasyczny podział na lepszych i gorszych, charakterystyczny dla środowiska, które ten człowiek reprezentuje. Nie bardzo tylko rozumiem gdzie tu się dopatrzyłeś bezsensownego zacietrzewienia i kąsania? To forum dyskusyjne, to sobie dyskutujemy, tak? To raczej ja jestem kąsany, bo skrytykowałem malkontenctwo, a już cała hałastra się na mnie rzuciła, atakując mało merytorycznymi postami.

Jestem spokojny, Muza popsuła dużo przy tym wydaniu (jakość skanów w jednym zeszycie, bodajże 11, woła o pomstę, ale też czcionka w wielu miejscach), ale Kloss sprawia mi frajdę, to są ciekawe historie. Nie odpisuj

A jednak odpiszę. Bo ciekawi mnie jak jednocześnie coś może sprawiać frajdę i być obiektem znaczącej krytyki z twojej strony? "Frajda", podobnie jak określenia "woła o pomstę", czy "popsuła dużo" są mocnymi stwierdzeniami, tyle że z antypodów względem siebie. Jak można pogodzić czerpanie frajdy z obcowania z wydaniem, które woła o pomstę do nieba? Chyba że jesteś masochistą ;)

Offline turucorp

« Odpowiedź #361 dnia: Pt, 13 Sierpień 2021, 15:49:55 »
Jeśli chcesz mnie tutaj szarpać z imienia i nazwiska, to bądź łaskaw się przedstawić trollu.  ::)
Cała reszta twojej wypowiedzi to klasyczny „cietrzew” w czystej formie, więc patrząc na twój dorobek na forum, nie widzę większego sensu żeby się odnosić.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline kubisz

« Odpowiedź #362 dnia: Pt, 13 Sierpień 2021, 16:05:47 »
Przychodzi jakiś gościu, pisze swoje zdanie (do czego ma oczywiście prawo), pojawiają się przeciwne opinie, stonowane i jak najbardziej merytoryczne. A gościu wyjeżdża z tekstami "wypociny", "malkontenctwo" i "hałastra"... Posłuchaj więc gnyplu - czyjaś opinia to nie "wypociny", krytyka bylejakości to nie "malkontenctwo", a osoby mające inne zdanie niż ty to nie "hałastra". Słusznie cię turucorp podsumował, choć "cietrzew" i "troll" to chyba jednak za mało powiedziane...

Offline PJP

« Odpowiedź #363 dnia: Pt, 13 Sierpień 2021, 16:09:20 »
To raczej ja jestem kąsany, bo skrytykowałem malkontenctwo, a już cała hałastra się na mnie rzuciła, atakując mało merytorycznymi postami
Mało merytorycznymi? A co jeszcze chcesz, żeby napisali? Mają wrzucać kolejne zdjęcia z głęboką analizą popełnionych baboli? :) Nie zaprzeczysz chyba, że babole są. Jeśli to ma być wydawniczy PR, kiepsko wychodzi.

Online Castiglione

« Odpowiedź #364 dnia: Pt, 13 Sierpień 2021, 17:45:28 »
A jednak odpiszę. Bo ciekawi mnie jak jednocześnie coś może sprawiać frajdę i być obiektem znaczącej krytyki z twojej strony? "Frajda", podobnie jak określenia "woła o pomstę", czy "popsuła dużo" są mocnymi stwierdzeniami, tyle że z antypodów względem siebie. Jak można pogodzić czerpanie frajdy z obcowania z wydaniem, które woła o pomstę do nieba? Chyba że jesteś masochistą ;)
Zadanie z najprostszej logiki okazało się zbyt trudne, więc pomogę: frajdę sprawia mu zawartość (komiks - historia, rysunki, cokolwiek), a o pomstę woła jakość wydania. Film też może mi sprawiać frajdę, a być wydany w żałosnej jakości.

Offline Gnypel

« Odpowiedź #365 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 13:41:50 »
W środowisku komiksowym funkcjonuje opinia, że to forum raczej omija się szerokim łukiem, bo oprócz malkontentów, dużo tu trolli, wycieczek personalnych i chamskich odzywek, a mało dyskusji merytorycznych. Ponieważ ponad opinie innych preferuję doświadczenie własne, postanowiłem przekonać się sam. No i przekonałem się. Środowisko komiksowe miało rację.

Offline Burizleif

« Odpowiedź #366 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 13:43:23 »
Malkontenci? Dostajesz towar kiepskiej jakości i jeszcze masz bić w pokłonie podziękowania? Nie, dzięki. To nie dla mnie.

Jeśli chodzi o środek, to pamiętam, że zeszyty dołączane lata temu do Super Expressu stały na wyższym poziomie. Zwykły brukowiec miał wydanie o lepszej jakości.
« Ostatnia zmiana: Pn, 16 Sierpień 2021, 13:45:24 wysłana przez Burizleif »

Offline parsom

« Odpowiedź #367 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 13:49:44 »
W środowisku komiksowym funkcjonuje opinia, że to forum raczej omija się szerokim łukiem, bo oprócz malkontentów, dużo tu trolli, wycieczek personalnych i chamskich odzywek, a mało dyskusji merytorycznych. Ponieważ ponad opinie innych preferuję doświadczenie własne, postanowiłem przekonać się sam. No i przekonałem się. Środowisko komiksowe miało rację.

Człowieku, co ty za przeroszeniem pier...? Sam jedziesz niemerytorycznie i jeszcze masz pretensje, że ktoś ci to wypomina.
Żałości dopełnia wzmianka o jakimś mitycznym środowisku komiksowym. To jakaś grupka z FB na której wbijacie się wzajemnie w poczucie wyższości?

Offline nori

« Odpowiedź #368 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 14:02:03 »
Swego czasu obserwowałem parę grupek na FB. Wolę to forum.

Offline turucorp

« Odpowiedź #369 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 14:37:49 »
Środowisko komiksowe miało rację.

W środowisku komiksowym, zanim do kogoś wyskoczysz z bezczelnymi hasłami, panuje zwyczaj przedstawiania się, bo inaczej będziesz nazwany trollem. To forum to jedno z ostatnich miejsc, w których możesz odstawiać taką szopkę anonimowo, jak ty teraz.
A zatem nie ściemniaj.  ::)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Dracos

« Odpowiedź #370 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 15:57:54 »
Nie wiem w czym problem kilka stron wcześniej były plansze jak nie profesjonalnie został wydany Kloss, chyba można ocenić jakość wydawniczą nisko i nie być posądzonym o malkontenctwo skoro dosłownie są przykłady to ilustrujące ?

Offline turucorp

« Odpowiedź #371 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 16:30:17 »
Nie wiem w czym problem…

Jeszcze nie zauważyłeś, że na forum pojawiają się „użytkownicy”, którzy „bezinteresownie” agitują za publikacjami niektórych wydawnictw?  ;)

Offline Dracos

« Odpowiedź #372 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 17:43:02 »
Chyba jestem za naiwny bo nie od razu widzę takie powiązania...

Offline turucorp

« Odpowiedź #373 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 17:51:35 »
Chyba jestem za naiwny bo nie od razu widzę takie powiązania...

Przecież to na tym polega, że nie od razu widać  ;)
Mamy tutaj kilku takich „kukułczych podrzutków”, a z wypowiedzi Gnypela wynika, że ma jakieś tam rozeznanie w środowisku i przy okazji już w pierwszych postach wyskoczył z „konkurencją”. Taki spryciarz pod płaszczykiem anonimowości.
Nie twierdzę, że tak jest, jednak ze sposobu i poziomu wypowiedzi, moim zdaniem wynika, że jest to dosyć prawdopodobne.

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #374 dnia: Pn, 16 Sierpień 2021, 18:43:46 »
i przy okazji już w pierwszych postach wyskoczył z „konkurencją”. Taki spryciarz pod płaszczykiem anonimowości.

Gdzie on tam w pierwszych postach wyskoczył z "konkurencją", bo nie mogę znaleźć?