Autor Wątek: Kajko i Kokosz  (Przeczytany 256402 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fernando Po

Odp: Kajko i Kokosz
« Odpowiedź #1170 dnia: Śr, 17 Lipiec 2024, 19:17:52 »
Dostał już ktoś swój jubileuszowy numer Kajka i Kokosza ?

Tak, odebrane zamówienie w Empiku. Jest bardzo nierówno niektórych autorów stać na dużo więcej. Liczyłem na ciekawsze dodatki, jest tylko kilka alternatywnych okładek.
« Ostatnia zmiana: Śr, 17 Lipiec 2024, 19:29:46 wysłana przez Fernando Po »

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1171 dnia: Śr, 17 Lipiec 2024, 20:04:09 »
wiedziałem

Offline PJP

« Odpowiedź #1172 dnia: Śr, 17 Lipiec 2024, 21:30:23 »
Holender, już zamówiłem... To chyba klasyczny problem z tego typu antologiami.

Offline Fernando Po

« Odpowiedź #1173 dnia: Cz, 18 Lipiec 2024, 05:05:13 »
Jakoś super strasznie też nie jest, odbierzecie to zobaczycie.

Offline JakubM

« Odpowiedź #1174 dnia: Cz, 18 Lipiec 2024, 08:22:36 »
wiedziałem

Ja wciąż czekam na swój przedsprzedażowy  egzemplarz.

A u Ciebie widzę że entuzjazm zachwytu jak u 6 latka któremu na wycieczce każe się podziwiać architekturę socjalizmu :-)

Ps. może jakaś recenzja na kanale z tej okazji ?

Offline GoNzO

« Odpowiedź #1175 dnia: Cz, 18 Lipiec 2024, 13:15:47 »
Bardzo fajne wydanie urodzinowe KiK Szkoła latania. Każdą stronę rysował inny rysownik i okładki na końcu też zostały przerysowane. Bardzo fajna ciekawostka. Pozycja idealnie pasuje grzbietem do kolekcji KiK więc i za to należy się pozytyw. Brać póki jest! :D
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1176 dnia: Cz, 18 Lipiec 2024, 13:40:37 »
weźcie proszę napiszcie coś więcej a nie tylko fajne / słabe. może jakieś przykładowe foty z środka?

Offline Jaszczu

« Odpowiedź #1177 dnia: Cz, 18 Lipiec 2024, 14:15:50 »
W moim odczuciu bardzo ciekawy pomysł na album typu "tribute to". Dużo fajniejszy niż np. zbiór ilustracji czy autorskich szortów. Zresztą po co robić zbiór szortów, skoro to jest realizowane w cyklu "Opowieści z Mirmiłowa". Mamy tu przegląd różnych stylówek od prostego cartoonu po ukazanie Kajkoszy w bardziej realistycznej formie. Mi osobiście najbardziej podobają się te najczystsze, uproszczone cartoony i moje top 4 to Przemek Surma, Tomek Kaczkowski, Ernesto Gonzales i KRL. Oczywiście, niektórzy poczuli ten świat lepiej inni gorzej, ale osobiście bardzo lubię takie publikacje. Zawsze z przyjemnością oglądam np. warianty okładek, jeśli są umieszczane w dodatkach do wszelkich amerykańskich trejdów. Dla mnie np. Smurfy rysowane przez Tebo to jest czysta zajebistość. Podobnie jak Lucky Luke Mawila. Ale to ja. Jeśli ktoś nie lubi tego typu rzeczy, to nie ma sensu tego kupować. Jeśli ktoś ma w domu ołtarzyk z Kajkiem i Kokoszem, to też chyba nie ma sensu, bo pewnie uzna to za szarganie świętości (już widziałem takie komentarze na FB), skoczy mu tylko ciśnienie i znów na długo odpłynie myślami do czasów jak siedział na kamieniu pod kioskiem Ruchu i studiował ósmą stronę "Świata Młodych". Christa był tylko jeden. Nikt go tu ani nie próbuje naśladować, ani przeskoczyć. To ciekawostka, zabawa. Takie rzeczy powstają na całym świecie, więc dlaczego nie miałyby u nas? Zawsze można podyskutować nad doborem rysowniczek i rysowników, czy ten dał radę, czy tamta podołała, a ten fajnie, a tamten mniej. Jest mi bardzo miło, że zostałem zaproszony do takiego projektu, bo jednak też wychowałem się na tych bohaterach i jest to kawał mojego dzieciństwa. Życzę miłego odbioru i luźnej gumki w gatkach. To tylko komiksy, komiksy, magiczne obrazki ;)

Online parsom

« Odpowiedź #1178 dnia: Cz, 18 Lipiec 2024, 14:49:00 »
Znalazł ktoś jakieś przykładowe strony?

Offline Spiff

« Odpowiedź #1179 dnia: Cz, 18 Lipiec 2024, 16:03:00 »
przez wasze zachcianki musiałem rozfoliować  >:(

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Online parsom

« Odpowiedź #1180 dnia: Cz, 18 Lipiec 2024, 16:08:07 »
Hm, w sumie... Może i coś w tym jest... Mogli wydać z oryginalnymi planszami obok - byłoby łatwiej porównywać.

Offline Spiff

« Odpowiedź #1181 dnia: Cz, 18 Lipiec 2024, 16:15:44 »
Tak jak pisał @Fernando Po "jest bardzo nierówno", całość na plus.
Warto mieć na pólce. :)

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Takesh

« Odpowiedź #1182 dnia: Cz, 18 Lipiec 2024, 16:25:26 »
Z tych zdjęć najciekawsza plansza dla mnie to Berenika. Ale okładka Turka to mistrzostwo. Wygląda naprawdę świetnie.

Nie mogę się doczekać aż mój egzemplarz trafi w me ręce i całość zobaczę. Mam podobnie do Jaszcza. Lubię takie inicjatywy.

Offline komiks

« Odpowiedź #1183 dnia: Cz, 18 Lipiec 2024, 16:45:00 »
Super sprawa i jest potencjał na wydanie w przyszłości kolejnych np Kajtek i Koko w kosmosie. Thorgala też bym takiego przytulił.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1184 dnia: Cz, 18 Lipiec 2024, 17:17:32 »
dla mnie conajmniej dziwne - pierwsze plansza p.holod to nawet nie wiem kto to jest. chyba mogę żyć bez tego albumu, tak jak żyje bez miętówek.