Jeśli nie miał złych intencji to z mojej strony no hard feelings, jak mawiają Amerykanie 
Jaszczu, czy ten wpis @Guru wystarczająco wyjaśnia jego intencje?
Bo z reakcji @Leyka widzę, że czasami lepiej udawać, że czegoś nie ma, chociaż jest

Festiwalu nie muszę dyskredytować, bo ów komiks sam to robi np. swoimi rysunkami. I tak go nie kupię, bo wolę, aby te pieniądze poszły na wartościowsze komiksy.
Przecież to był żarcik, to raz. A dwa to (i piszę szczerze) nie spodziewałem się, że tam w ogóle zaglądasz.
Przecież sam wiesz jak działa internet

Akurat mi się wyświetliło, to spojrzałem (co za pech! XD ).
Kurde, ale przecież mnie ten wybór strasznie cieszy!!! Oglądałem w tv na żywo, specjalnie dlatego, że nominowany był Świdziński. Zobacz co ja napisałem w pierwszym poście "że to jest najmniej przystępny komiks z wszystkich Świdzińskiego", nie że "jest nieprzystepny totalnie"!! A potem tylko tłumaczyłem czemu wg mnie to jest "wyższy próg wejścia" niż w innych jego komiksach, a Ty czy @michal81 sobie to jakoś inaczej poodczytywaliście.
Znów wyciągasz niewłaściwe wnioski.
Nie wyciągam wniosków, tylko spontanicznie się odnoszę.
Zauważ, że w poprzednim poście staram się dookreślić, dlaczego, moim zdaniem, Świdziński w tym roku wygrał.
Trudno, żeby wygrał komiksem którego w ubiegłym roku nie wydał.
Znów, przecież nie pisałem, że te komiksy miały dostać nagrodę. Pisałem, że byłyby przystępniejsze jako pierwszy przeczytany w życiu/od dawna komiks dla kogoś nieczytającego. Tylko tyle.
Może by były, a może by nie były.
Ja nie wiem, testuję na znajomych i o ile Prosiak wielu wchodzi, to już Spell niekoniecznie.
W kręgach bliższych jurorom być może żaden z nich nie wchodzi tak dobrze jak Świdziński, nie mam pojęcia.
I zobacz w jednym zdaniu połączyłeś głupoty o patyczakach i przeinaczony kontekst mojej wypowiedzi. Wrzuciłeś mnie do jednego wora z tymi atakującymi dla samego ataku. To jest właśnie dla mnie brak szacunku. A gratulacje pierwszy na forum napisałem jakby co.
Połączyłem, bo to główne „zarzuty”, choć ich intencja jest różna. Jeśli dla ciebie to oznaka braku szacunku, to przepraszam, nie było to moją intencją.
A co do kąsania, przypieprzania, niech kąsają, przypieprzają się i piszą głupoty. Ich sprawa, ich strata. Przecież dobrze wiesz jak działa Internet 
To gdzieś jeszcze w internecie ma miejsce taka akcja związana z paszportem „Polityki” dla „Festiwalu”?

Kurcze, nie zauważyłem :[