Autor Wątek: Tadeusz Baranowski  (Przeczytany 98297 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PJP

Odp: Tadeusz Baranowski
« Odpowiedź #270 dnia: Nd, 22 Wrzesień 2024, 07:26:00 »
Biogram, wywiad z autorem z 2017 roku, uzupełniony w 2024, okładki i szkice.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #271 dnia: Nd, 22 Wrzesień 2024, 11:46:30 »
czyli to co w wersji płóciennej

Offline PJP

« Odpowiedź #272 dnia: Nd, 22 Wrzesień 2024, 12:59:53 »
Tadeusz Baranowski
1 godz.  ·
Smok Diplodok FILM & Wojtek Wawszczyk &
Kwiat Polskiego Aktorstwa ❤️
Nie chcę Was straszyć, ale w tzw. „międzyczasie”, narodził mi się pomysł na kolejny, drugi album o Diplodoku. Potrzebuję tylko wyrobić się „w czasie i przestrzeni”. 💌
https://www.facebook.com/tadeusz.baranowski.7/posts/pfbid0Ex8YwVuRnzF488NBhJfDnoMtuWxjS31HFB82mbBPSgYrXX83vuEsMzUT76QUUBP8l

Offline Leyek

« Odpowiedź #273 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 11:37:43 »
😄🎉 Z ogromną radością informujemy, że 𝗦𝗠𝗢𝗞 𝗗𝗜𝗣𝗟𝗢𝗗𝗢𝗞 łączy siły z Marioinex 🏰🦕 Efektem naszej współpracy są fantastyczne 🤩 zestawy klocków inspirowane filmem!

Budujcie z klocków i twórzcie własne opowieści w magicznym świecie 🦕 𝗦𝗠𝗢𝗞𝗔 𝗗𝗜𝗣𝗟𝗢𝗗𝗢𝗞𝗔!

Offline Ragnar

« Odpowiedź #275 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 20:09:27 »
Był ktoś na seansie? Byłem dziś z dziećmi i mam mieszane uczucia. Zły film nie jest, ale trochę przekombinowany i zdecydowanie kategoria 6+ jest błędem, małe dzieci się nudziły, nie kumały historii. Mojej siedmiolatce się podobało, czternastolatek mówi, że nudny, z kolei żona oprócz opinii, że nudny, to jeszcze zasnęła ;D

Offline Leyek

« Odpowiedź #276 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 21:18:46 »
Miałem poczekać na obejrzenie filmu przez większe grono, ale jak już zacząłeś temat to krótko napiszę ;)
Młody (9 lat) stwierdził, że mu się podobało, ale potem dodał, że dziwny był ten film (wcisnąłem mu przed seansem do przeczytania komiks więc znał jako tako materiał źródłowy, nawet mi wymieniał rzeczy zmienione).
Żona stwierdziła krótko i bez większego entuzjazmu "nienajgorszy".
Młodszy syn (7 lat), który nie ma żadnych problemów z obejrzeniem pełnometrażowej animacji kręcił się przez ponad pół seansu.
Ja jestem zawiedzony po tym jaki był hajp, w Łodzi słyszałem jak Wojtek Wawszczyk opowiadał, że film konsultowali z psychologami dziecięcymi, seanse testowe itd. A dostaliśmy zamerykanizowaną animację, z fajnym przesłaniem, ale jakąś taką chaotyczną i to słowo dziwną jest chyba też trafne. "Funage" Wawszczyka 5 razy lepsze. Znamienne jest to, że z całego filmu najbardziej podobały m się napisy końcowe z planszami Tomka Leśniaka i scena końcowa, a i te 30 sekund po napisach było niezłe.

Tyle, że komiksiarze będą stanowić 1% widzów, więc szansa na sukces (kasowy) myślę, że jest. Choć pokazy przedpremierowe nie były jakoś strasznie oblegane.

Szczegółowiej moje plusy i minusy pod spoilerem

Spoiler: PokażUkryj
Plusy:
- naprawdę dobry poziom animacji, choć czy pasuje ten styl do komiksów Baranowskiego tu już bym był umiarkowany w ocenie,
- sympatyczna postać Diplodoka,
- przesłanie filmu.

Minusy:
- wkurzający, wrzucony w takiej długości na siłę, wątek aktorski, nie wiem dlaczego przeniesiony do współczesności i dlaczego rozgrywający się w Czechach (!!) promocja Brna (które dało kasę), a nie jakiegoś miasta w Polsce, do tego jakieś dziwne wygibasy, grymasy Polka grającego postać T. Baranowskiego,
- znikoma ilość humory sytuacyjnego, słownego - na seansie było z 20 dzieciaków, nie słyszałem, żeby gremialnie zaśmiali się choć raz (!!). W animacji dla dzieciaków to rzecz karygodna wg mnie. Ja się parę razy uśmiechnąłem i tyle,
- reszta głównych postaci animowanych poza Diplodokiem (no trochę jeszcze Hokus Pokusem) ciężka do polubienia,
- akcja pędząca na łeb na szyję, szybkie przeskoki z miejsca na miejsce, brak czasu na zbudowanie relacji między postaciami.
« Ostatnia zmiana: So, 28 Wrzesień 2024, 21:30:10 wysłana przez Leyek »

Offline freshmaker

« Odpowiedź #277 dnia: Śr, 13 Listopad 2024, 21:33:24 »
w nowym wydaniu antresolki u mnie coś takiego:

Offline PJP

« Odpowiedź #278 dnia: Śr, 13 Listopad 2024, 22:37:04 »
Podejrzewam, że niestety u wszystkich...

Online Deg

« Odpowiedź #279 dnia: Śr, 13 Listopad 2024, 22:44:34 »
Profesorek pokonał po prostu prędkość światła.
This is my truth, tell me yours.

Offline Pinto

« Odpowiedź #280 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 00:46:08 »
Dzień bez spieprzonego komiksu jest w Polsce dniem straconym.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #281 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 07:31:46 »
jak to najlepiej zgłosić do ongrysa  zeby poprwili w kolekcjonerce?

Offline michał81

« Odpowiedź #282 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 09:22:57 »
Chyba najlepiej wrzucić powyższe zdjęcie w komentarz na facebooku.

Offline greg0

« Odpowiedź #283 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 12:45:39 »
w nowym wydaniu antresolki u mnie coś takiego:

jak to najlepiej zgłosić do ongrysa  zeby poprwili w kolekcjonerce?
Nasz forumowy kolega @Dalthon się tym zajmie. :)
Ważne żeby narzekać...

Offline PJP

« Odpowiedź #284 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 17:42:43 »
Na A więc, Fru-Bęc też jest babol - z tyłu mamy "zborcze wydanie albumów" 8)