Autor Wątek: Dragon Ball  (Przeczytany 60848 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online amsterdream

Odp: Dragon Ball
« Odpowiedź #105 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 14:11:28 »
Bo gorsza od tego wydania.

O wiele lepsza. Większy format, oryginalne kolory, czerń i biel, dodatki, szersza dystrybucja. No i życzę powodzenia w zbieraniu tej serii od jpf przez 7 czy 8 kolejnych lat  ;D
« Ostatnia zmiana: Pn, 25 Styczeń 2021, 14:13:47 wysłana przez amsterdream »
Czas nas zmienił, chłopaki...

JanT

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 14:16:46 »
W Hachette część stron kolorowa. Szersza dystrybucja od Hachette?
« Ostatnia zmiana: Pn, 25 Styczeń 2021, 14:45:34 wysłana przez JanT »

Online xanar

« Odpowiedź #107 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 14:41:11 »
Ponieważ miękka oprawa będzie dostępna później z rabatami.
złodzieje.
:)

Tak na poważnie to rewelacyjna forma wysyłki (Poczta Polska, listem zwykłym)  ::) to już gorzej się chyba nie da a rzeźba z tym preorderem wygląda jakby uczyli się od Multiversum.
« Ostatnia zmiana: Pn, 25 Styczeń 2021, 14:55:53 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline SawiK

« Odpowiedź #108 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 16:00:21 »
Wchodzę w miękkiego, a co za tym idzie tańszego DB 🤑

Online adamarluk

« Odpowiedź #109 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 21:55:05 »
Z czym to się je?
Zastanawiam się, czy za stary nie jestem na dragon bole.

Offline Cringer

« Odpowiedź #110 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 22:32:09 »
Z czym to się je?
Zastanawiam się, czy za stary nie jestem na dragon bole.
Początkowe tomy to fajna humorystyczna przygodówka ze sztukami walki. Im bardziej w las tym humor gdzieś znika, robi się trochę poważniej i moim zdaniem trochę siada fabuła a rysunki stają się bardziej niechlujne.
Początek jednak jest świetny. Nie za bardzo wiem jak to wyjdzie z nowym wydaniem i powiększoną ilością stron ale przy starej wersji (to co wcześniej wydało JPF) spokojnie 2 pierwsze tomy mogą stanowić zamkniętą historię i jak nie podejdzie to na tym można przestać czytać.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #111 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 22:48:02 »
O wiele lepsza. Większy format, oryginalne kolory, czerń i biel, dodatki, szersza dystrybucja. No i życzę powodzenia w zbieraniu tej serii od jpf przez 7 czy 8 kolejnych lat  ;D
Co jest takiego fajnego w tym, że czerń i biel? takie wydanie już wyszło, a rysunki w DB są bardzo proste i nie widzę powodu, dla którego kolor miałby im coś odebrać. Co do formatu to się zgodzę, dodatki też byłyby miłe, ale w tym przypadku kolor jest dla mnie sam w sobie wystarczającym dodatkiem.

JPF nie było zainteresowane współpraca i kolekcja nie wyszła. Np taka kolekcja Deadpoola też mogłaby ruszyć tylko we współpracy z Egmontem jak to było z WKKDC.
Widać w JPFie też mają swojego TK, który podcina nogi konkurencji na każdym kroku...

Tak na poważnie to rewelacyjna forma wysyłki (Poczta Polska, listem zwykłym)  ::) to już gorzej się chyba nie da a rzeźba z tym preorderem wygląda jakby uczyli się od Multiversum.
Ja tam zamówiłem normalnie do paczkomatu, nie widzę problemu.

Online xanar

« Odpowiedź #112 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 22:54:49 »
Wszytki 3 zamówiłeś ? Tam było napisane coś takiego, że jak się zamówi się innym transportem niż PP to tylko pierwszy ci wyślą kurierem a resztę PP.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Castiglione

« Odpowiedź #113 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 23:10:34 »
A no tak, zamawiałem każdy osobno.

Offline MarcusSz

« Odpowiedź #114 dnia: Pn, 25 Styczeń 2021, 23:42:44 »
Na FB padło info, że planują kolejne tomy co 2 miesiące puszczać, oraz że wcześniejsze wydanie b&w ma być ciągle dostępne

Offline Castiglione

« Odpowiedź #115 dnia: Wt, 26 Styczeń 2021, 11:14:50 »
Niektórzy piszą, że wyrośli, a u mnie już czeka półka przygotowana do zapełnienia przez nową edycję DB. Chociaż jak dobrze pójdzie, trzeba będzie załatwić też drugą  ;)

Offline KubciO

« Odpowiedź #116 dnia: Wt, 26 Styczeń 2021, 12:20:32 »
Dostaliśmy mnóstwo pytań odnośnie szczegółów wydania "Dragon Ball Full Color". Postaramy się rozwiać jak najwięcej wątpliwości.

1. Z ilu tomów będzie składać się cała seria i czy zawiera w sobie DBZ?
⭐Wydanie Full Color składa się z 32 tomów i obejmuje wszystkie rozdziały z mangi Dragon Ball, która składa się z 42 tomów i zawiera w sobie tzw. "Zetkę".
Dodatkowo DB Full Color jest podzielone na sagi:
DRAGON BALL FULL COLOR SHONEN HEN vol.1-8
DRAGON BALL FULL COLOR PIKKORO DAIMAOU HEN vol.1-4
DRAGON BALL FULL COLOR SAIYAJIN HEN vol.1-3
DRAGON BALL FULL COLOR FURIZA HEN vol.1-5
DRAGON BALL FULL COLOR JINZOUNINGEN∙CELL HEN vol.1-6
DRAGON BALL FULL COLOR MAJIN BUU HEN vol.1-6

2. Co jaki czas będą wychodzić kolejne tomy?
⭐Seria będzie wydawana w trybie 2 miesięcznym.

3. Na jakim papierze będzie drukowana?
⭐Całość zostanie wydrukowana na kredowym papierze matowym, podobnie jak nasze anime comicsy.

4. Czy wersja czarnobiała będzie nadal w sprzedaży?
⭐Tak, starsza wersja również będzie ciągle dodrukowywana.

5. Czy seria zrobiona jest z kadrów anime, czy z mangi?
⭐Jest to manga, tylko pokolorowana na wzór anime.

6. Czy zostanie od nowa przetłumaczona?
⭐Nie, wykorzystamy stare tłumaczenie. Poprawimy błędy i wyedytujemy dymki i onomatopeje na nowo.

7. Do kiedy można zamawiać wydanie w twardej oprawie?
⭐Pre-order na twardą oprawę jest ściągany miesiąc przed premierą danego tomu. Dokładne daty zamieścimy niedługo w opisie, będziemy również niejednokrotnie przypominać o zbliżającym się wydaniu.

@Eguaroc, jak się sprawuje ten kredowy papier matowy, który też w anime comicsach są (widzę Bitwę bogów na Twojej półce ;) )? Daje radę?
« Ostatnia zmiana: Wt, 26 Styczeń 2021, 12:25:08 wysłana przez KubciO »

c08mk

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Wt, 26 Styczeń 2021, 12:27:36 »
Pierwsza seria Dragon Ball nigdy nie była moją ulubioną ale informacja, że wydanie kolorowe będzie zawierać "zetkę" przekonała mnie do zakupu. Kwestia pozostaje otwarta czy zbierać twarde okładki czy zwykłe.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #118 dnia: Śr, 27 Styczeń 2021, 17:30:02 »
@Eguaroc, jak się sprawuje ten kredowy papier matowy, który też w anime comicsach są (widzę Bitwę bogów na Twojej półce ;) )? Daje radę?
Co prawda jeszcze tego nie czytałem (miałem zamiar, ale stwierdziłem że wolę najpierw powtórzyć kinówkę, którą oglądałem chyba z 5 razy, ale ostatni w 2014), ale sam papier jest ok. Manga będzie wyglądać trochę inaczej, bo te kadry z anime nie są tak wyraźne jak normalne rysunki, ale myślę że się sprawdzi.

Swoją drogą, po powtórzeniu 20 filmów z uniwersum DB, dalej uważam, że "Bitwa Bogów" to jedna z lepszych rzeczy, jakie spotkały tę markę i najlepsza kinówka. A już porównując do przehype'owanego "Broly'ego" to jest niebo, a ziemia.

Offline R~Q

« Odpowiedź #119 dnia: Cz, 28 Styczeń 2021, 10:42:54 »
To możemy się pożegnać z pozostałymi mangami Toriyamy i mangą na bazie seriali bo JPFowi zapragnęło się wydać drugi raz, co już wydali. Inna sprawa, że popyt jest, więc biznesowo się nie dziwię.

Nawet ja będę kupował przynajmniej do Zetki albo do końca Frizera xD ale będę to robił z krzywą miną