Autor Wątek: Thorgal  (Przeczytany 670072 razy)

Offline parsom

Odp: Thorgal
« Odpowiedź #3045 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 11:44:45 »
Paradne, za jojczenie o rysach na okładce pochwały, za szczere wyznanie w kwestii pieniędzy nagana.

Offline Popiel

« Odpowiedź #3046 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 13:00:11 »
Nigdy nie sądziłem, że przychylę posta Bazyliszkowi, a tu proszę. Też nie byłem na tej wystawie, choć nie chodziło o 25 zeta, a raczej o kwestię czasu. Poza tym nie jestem miłośnikiem wejścia komiksu w obieg galeryjny, czytania stron na ścianach. Ani z nosem przyklejonym do szyby śledzenia "mistrzowskich kresek". Komiks to komiks, opowiadana historia, a nie chrumkanie z podziwem z paluszkiem odgiętym przy plastikowej szklaneczce wernisażowego winka.

Z kasą jak jest każdy wie. Bywa - nie bywa. Może woli za nią kupić kilka Donaldów na jakichś starociach, niż snobować się na wystawę. Jego prawo. Szczerze powiedział, wyjątkowo nie pitolił kocopołów.

Offline Teli

« Odpowiedź #3047 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 13:26:33 »
Plansze jak plansze. Komiks jak komiks.
Jednak obrazy jak najbardziej nadają się do galerii i robiły niesamowite wrażenie. Choć dla nich warto było wpaść na wystawę.

Offline starcek

« Odpowiedź #3048 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 14:34:33 »
I te plansze do Skarbka, duże niczym obrazy. ;-)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Popiel

« Odpowiedź #3049 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 14:35:25 »
A pewnie, kto chce niech wpada. Ale nie ma co jechać po tych, którzy nie mieli na to czasu czy ochoty. Zwłaszcza z powodu kasy

Offline Szekak

« Odpowiedź #3050 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 16:11:19 »
Juz nie robmy z siebie glupszych niz jestesmy i nie udawajmy, ze ktos kto co miesiac wydaje kilka ladnych stowek na komiksy, nie ma kasy na bilecik na wystawe za 25zl. Kwestia wyboru. Bazyl wspomnial o kasie zeby podkreslic swoje uwielbienie do H, czyli typowy dla tego trolla trolling.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #3051 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 16:35:03 »
ja w sumie byłem 4 razy na tej wystawie - 1 x w łodzi, 3 x w wawie. przyczyny jest kilka. po pierwsze w warszawie mam pod nosem. po drugie wystawa jest świetna i przekrojowa. po trzecie każda forma sztuki powinna być odbierana 3 razy: zobaczyć, skupić się na tym co się podoba, kontemplować - jeszcze z podstawówki to pamiętam i całe życie stosuję.

byłem bez filiżanki i paluszka. komentarz popiela - nie wiem jak się odnieść. są ludzie i parapety.

Offline Popiel

« Odpowiedź #3052 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 16:49:33 »
No cześć parapecie, który potrzebuje trzy razy obejrzeć wystawę, żeby raz ją zrozumieć, bo tak powiedziała pani na plastyce xD

A tak serio - nie chodzi mi o to, co kto lubi, bo jak lubi, to niech idzie i dwanaście razy.

Ale rozumiem, że komuś na kasie nie zbywa i woli wydać ją na coś innego. I argumenty ad pieniądze są słabe, a takie właśnie były.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #3053 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 16:59:21 »
żeby nie było ja się ucieszyłem jak napisałeś że nie chodzisz na wystawy, bo by było ryzyko że można cię tam spotkać. na tej wystawie nie ma dużo do rozumienia ale jest za to dużo do oglądania. ale jak czytasz komiksy w klopie a potem obierasz w nie ziemniaki to spoko, nie oceniam.

Offline Popiel

« Odpowiedź #3054 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 17:12:29 »
Jak zwykle nic nie zrozumiałeś i jak zwykle czepiasz się nie tego ogona co trzeba - cóż, taki Twój urok.
Po prostu słabe jest jechanie po kimś, kogo (z różnych względów) na tyle nie było stać na wystawę, że wybrał inne formy komiksowej rozrywki. Do czego ma prawo. Czyż nie?

Offline freshmaker

« Odpowiedź #3055 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 17:21:16 »
to jak już bronisz uciśnionych to może nie odnoś się chamsko do osób które na wystawę jednak poszły - przyklejały nos do szyby, chrumkały i odginały paluszek. bo też jak zwykle zaczynasz już o czymś innym.

Offline Popiel

« Odpowiedź #3056 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 18:17:49 »
I super, że poszły. Gdybym miał czas też bym poszedł. Każdemu jego chrumkanie. Po prostu nieładnie cisnąć po gościu, bo z jakichś powodów nie było go stać i/lub wybrał inną formę rozrywki.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #3057 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 18:40:06 »
każda forma sztuki powinna być odbierana 3 razy: zobaczyć, skupić się na tym co się podoba, kontemplować - jeszcze z podstawówki to pamiętam i całe życie stosuję.
Sorry, ale bz automatu przypomniał mi się Szyndler, który zalecał czytać swoje grafomańskie Kryształy Czasu po trzy razy: kolejno dla akcji, dla fabuły i dla smaczków (nawet powstała bekowa grupa na fejsie "Czytam Kryształy Czasy po raz pierwszy dla akcji"). :) Szkoda życia na miętlenie po kilka razy tego samego, bo i tak nie starczy nam go poznanie nawet połowy tego, co warto by poznać.

No i nie przesadzajmy, Rosiński to przede wszystkim sprawny rzemieślnik (i chyba sam nie rości sobie innych tytułów), dzieła tworzone z czystej potrzeby artystycznej ekspresji to skromny ułamek jego twórczości i mimo wszystko nie prezentują takiego poziomu oryginalności żeby podchodzić do tego na kilka razy. Takie pielgrzymowanie na jego wystawę to prawie zawsze wyraz zajawki komiksowej, a nie malarskiej.

Offline Szekak

« Odpowiedź #3058 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 18:44:27 »
I super, że poszły. Gdybym miał czas też bym poszedł. Każdemu jego chrumkanie. Po prostu nieładnie cisnąć po gościu, bo z jakichś powodów nie było go stać i/lub wybrał inną formę rozrywki.
Przestan stosowac te smutne chwyty o cisnieciu kogos kogo nie stac, bo oczywistym jest, ze w przypadku bazyla to nie kasa byla problemem tylko checi, podobnie jak u ciebie. I to cie zabolalo na tyle, ze teraz tutaj musisz wojowac.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline michał81

« Odpowiedź #3059 dnia: Śr, 11 Wrzesień 2024, 18:51:11 »
A ja byłem 2 razy w Łodzi, bo to dobry temat na randkę jest ;)