Autor Wątek: Thorgal  (Przeczytany 666971 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Archelon

Odp: Thorgal
« Odpowiedź #2775 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 17:17:04 »
Christophe Bec zdradził kilka szczegółów odnośnie swojej pracy (Thorgal. Saga):

– Tytuł komiksu będzie brzmiał: „Bogini Bursztynu”.

– Ukaże się po 2025 roku, gdyż Mangin/Bec nie są bezpośrednimi następcami Duval/Rouge.

– Christophe Bec jest współautorem scenariusza wraz z Valérie Mangin i nie uważa, że ​​fabuła jest zbyt mroczna.

– Christophe Bec ma (umownie?) 4 lata na narysowanie pracy.

– Christophe Bec narysował już 23 plansze z minimalnej łącznej liczby 80.

– Jeśli komiksy zaplanowane na rok 2025 lub później ulegną opóźnieniu, Bogini Bursztynu może zostać przyspieszona.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2776 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 20:14:54 »
Słuchajcie, jakbym chciał teraz pozbierać Thorgale, Jolany, Krissy i młodzieńcze lata, to dam rade na luzie w miękkiej (lub mniej chętnie twardej)? W gildi widzę, że są spore braki w tomach a ja nigdy tego nie kupowałem, nie interesowałem się i nie mam pojęcia jak jest z dodrukami.

A nie myślisz żeby poczekać te kilka miesięcy i zacząć to zbierać w drugiej Kolekcji Hachette o Thorgalu? Będziesz miał jednolite wydanie wszystkich części do Żegnaj Aaricio. Co prawda twarda okładka, ale za to srebrna. :) Plus większa cena, większy format, większe i nowe grafiki. Praktycznie nie ma ryzyka, że się zawiedziesz. :)

Offline Avarest

« Odpowiedź #2777 dnia: Nd, 03 Grudzień 2023, 16:30:50 »
Czy nowa edycja kolekcji od Hachette jest potwierdzona? Nigdzie nie znalazłem takiej oficjalnej informacji…

Offline misiokles

« Odpowiedź #2778 dnia: Nd, 03 Grudzień 2023, 16:32:12 »
A oni cokolwiek potwierdzają? Czy po prostu pewnego dnia pojawia się w kioskach?

Offline James88

« Odpowiedź #2779 dnia: Nd, 03 Grudzień 2023, 17:19:43 »
Najpierw startuje strona www a potem reklama w tv.

Offline 79ers

« Odpowiedź #2780 dnia: Nd, 03 Grudzień 2023, 17:57:03 »
Pomijając to, że po prostu się dzieje to Hachette wypuściło kilka ciekawych serii, za które jestem bardzo wdzięczny. Ważne, że są. Czy był przypadek, że seria która przeszła fazę testów i weszła na rynek została przerwana?

Offline misiokles

« Odpowiedź #2781 dnia: Nd, 03 Grudzień 2023, 18:12:26 »
O nie, not again 🫣

Offline Avarest

« Odpowiedź #2782 dnia: Nd, 03 Grudzień 2023, 21:12:32 »
@misiokles

Chodziło mi o to, że kolega Bazyliszek zachęca innych forumowiczów do przeczekania kilku miesięcy, aby zakupić Thorgala, a nie możemy być pewni, że taka kolekcja ruszy. Należałoby więc wspomnieć o szansie na te wydanie, a nie składać obietnicę bez pokrycia. Rzut testowy wyglądał bardzo fajnie, ale hurraoptymizm należy tonować, niezależnie od bycia fanbojem.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2783 dnia: Nd, 03 Grudzień 2023, 21:22:48 »
Bardziej chodziło mi o uaktywnienie się pewnych procedur na słowo 'przerwane' :)

A tak naprawdę ciężko cokolwiek nam wyrokować o szansie na kolekcję. Dotychczasowe doświadczenia z BOK pokazują, że panie tam pracujące do końca 'nic nie wiedzą'. Przy pierwszej kolekcji również nie dawano jej szans, gdyż Egmont na bieżąco robi dodruki i tytuły są na rynku. A jednak się sprzedała. Pozostaje nam tylko jej wypatrywać. 

Offline celtic

« Odpowiedź #2784 dnia: Nd, 03 Grudzień 2023, 21:24:03 »
Przy ostatniej kolekcji Thorgala, Hachette potrzebowało dwóch testów nim pościł kolekcję na cały kraj. Myślę że jeśli nie puszczą kolekcji na święta, to jej nie będzie
« Ostatnia zmiana: Nd, 03 Grudzień 2023, 21:25:39 wysłana przez celtic »
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2785 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 00:47:36 »
@UP
Celtik jakie przed świętami? Ostatnia Kolekcja komiksowa Hachette restartująca w grudniu to była ta pierwsza - WKKM w 2012. Wszystkie pozostałe późniejsze startowały w styczniu.

Czy nowa edycja kolekcji od Hachette jest potwierdzona? Nigdzie nie znalazłem takiej oficjalnej informacji…

W zeszłym roku była, to na zasadzie ekstrapolacji ja liczę, że w kolejnym styczniu też będzie. Tym bardziej, że to jest Thorgal i mimo wszystko jest ciągle na niego parcie. I jak w 2016 ciągle ją przedłużali, tak teraz powrót po 8 latach jest chyba dość prawdopodobny. Ale jasne - jeszcze nic nie wiadomo i czekamy na potwierdzenie, czyli aż wyjdzie w kioskach.

Offline Archelon

« Odpowiedź #2786 dnia: Pt, 08 Grudzień 2023, 20:11:46 »
Na stronie Le Lombard można zobaczyć 10 pierwszych plansz Wendigo.

https://www.lelombard.com/bd/thorgal-saga/wendigo

(Kliknąć pod okładką)

Wendigo przypomina mi Sammaela, z filmu Hellboy, z porożem łosia :)

Offline srogin

« Odpowiedź #2787 dnia: Pt, 08 Grudzień 2023, 20:31:27 »
W "splashe", to Francuzi znowu od Polaków się uczyli ;)

Offline Nephilim

« Odpowiedź #2788 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 12:08:27 »
Na stronie Le Lombard można zobaczyć 10 pierwszych plansz Wendigo.

https://www.lelombard.com/bd/thorgal-saga/wendigo

(Kliknąć pod okładką)

Wendigo przypomina mi Sammaela, z filmu Hellboy, z porożem łosia :)
Cudownie narysowany. Oby to był wiekszy powiew świeżości niż "Adieu, Aaricia". Twarz Thorgala oraz twarz Aaricii cudowne. Wreszcie widać, że to oni ;)

Offline Pestak

« Odpowiedź #2789 dnia: Nd, 10 Grudzień 2023, 17:08:09 »
Rysunki fajne ale męczy mnie już ten brak oryginalności jeśli chodzi o zawiązanie akcji. Która to już katastrofa morska w której uczestniczył Thorgal ? 10? 20? i do tego dochodzi przynajmniej jedna katastrofa powietrzna.