Autor Wątek: Thorgal  (Przeczytany 670164 razy)

Offline Death

Odp: Thorgal
« Odpowiedź #2550 dnia: Wt, 07 Marzec 2023, 21:03:58 »
Ja kupiłem właśnie na stronie PP listem ekonomicznym i czekam. Kupiłem komplet: folder, kopertę FDC i blok. Wygląda jakby koperta była wydrukowana na stronie folderu, a dodany był tylko znaczek. Poza tym sam znaczek, kupiony poza folderem jest chyba na innym materiale (papier offset fluorescencyjny).
Tak mi się właśnie wydawało ze zdjęć, że koperty tam nie ma.

Offline Voitas

« Odpowiedź #2551 dnia: Śr, 08 Marzec 2023, 09:44:28 »
A da się to zamówić z odbiorem osobistym? Nie widziałem na stronie takiej opcji.

Offline Klint

« Odpowiedź #2553 dnia: Wt, 14 Marzec 2023, 16:05:03 »
Na gildii pojawił się album specjalny Thorgala w wersji twardo okładkowej z dostępnością w sierpniu 😂.
Empik i wszystko jasne 😃

Offline Gazza

« Odpowiedź #2554 dnia: Cz, 16 Marzec 2023, 12:02:17 »
Wczoraj odebrałem folder. Świetnie zabezpieczona przesyłka. Sam folder (pomijając cytowanie Wikipedii) robi bardzo pozytywne wrażenie (zresztą pomijając komiksowe korzenie tego konkretnego, foldery emitowane przez pocztę zawsze stały na wysokim poziomie (ostatni kupowałem jakieś 30 lat temu ;) )) - polecam niezdecydowanym póki jest dostępny. Fajny dodatek do thorgalowej kolekcji.

PS: przesyłka (polecony ekonomiczny) dotarła w regulaminowym czasie. ;)

Offline Midar

« Odpowiedź #2555 dnia: Cz, 16 Marzec 2023, 15:17:50 »
Sam folder (pomijając cytowanie Wikipedii) robi bardzo pozytywne wrażenie …
Zawsze mogło być gorzej, np. gdyby PP poprosiła Garulę, żeby coś „skrobnął” do folderu.

Offline Spiff

« Odpowiedź #2556 dnia: So, 18 Marzec 2023, 16:22:16 »
(...)Tylko 4 tomy Thorgala? I nie znasz Alinoe, kameralnego horroru, który jest idealnym materiałem dla Eggersa na kolejną filmową perełkę? Nie znasz wielkiej 5-albumowej superprodukcji o Krainie Qa rozpoczętej Łucznikami? Genialnego zbioru opowiadań Aaricia? Kolejnej kameralnej przygody, tym razem w Alpach gdzie autorzy bawią się czasem czyli Władcy Gór? Kultowej Wilczycy? Zazdroszczę, że możesz mieć okazję przeczytać pierwszy raz. :)
Znalazłem "nasz" Ranking Thorgala ze starego forum:
[ptaszki i pogrubienia moje] :)

"Mam ogromną przyjemność zaprentować wyniki pierwszego w Polsce rankingu Thorgali.
Na początku chciałbym gorąco i serdecznie podziękwać wszystkim tym, którzy aktywnie wzieli udział w zabawie.
Jeszcze raz DZIĘKUJE.

Walka o pierwsze miejsce była bardzo wyrównana i zwycięzca wygrał minimalna przewagą.

Oto top 10 najlepsze albumy Thorgala:

1. Wilczycav
2. Łucznicyv
3. Władca górv
4. Miasto zaginionego bogav
5. Oczy Tanatlocav
6. Alinoe v
7. Kraina Qav
8. Wyspa lodówych mórz
9. Piętno wygnańców
10. Czarna galera

Dodam tylko, że pierwsze siedem albumów skupiło w sobie największą ilość oddawanych głosów :smile:

Top 5 najgorszych :

1. Królestwo pod piaskiem
2. Kah-Aniel
3. Czerwona jak Rahenborg
4. Bitwa o Asgard
5. Kriss De Valnor "
...

i jest jeszcze taki : https://esensja.pl/komiks/publicystyka/tekst.html?id=23011&strona=5#strony
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Klint

« Odpowiedź #2557 dnia: Nd, 19 Marzec 2023, 11:52:48 »
Ranking z Esensji jest spoko choć przydałby mu się uaktualnienie. Może pierwsza dziesiątka jest niezagrożona , choć patrząc na oceny albumu Rechta na thorgal. com, nie byłbym tego pewien. Natomiast ostatnie albumu mogą namieszać w ostatnich miejscach :)

Polecam też Althing na wyżej wspomnianej stronie :
http://www.thorgal.com/althing/

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2558 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 09:42:46 »

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #2559 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 10:25:01 »
Ciekawa okładka, choć pierwsze wrażenie, to takie, że Thorgal jest pod wodą. Bardzo spójna gama kolorów.

Offline Klint

« Odpowiedź #2560 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 16:11:48 »
Okłada prezentuje się bardzo fajnie. Oby tylko fabuła dowiozła.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2561 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 16:41:08 »
Jak dla mnie przeładowana o obiekty latające i skorpiona. Są chyba tylko po to żeby były.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline starcek

« Odpowiedź #2562 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 19:47:08 »
To nie miało się skończyć na 10 tomie?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #2563 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 19:50:24 »
To nie miało się skończyć na 10 tomie?
To będzie ostatni tom.

Online misiokles

« Odpowiedź #2564 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 21:28:28 »
Właściwie to Lombard nigdy oficjalnie nie podał ile ma liczyć tomów seria. Dopiero teraz zrobił 'ciach'. Gdyż sądzę, że koniec komu będzie skończony na chybcika, skoro tom 10 zaczął poniekąd nowy story-arc.