Autor Wątek: Thorgal od Hachette (edycja 2024)  (Przeczytany 157835 razy)

Offline greg0

Odp: Thorgal od Hachette (edycja 2024)
« Odpowiedź #60 dnia: Śr, 17 Styczeń 2024, 10:59:21 »
Kto ci kupi 1 tom od Libertago za 2500zł? ^^
Racja.
Zmiana planu- 30 tomów od Hachette.
Ważne żeby narzekać...

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #61 dnia: Śr, 17 Styczeń 2024, 11:20:36 »
Obecna sytuacja wszystkim wyjdzie na dobre. Kto będzie chciał mieć jednolite, kompletne wydanie, ten zainwestuje w kolekcję. Kto czeka na intergral, to jeśli kolekcja zażre, będzie miał w ręku idealny argument, że jest w ogóle sens takowy wypuścić. Bo do tej pory jak widać nie było odpowiedniej motywacji (potrzeby), by tak to wydać, a od debiutu Thorgala na naszym rynku minęło już ponad 45 lat.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #62 dnia: Śr, 17 Styczeń 2024, 11:51:09 »
nie no, libertago wypuściło integrale ale trochę się zatkali.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #63 dnia: Śr, 17 Styczeń 2024, 13:04:00 »
No ale tylko trochę  ;)

Offline volker

« Odpowiedź #64 dnia: Śr, 17 Styczeń 2024, 23:35:20 »
Przeczytałem dzisiaj pierwszy tom czyli Zdradzoną Czarodziejkę ponownie po prawie 30 latach. Komiks świetny, wydanie prawie idealne, prawie bo jedn rzecz mi jednak trochę zgrzyta. Mianowicie kolory. W stosunku do wydania Orbity z lat 90 kolory są mocno uwydatnione, jaskrawsze i często zmienione. Brąz  jest często  wymieniony na czerwień szczególnie  w ubiorach. Rude włosy Silvii są też czerwone i nie do końca mi to podchodzi. Kolory w wydaniu Orbity są bardziej stonowane podobają  mi się jednak bardziej. Jak to było w wydaniu Egmontu,  bliżej mu do Orbity czy tego z Hachette?
Bardzo podobają  mi się natomiast kolory z zajawki tego dodatkowego komiksu z nowymi kolorami i po tej próbce trochę żałuję, że ta kolekcja nie ma takich odcieni, chociaż to ocenię dopiero jak dojdzie ten dodakowy komiks.
« Ostatnia zmiana: Śr, 17 Styczeń 2024, 23:37:09 wysłana przez volker »

Offline freshmaker

« Odpowiedź #65 dnia: Cz, 18 Styczeń 2024, 08:53:45 »
ciekawe. mi akurat te nowe kolory się bardzo nie podobają. jest to zrobione trochę w stylu nowych kolorów w "ptaku czasu", podobna paleta. puste miejsca zakolorowane, unikają jaskrawych barw - wszystko jest szaro-brązowe. niestety zakładam, że wszystkie nowe wydania - włączając w to wyczekiwane przeze mnie integrale - to będą juz nowe kolory.

Offline volker

« Odpowiedź #66 dnia: Cz, 18 Styczeń 2024, 09:13:29 »
Czyli wolisz tę bardziej jaskrawą i kolorową wersję, która jest w obecnej kolekcji czy tę stonowaną szarobrązową, która wyjdzie tylko w dodatkach do kolekcji?

Offline freshmaker

« Odpowiedź #67 dnia: Cz, 18 Styczeń 2024, 09:20:39 »
wolę stare kolorowanie ale w rękach miałem tylko orbitę, koronę, egmont, libertago - chociaż nowe widziałem tylko na screenach. w tych poprzednich wydaniach egmont miał najbardziej nasycone barwy ale różnice nie były aż tak znaczne.

Offline kenji

« Odpowiedź #68 dnia: Cz, 18 Styczeń 2024, 10:13:11 »
pytanie techniczne - złożyłem zamówienie prenumeraty na stronie, ale teraz szukam jakiegoś potwierdzenia i nie mogę znaleźć...

czy jak składaliście zamówienie na stronie , otrzymaliście jakieś potwierdzenie? i czy jak hatchette wysyła komiksy też wysyła jakieś info?
dzięki

Offline OokamiG

« Odpowiedź #69 dnia: Cz, 18 Styczeń 2024, 10:51:02 »
Powinien przyjść ci mail z odnośnikiem po kliknięciu, którego prenumerata zostałby potwierdzona. U mnie przyszedł sms z poczty z potwierdzeniem nadania. Penie jeszcze dojdzie mail jak system Poczty przemieli dalej paczkę.

Offline Voitas

« Odpowiedź #70 dnia: Cz, 18 Styczeń 2024, 11:37:08 »
Powinien przyjść ci mail z odnośnikiem po kliknięciu, którego prenumerata zostałby potwierdzona. U mnie przyszedł sms z poczty z potwierdzeniem nadania. Penie jeszcze dojdzie mail jak system Poczty przemieli dalej paczkę.

U mnie tak samo. Mail z potwierdzeniem zgłoszenia prenumeraty, a dzisiaj SMS o wysłanej paczce.

Offline LukCook

« Odpowiedź #71 dnia: Cz, 18 Styczeń 2024, 11:39:28 »
Odebrałem pierwszą przesyłkę z prenumeraty. Świetne wydanie, offset bije na głowę kredę. Na plus fajne dodatki: grafiki na świetnym papierze, teczka i wyjątkowo ładny / porządny notes. Przesyłka inpostem to świetna zmiana.
Na minus pakowanie z minimalną ilością bąbelków - mam nadzieję, że w końcu to poprawią.

Kilka zdjęć:

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #72 dnia: Cz, 18 Styczeń 2024, 11:55:48 »
A ta przesyłka InPost to na adres domowy czy do paczkomatu?
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline LukCook

« Odpowiedź #73 dnia: Cz, 18 Styczeń 2024, 11:59:25 »
A ta przesyłka InPost to na adres domowy czy do paczkomatu?

Na adres domowy, kurier ze śledzeniem w apce / stronie InPostu. Pierwsza za pobraniem.

Offline Crono

« Odpowiedź #74 dnia: Cz, 18 Styczeń 2024, 12:17:57 »
Jak ostatnio zamawiałem na stronie Hachette tom archiwalny Marvel Origins to też paczka przyszła inpostem, przy czym od razu miałem możliwość zmiany adresu domowego dostawy na paczkomat. Tak też zrobiłem, a za przesyłkę zapłaciłem przy paczkomacie blikiem. Super sprawa.