Autor Wątek: Thorgal od Hachette (edycja 2024)  (Przeczytany 157901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deepdelver

Odp: Thorgal od Hachette (edycja 2024)
« Odpowiedź #420 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 15:51:40 »
BTW pamięta ktoś, jak tam było dalej z gratisami? Do której paczki ma być pokolorowany tom 2. i 3.?
6. i 13. przesyłka. Figurka w 25. przesyłce.

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #421 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 20:45:05 »
Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że termin zrealizowania płatności nie ma żadnego znaczenia.
Też czekam na przesyłkę i Pani z Hachette odpisała że wyślą najszybciej jak to będzie możliwe. Czyli wyślą w bliżej nieokreślonej przyszłości.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Voitas

« Odpowiedź #422 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 21:50:05 »
U mnie też na razie cisza. Już myślałem, że odbieram Thorgala z paczkomatu, bo dostawca ten co ostatnio, a to się okazało, że paczka z AliExpress :P

Offline Voitas

« Odpowiedź #423 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 15:22:26 »
Ktoś też jeszcze czeka na tomy 6 i 7?

Online Martin Eden

« Odpowiedź #424 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 16:24:03 »
Ja czekam. Przypinam sobie łatkę cierpliwości zgodnie z tym, że mój zakup kolekcji to projekt wynikający z próżności. Conan i Origins przychodziły wcześniej, ale takie jest życie na wikińskiej diecie Hachette.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #425 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 16:31:29 »
Mi już reklamowane przyszły, ale ciągle czekam na zwrot środków za wysyłkę.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #426 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 16:57:32 »
Tom 7 to prawdziwe Młodzieńcze Lata Thorgala, a nie ten spin-off zrobiony potem dla kasy. :) Kiedy dziadek się ujawnia, to naprawdę mocny moment tego komiksu. ;)

Offline Klint

« Odpowiedź #427 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 19:45:06 »
Ja zrezygnowałem. Odsyłam wcześniejsze tomy. Zasadniczo interesują mnie tylko tomy w nowej koloryzacji ale nie na tyle aby ciągnąć te żałosne podejście do klientów.

Offline Andrzej Ochal

« Odpowiedź #428 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2024, 21:02:34 »
Jestem wielkim fanem Thorgala i według mnie ta kolekcja od Hachette jest naprawdę bardzo ładna. Jeżeli ktoś jest zainteresowany wszystkimi informacjami związanymi z Thorgalem zapraszam na grupę na Facebook - Świat Thorgala/Thorgal’s World. Jest tam już 6000 osób w tym autorzy Thorgala; Grzegorz Rosiński, Frederick Vignaux czy Robin Recht (inni też). Codziennie nowe posty. Jeżeli macie jakieś ciekawe informacje, rysunki, dedykacje, ciekawe historie proszę podzielcie się z innymi.
Pozdrawiam serdecznie

Offline qprime

« Odpowiedź #429 dnia: Pt, 12 Kwiecień 2024, 13:44:05 »
Dla tych którzy nadal czekają na tomy 6 i 7.

"Dzień dobry

Towar zaczął już nadchodzić do magazynów więc wysyłki planujemy w przyszłym tygodniu. "

Offline Pinto

« Odpowiedź #430 dnia: Pt, 12 Kwiecień 2024, 21:36:06 »
Mi już reklamowane przyszły, ale ciągle czekam na zwrot środków za wysyłkę.
Ja zgłaszam usterkę i mi przysyłają nowy egzemplarz bez odsyłania starego. Np. 4 tom już trzy razy reklamowałem i mają mi przysłać czwarty egzemplarz razem z 8 i 9.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #431 dnia: Pt, 12 Kwiecień 2024, 23:52:54 »
No ja miałem obite wszystkie tomy w paczce. 6 i 7 i 1 z nowymi kolorami, już mi przyszły dobre nowe egzemplarze i pani spytała czy jest możliwość odesłania starych i chcąc być uczciwy, odesłałem te z defektami, bo po co mi one... efekt... od tamtego tygodnia czekam na zwrot kosztów.. niby to gorsze, ale się zobowiązałem i szybko odesłałem wadliwe tomy, a Hachette nie może zlecić prostego przelewu na 18 PLN prze półtora tygodnia. gildia robi to  wiele sprawniej, choć w ty miesiącu też ona u mnie sobie nagrabiła, bo ciągłe nie dostałem paczki, w której jest Berserk nr 41. Było opóźnienie w druku, ale JPF już ma chyba ten tomik od tygodnia, a na gildii ciągle wisi, że dostawa opóźniona, choć mi w mailu pisali że w tym tygodniu na pewno się wyrobią. Na dokładkę jeszcze Bonito mimo dostania szybko  w tamtym tygodniu  wadliwego egzemplarza książki, gdzie nie była ona ubita, a wręcz rozerwana dziś po upomnieniu się o to, dali potwierdzenia nadania ale w inposcie ciągle nic nie widać i nie wiem czy paczka jest opłacona bo w wiadomości o wysyłce link o statusie płatności nie działa. Ogólnie u mnie reklamacja Thorgla była tylko początkiem chyba najgorszego miesiąca o początku zbieractwa jeśli chodzi o reklamacje ... wniosek lepiej w ogóle nie reklamować bo jesteś gdzieś na końcu łańcucha konsumenckiego, a mnie się wydaje, że taki klient powinien być obsłużony w pierwszej kolejności, bo już poczynił pewne zobowiązania finansowe.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #432 dnia: So, 13 Kwiecień 2024, 07:18:07 »
Może mają teraz pik sprzedażowy i stąd te opóźnienia. U Hachette leci teraz dodruk za dodrukiem, a jesteśmy dopiero na początku kolekcji. Do tej pory reklamowanie wadliwych egzemplarzy szło dosyć sprawnie w tych kilku sklepach, w których kupuję. U Hachette póki co z tej nowej kolekcji nic nie reklamowałem, ale pierwsza reklamacja to będzie pożegnanie z prenumeratą.

Offline roble

« Odpowiedź #433 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2024, 20:20:46 »
Chciałbym poinformować że rozpoczął się proces pakowania do wysyłki tomów 8 i 9..  :) w aplikacji inposta pojawiła się przesyłka..  :)
Alinoe i Łucznicy..
Jaram się..   :)

Offline Voitas

« Odpowiedź #434 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2024, 20:47:29 »
To ja czekam nadal na 6 i 7. Podobno pod koniec tygodnia mają wysłać...