Autor Wątek: Hollow press  (Przeczytany 829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fingolfin^^

Hollow press
« dnia: Wt, 02 Czerwiec 2026, 22:18:22 »
Są jacyś fani tego wydawnictwa ?  Dosyć droga zabawa i napewno mało znana. Sam już 3 lata kolekcjonuje komiksy a do niedawna nie miałem pojęcia że coś takiego jest. Mam kilka ich komiksów i jestem pod wrażeniem jakości ich wydań.

Offline tomsawyer

• Polubień: 490
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
Odp: Hollow press
« Odpowiedź #1 dnia: Wt, 02 Czerwiec 2026, 22:44:37 »
Kompletnie nie znam. Ale akurat to nie nowina, natomiast może zarekomendowałbyś jakieś tytuły.
"Nie od razu Rzym zbudowano. Oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Fingolfin^^

« Odpowiedź #2 dnia: Wt, 02 Czerwiec 2026, 22:49:26 »
https://hollow-press.net/collections/tetsupendium-tawarapedia to mój faworyt. Generalnie tak jest podział Europa usz i Japonia. Każdy region ma paru autorów. Praktycznie każdy tytuł ma prezentacje w postaci filmu na YT. Warto sprawdzić samemu co i jak.

Offline Fingolfin^^

« Odpowiedź #3 dnia: Śr, 03 Czerwiec 2026, 17:32:02 »
odpowiada za to designer warhammera 40k.mam to i za 30€ jakość tego jest kosmiczna. Papier jest wybitny. Czegos takiego nie miałem w rękach. Coś wyjątkowego.
Jak pomyślę za co u nas w PL wołają podobne pieniadze za komiksy na kredzie to aż mi się odechciewa kupowania czegokolwiek od polskich wydawców.
« Ostatnia zmiana: Śr, 03 Czerwiec 2026, 17:35:16 wysłana przez Fingolfin^^ »

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #4 dnia: Śr, 03 Czerwiec 2026, 19:50:58 »
Wydawnictwo znam za sprawą Bartosza Zaskórskiego i Jagody Czarnowskiej (mam zakupione Postapoland i Hummingbirds' Milk). Ofertę mają niesamowicie ciekawą, choć równie specyficzną. Mimo wszystko trochę dziwię się, że jeszcze żadne nasze wydawnictwo nie nawiązało z nimi współpracy.

Offline starcek

« Odpowiedź #5 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2026, 21:13:50 »
Nie wywołuj marszanda z lasu. Że tak powiem..
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #6 dnia: Nd, 14 Czerwiec 2026, 10:45:59 »
Najprędzej to bym strawiał, że Timof coś ruszy w temacie.

Offline Fingolfin^^

« Odpowiedź #7 dnia: Śr, 17 Czerwiec 2026, 17:10:32 »
Nikt tego nie ruszy. A nawet jeśli to niedowioza jakości. Masówkę zrobią,wydadzą i co z tego. Tego się nie czyta. Z tym się obcuje.