Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 330654 razy)

ramirez82

• Gość
Odp: X-Men
« Odpowiedź #735 dnia: Cz, 22 Październik 2020, 22:40:18 »
Ultimates 1 było już dwa razy (za pierwszym razem tylko część). Po co dublować. Od biedy można wydać Ultimates 2.

Ale to taka sama sytuacja jak z Astonishing X-Men, nowe wydanie Muchy było trzecim - przynajmniej dwóch pierwszych tomów. Nie wiem czy przez to sprzedało się słabiej, ale osobiście nie wyobrażam sobie składania jakiejś serii z różnych wydań - dwa tomy WKKM z fragmentami panoramy i jeden od Egmontu?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #736 dnia: Cz, 22 Październik 2020, 22:47:41 »
Ja tak mam, po co kupować dwa razy. Za dużo do kupienia komiksów żeby dublować.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #737 dnia: Cz, 22 Październik 2020, 22:57:52 »
No ja Zimowego Żołnierza, czy nawet jedno tomowego Spider-Mana: Blue od razu zamieniłem na wydanie bez panoramy, jak tylko była możliwość. Dubelka zawsze można sprzedać, choć część się zwróci. No ale wiadomo, jak komuś to nie przeszkadza, to nie ma sensu.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #738 dnia: Cz, 22 Październik 2020, 23:12:04 »
Zawsze można dorobić obwoluty, ja planuje zabrać się za to w przyszłym roku.

Offline donT

« Odpowiedź #739 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 00:59:25 »
Ultimate X-men miałem olać - nie podeszło mi to w czasach Dobrego Komiksu, i wolę kierunek mutantów w który celuje Mucha, ale im bliżej premiery, tym bardziej jestem skłonny dać serii drugą szansę.

Kurcze, pióro.

Mam zupelnie na odwrot. Zawsze mialem slabosc do tej serii. Ultimate X-Men kojarzy mi sie z wielkim WTF jak trafilem gdzies na info w necie o DK i tej serii. To byl maj lub czerwiec 2004 (dokladnie nie pamietam), sesja, a ja czytam komiks zamiast uczyc sie do egzaminu. Dokupilem takze SF w kiosku za rogiem i banan mi z geby nie schodzil. Cieszylem sie jak w morde szczelil, ze amerykanskie zeszytowki wracaja. Taa...

A co do samych mutantow - fajny restart z zerowym progiem wejscia, swietne rysunki Kuberta, cudowne kolory Isanove'a, biore bankowo. Zamierzam kupic przynajmniej dwa lub trzy tomy, do kiedy pisze Millar, a  rysuja Kubert i Bachalo. Co do reszty - zadecyduje pozniej. Czytalem bardzo duzo opinii, ze pomimo dobrego poczatku pozniej wszystko leci do dolu, ale na szczescie nie jestem komplecista, nie musze miec calosci.
« Ostatnia zmiana: Pt, 23 Październik 2020, 01:01:46 wysłana przez donT »
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #740 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 03:17:59 »
@dont Czytałem do uxm do kirkmana i moim zdaniem po millarze spokojnie można zakończyć kupowanie. Runy bendisa i vaughana to straszne średniaki, brakuje w nich centralnego pomysłu na główną intrygę i czyta się to bardziej jak zapychacz niż przemyślany komiks. Potem podobno jest jeszcze gorzej.

@ramirez82 moim zdaniem uxm millara to jest jedna z najlepszych rzeczy od tego autora, on potrafi pisać bardzo fajne akcyjniaki z niegłupimi fabułami dopóki ktoś temperuje jego edgy pomysły. Razem z ultimates te serie to są dla mnie definicje jak powinna wyglądać blockbusterowa rozrywka w komiksie.
« Ostatnia zmiana: Pt, 23 Październik 2020, 03:20:30 wysłana przez sad_drone »
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #741 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 08:05:30 »
Ciekawiej prezentuje się Ultimate FF
Tylko do połowy. Prędzej wydadzą FF Hickmana.

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #742 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 08:50:34 »
Tylko do połowy. Prędzej wydadzą FF Hickmana.

Och, oni mogą wydać wszystko, albo przynajmniej zadeklarować, że wydadzą wszystko, a czy wydadzą to inna sprawa, a że tylko oni wydadzą to jeszcze "inniejsza" sprawa, a czy inni wydadzą to już w ogóle inność z innej galaktyki i również sprawa.

A co do samych mutantow - fajny restart z zerowym progiem wejscia, swietne rysunki Kuberta, cudowne kolory Isanove'a, biore bankowo. Zamierzam kupic przynajmniej dwa lub trzy tomy, do kiedy pisze Millar, a  rysuja Kubert i Bachalo. Co do reszty - zadecyduje pozniej. Czytalem bardzo duzo opinii, ze pomimo dobrego poczatku pozniej wszystko leci do dolu, ale na szczescie nie jestem komplecista, nie musze miec calosci.

Ja bym się tak nie cieszył, przecież ustalono na tym forum, że Kubert to kopiuje Jima Lee, więc po co psuć sobie wzrok. Jakiś tam Kubert, PHI. Jak rysował BvP to trzymał na kolanach zeszyt X-Men Jima Lee i Cyclopsa zmieniał na Predatora, a Wolverine'a na Batmana. Tak Było!!! 

Do trzech wymienionych przez Ciebie, zdecydowanie dorzuciłbym Garneya (zobacz jego kilka lat wcześniejszego Punishera) i Kuberta. Jeśli w rysunkach Kuberta bardziej widzisz jego ojca, niż Jima Lee, to spoko.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #743 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 09:03:22 »
Ciekawiej prezentuje się Ultimate FF i to mogliby wydać bez zastanowienia.
Och, oni mogą wydać wszystko, albo przynajmniej zadeklarować, że wydadzą wszystko, a czy wydadzą to inna sprawa, a że tylko oni wydadzą to jeszcze "inniejsza" sprawa, a czy inni wydadzą to już w ogóle inność z innej galaktyki i również sprawa.

;D

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #744 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 09:15:46 »
Papugujesz, nieładnie.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #745 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 09:19:16 »
Ja bym się tak nie cieszył, przecież ustalono na tym forum, że Kubert to kopiuje Jima Lee, więc po co psuć sobie wzrok. Jakiś tam Kubert, PHI. Jak rysował BvP to trzymał na kolanach zeszyt X-Men Jima Lee i Cyclopsa zmieniał na Predatora, a Wolverine'a na Batmana. Tak Było!!! 

To nie były ustalenia, to była moja opinia. Poza tym, dobrze wiesz, że Kubert z Ultimate X-Men daleki jest od tego Kuberta z AoA.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #746 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 09:51:24 »
Papugujesz, nieładnie.
Napisałeś coś do mnie takim trochę oburzonym tonem a dokładnie to samo pasuje do twojego wcześniejszego wpisu więc sobie zażartowałem w ten sposób :)

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #747 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 10:21:08 »
To nie były ustalenia, to była moja opinia. Poza tym, dobrze wiesz, że Kubert z Ultimate X-Men daleki jest od tego Kuberta z AoA.

Och, nie do końca. Czasem różnicy wynika z tego, kto nakłada tusz na jego rysunki. Dla mnie Kubert ma własny styl i pracował na niego porównywalnie długo jak Lee, zaczynali w podobnym okresie swoje kariery. Wiadomo, że wraz z upływem lat styl również się zmienia. Są też momenty, gdy rysownicy się spieszą i robią na odwal, bo zły Marvel stoi za ich plecami, smaga batem i popędza, bo terminy. Reasumując, nie podzielam twojej opinii :)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #748 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 10:27:41 »
Rozumiem, że jej nie podzielasz, nie musisz.

Niezależnie od okoliczności, kto kiedy zaczynał, kiedy patrzę na rysunki Andy'ego Kuberta w Batman vs Predator, AoA, czy Ultimate X-Men, wniosek nasuwa mi się jeden, w AoA próbował rysować jak Jim Lee. I żadne szydzenie mojej oceny nie zmieni. Oczywiście, że różnicę robi kto nakłada tusz, ale czy aż taką? Może.

Online Komediant

« Odpowiedź #749 dnia: Pt, 23 Październik 2020, 11:50:25 »
Ale w Ultimate X-Men rysuje Adam a nie Andy?
Inna sprawa że i kreska Adama strasznie zubożała w porównianiu z np starymi Wolverine'ami czy fragmentami wydanymi u nas w '94 w Spidermanie.