Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 329812 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JanT

• Gość
Odp: X-Men
« Odpowiedź #570 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 16:49:16 »
chyba są małe szanse na wydanie x-men blue czy x-men gold
Żadnych :) X-Men Red pewnie będzie.

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #571 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 17:43:58 »
Komentarz z pewnej facebookej grupy o mutantach, post z pytaniem o wymarzone serie z iksami w Polsce  Coś może być na rzeczy, Marvel Arek coś tam w bzyczacym wydawnictwie robi, a ta emotka to chyba nawet więcej niż puszczenie oczka.

I jak dla mnie - genialny wybór, najlepsza seria z mutantami XXI wieku, świetne relacje między postaciami i łączy się bardziej tylko z również bardzo dobrym Messiah Complex, a tak stoi bardziej na uboczu, co jest zdecydowanym plusem.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #572 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 18:03:10 »
O tym X-Factor już coś kiedyś było że ktoś to ma zaklepane.

Offline xanar

« Odpowiedź #573 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 18:05:33 »
Sideca  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #574 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 18:12:46 »
Ehhh. Zamiast tego tomu z kawałkami Jima Lee, to ja bym chciał od początku serię X-Factor z oryginalną piątką X-Menów. I mam nadzieję, że w SBM PL ten Multiple Man się pojawi.

Offline MacLeKrSk

« Odpowiedź #575 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 18:33:43 »
Kiedyś pytałem Muchę o wydanie "Messiah Complex" i odpowiedzieli, że nie mają tego w planach. No ale to było z rok temu, może trochę dalej. Ja prawdę mówiąc jestem zaskoczony, że X-Meni aż tak się przyjęli. Mnie osobiście ta drużyna za czasów TM- Semic nie interesowała (chociaż serial animowany uwielbiałem), teraz nadrabiam i naprawdę mi się podoba to, co Mucha wydaje. Osobiście chciałbym, żeby taką "kolekcję" zrobili również z Pająkiem. No właśnie, myślałem, że Pająk jest u nas bardziej popularny.

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #576 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 20:09:04 »
Ehhh. Zamiast tego tomu z kawałkami Jima Lee, to ja bym chciał od początku serię X-Factor z oryginalną piątką X-Menów. I mam nadzieję, że w SBM PL ten Multiple Man się pojawi.
My mówimy o tej dobrej serii X-Factor, nie tej wychodzącej równolegle z Claremontem, ale dwa poziomy słabszej.

Offline michał81

« Odpowiedź #577 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 20:29:59 »
Jakoś nie widzę, aby Mucha porwała się na serię X-Factor liczącą 22 tomy tpb (nawet w podwójnych to wychodzi 11 tomów). Mało popularny scenarzysta w Polsce, ale także mało popularna grupa. Jeśli przy X-Force Kylego/Yosta mówią, że nie są zainteresowani, a to spokojnie można wydać na bazie Complete Collection 2 tomy + Messiah War pomiędzy nimi, to liczycie na tak długą serię? (No chyba, że od ostatniej emefki zmienili zadnie.)

Wcześniej niż po zakończeniu New X-men od Muchy nie spodziewałbym się z mutantami poza klasycznym AoA nic więcej na obecną chwilę. A co do kontynuacje X-men AoA to powiedzieli, że jest możliwa jak będzie dobra sprzedaż, ale na obecną chwilę tylko zawartość omnibusa.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #578 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 20:30:10 »
O tym X-Factor już coś kiedyś było że ktoś to ma zaklepane.

No właśnie. Chyba na G Floy Studio odpowiedzieli komuś, że nie wydadzą, bo w Polsce już jest przez kogoś zaklepana? Jakby Egmont miał zarezerwowana dla siebie? Może zrezygnowali jak wzięli Ultimate X-men?

Offline Kadet

« Odpowiedź #579 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 20:32:49 »
Mnie tam osobiście wydaje się, że post A. Wróblewskiego wskazuje, że nie wydadzą "X-Factor", tylko coś podobnego do "X-Factor". Ale może to moje zdolności hermeneutyczno-interpretacyjne szwankują :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #580 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 20:38:26 »
Może X-Statix? To byłoby odważne posunięcie, pewnie zbyt odważne, może gdyby jakiś serial był, to prędzej.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #581 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 20:53:35 »
Mnie tam osobiście wydaje się, że post A. Wróblewskiego wskazuje, że nie wydadzą "X-Factor", tylko coś podobnego do "X-Factor". Ale może to moje zdolności hermeneutyczno-interpretacyjne szwankują :)
Albo All-New X-factor.

Offline death_bird

« Odpowiedź #582 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 21:38:03 »
To jest ta seria o której na Wiki piszą, że została zamknięta po 20-stu zeszytach, bo się nie sprzedawała?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #583 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 21:46:03 »
Ale 20 zeszytów łatwo wydać w 2 tomach w tempie Muchy jednego na pół roku, niż 100 ileś zeszytów.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #584 dnia: Nd, 07 Czerwiec 2020, 21:51:19 »
To jest ta seria o której na Wiki piszą, że została zamknięta po 20-stu zeszytach, bo się nie sprzedawała?

Nie wiem co piszą na wiki, bo bardziej wolę czytać komiksy, niż czytać o komiksach. Mi ta seria się podobała. Przynajmniej po dwóch trejdach, które posiadam. Szczególnie od strony graficznej, ale za plusy mógłbym uznać także humor, nakreślenie postaci i i relacje między nimi. Przytaczany przez Ciebie brak sprzedaży naprawdę mówi niewiele o poziomie tego komiksu.