Szukam polecenia czegoś na początek. Ostatnio oglądałem nowy serial x-menów i trochę powróciła nostalgia z czasów dzieciństwa i oglądania bajki, a do tego po obejrzeniu serialu doszedłem do wniosku, że jednak ta seria ma coś więcej do zaoferowania niż faceci w rajstopach.
Wymagania:
- Dobre na start, raczej wolałbym coś zupełnie klasycznego z magneto, profesorem Xavierem, klasycznymi x-menami,
- ciut nowsze, nie ukrywam, że kadry z komiksów z lat 70-80 mnie trochę odstraszają,
- fabuła, która nie będzie nastawiona wyłącznie na akcje, a będzie miała coś więcej,
- łatwo dostępne w języku polskim
AI poleciło mi Mucha Comics Astonishing X-MEN - akurat nie ma tego za bardzo nowego do kupienia ale na allegro wisi oferta 4 tomów za 300 zł.
Ktoś poleci coś fajnego bez wchodzenia zbyt głęboko w szczegóły co do chronologii, rebootów itd.?
Dla mnie te opisy tomów w stylu zawierają zeszyty 300-310, 314 oraz 319 z czegoś tam to jakaś czarna magią, w którą szczerze nie chce mi się zbytnio wchodzić (nie rozumiem tego skomplikowanego sposobu wydawania, że nowy klient nawet nie wie co ma kupić bo jest tak zagubiony).