Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 330767 razy)

Online Crono

Odp: X-Men
« Odpowiedź #1680 dnia: Nd, 07 Styczeń 2024, 23:38:52 »
A jak to jest z tymi grzbietami w omnibusach Uncanny X-Men? Vol. 5 ma napis z małych liter a vol. 1-4 z wielkich? Czy może jest jakiś dodruk vol.1-4 który też jest już z małych?

Online xanar

« Odpowiedź #1681 dnia: Pn, 08 Styczeń 2024, 00:01:31 »
1-3 chyba był.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1682 dnia: Pn, 08 Styczeń 2024, 17:56:16 »
Vol 5 ma napis z małych liter i dodruki już też.

Offline laf

« Odpowiedź #1683 dnia: Pn, 08 Styczeń 2024, 23:44:11 »

Offline Warpath

« Odpowiedź #1684 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 09:28:01 »
Ja mam 1-4 jeszcze w starej wersji a potem już omniaki eventowe - Mutant Massacre, Fall of the Mutants, Inferno Prologue i dobrze to wygląda. UXM 5 nie biorę, bo jak widać preferuję drogę eventową, zatem czekam na Mutant Massacre Prelude - tu grzbiet może nieco zaorać, ale to i tak będzie przejście pomiędzy starymi grzbietami i eventowymi, więc do zniesienia.

Online Crono

« Odpowiedź #1685 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 11:30:14 »
Dobra, nie dałem rady wytrzymać i zamówiłem pierwszego omnibusa Uncanny X-Men w Azylu bo stosunkowo tanio. Ciekawe jakiego dostanę, bo na pytanie o grzbiet odpowiedzieli mi że takich rzeczy nie sprawdzają i wysyłają losowo. Gdyby nie ceny, to ten sklep już dawno byłby na mojej czarnej liście.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1686 dnia: Wt, 09 Styczeń 2024, 18:34:16 »
I dobrze zrobiłeś  :) Jak już odbierzesz, pochwal się jaki grzbiet.

Offline Odyn

« Odpowiedź #1687 dnia: Śr, 10 Styczeń 2024, 07:28:10 »
Dobra, nie dałem rady wytrzymać i zamówiłem pierwszego omnibusa Uncanny X-Men w Azylu bo stosunkowo tanio. Ciekawe jakiego dostanę, bo na pytanie o grzbiet odpowiedzieli mi że takich rzeczy nie sprawdzają i wysyłają losowo. Gdyby nie ceny, to ten sklep już dawno byłby na mojej czarnej liście.
Masz rację, też usłyszałem taką informację. Jednakże ja im kiedyś napisałem, że dla mnie jest istotny stan produktu, który kupuję, by oszczędzić sobie ewentualnych zwrotów, a ponadto jak coś kupuję to chciałbym wiedzieć co kupuję.
Zwykle już nie piszę do nich maili, a po prostu dzwonię jak coś mnie interesuje, a mam wątpliwości. Niby tłumaczą się, że nie sprawdzają pewnych rzeczy, ale i tak uzyskuję od nich informacje jakie chcę.
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1688 dnia: Śr, 10 Styczeń 2024, 21:57:54 »
W tej włoskiej Super Eroi Classic w grudniu dostali tom #352 z numerami Uncanny X-men 129-134 i lecą z Dark Phoenix Saga. Do końca kolekcji powinni dociągnąć gdzieś do 153 numeru.

Online xanar

« Odpowiedź #1689 dnia: Pt, 12 Styczeń 2024, 12:28:33 »
Dostaniesz z małymi literami na grzbiecie i cienkim papierze z Turcji, przynajmniej taki był ostatni rzut z tego co kojarzę.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1690 dnia: Pt, 12 Styczeń 2024, 15:58:50 »
Upadek Mutantów jakby ktoś jeszcze potrzebował na mega książki -62%.

Online Crono

« Odpowiedź #1691 dnia: Pt, 12 Styczeń 2024, 23:43:53 »
Odebrałem swojego pierwszego omnibusa. Napis na grzbiecie jest z małych liter a sam komiks jest cieńszy od choćby Deadpool i Cable tom 2 z Egmontu. W sumie to dobrze, bo też mniej waży i pewnie nie będzie się go aż tak źle czytać. Niestety, jak to w Azylu loteria - przyszedł mi lekko obity i się teraz zastanawiam czy zostawić czy zwrócić :/ muszę się z tym przespać🙂

Online xanar

« Odpowiedź #1692 dnia: Pt, 12 Styczeń 2024, 23:47:27 »
Paradoksalnie te omnibusy z Turcji są cięższe od tych grubszych co robili w Chinach.
A co to było opcja ekspozycyjna czy normalna ?

Online Crono

« Odpowiedź #1693 dnia: Pt, 12 Styczeń 2024, 23:59:56 »
Paradoksalnie te omnibusy z Turcji są cięższe od tych grubszych co robili w Chinach.
A co to było opcja ekspozycyjna czy normalna ?
Cięższe? To aż dziwne, bo ten nie wydaje mi się ciężki. Jakoś tak nabrałem przekonania przez lata że omnibusy to straszne kobyły są, a tutaj jakoś nie mam uczucia że mam w ręku duży/ciężki komiks. Może to też przez to że polscy wydawcy wydają wiele dużych/grubych pozycji i nie robi to już na mnie wrażenia. A komiks zakupiony z opcji normalnej.

Online xanar

« Odpowiedź #1694 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 00:15:01 »
Wcześniej był inny papier - lżejszy ,teraz to chyba wszystko na kredzie walą.
W opcji normlanej masz 10% uszkodzeń  :)