Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 330386 razy)

Offline frosty24

Odp: X-Men
« Odpowiedź #1215 dnia: Nd, 03 Lipiec 2022, 15:13:19 »
Skończyłem czytać Uncanny X-men" Rosenberga i zastanawia mnie jedno? Było gdzieś wspomiane jak Scott Summers "zmartwychstał" ?

Offline Crono

« Odpowiedź #1216 dnia: Nd, 03 Lipiec 2022, 15:40:39 »
Pojawił się w X-terminacja, ale nie powiedzieli tam jak zmartwychwstał.

Offline Tom17

« Odpowiedź #1217 dnia: Nd, 03 Lipiec 2022, 15:50:03 »
Jest powiedziane podajże w annualu który nie jest zawarty w tym tomie.
Skończyłem czytać Uncanny X-men" Rosenberga i zastanawia mnie jedno? Było gdzieś wspomiane jak Scott Summers "zmartwychstał" ?

Offline xanar

« Odpowiedź #1218 dnia: Nd, 03 Lipiec 2022, 18:10:36 »
Widać, że opcja "spoiler" jest zbędna.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Crono

« Odpowiedź #1219 dnia: Nd, 03 Lipiec 2022, 18:36:48 »
xanar, rozumiem że do mnie ta uwaga. Biję się w pierś. Niemniej, na swoją obronę mam to, że komiks wyszedł gdzieś z roku temu na naszym rynku więc założyłem że ci forumowicze którzy mieli się z nim zapoznać, to już się zapoznali.
Posta edytować już nie mogę.

Offline xanar

« Odpowiedź #1220 dnia: Nd, 03 Lipiec 2022, 18:43:03 »
To akurat nie do ciebie, ktoś tam przed tobą zaczął o tym pisać. A ja mogę spoilować o komiksach np. z lat 60,70,80,90 itp. no przecież to dawno było i kto chciał już przeczytał, albo ustalmy i wpiszmy do regulaminu, że można spoilować o komisach, które są tydzień po premierze, bo przecież kto chciał już przeczytał.

Offline frosty24

« Odpowiedź #1221 dnia: Nd, 03 Lipiec 2022, 18:58:02 »
Nie nazwałbym tej informacji spoilerem skoro sam tytuł albumu brzmi "Cyclops i Wolverine", a szczuplak pojawia się w jednym z ostatnich kadrów poprzedniego tomu ;)

Offline Crono

« Odpowiedź #1222 dnia: Nd, 03 Lipiec 2022, 19:00:35 »
To akurat nie do ciebie, ktoś tam przed tobą zaczął o tym pisać. A ja mogę spoilować o komiksach np. z lat 60,70,80,90 itp. no przecież to dawno było i kto chciał już przeczytał, albo ustalmy i wpiszmy do regulaminu, że można spoilować o komisach, które są tydzień po premierze, bo przecież kto chciał już przeczytał.
No rozumiem, napisałem że biję się w pierś. Przyjąłem błędne założenie i tyle.
Masz rację w tym co piszesz, miałem jakieś zaćmienie 🙂

Offline death_bird

« Odpowiedź #1223 dnia: Pn, 04 Lipiec 2022, 08:31:12 »
Nie nazwałbym tej informacji spoilerem skoro sam tytuł albumu brzmi "Cyclops i Wolverine", a szczuplak

Przeginasz gościu.
Wydaje ci się, że wszyscy czytają wszystko zaraz po wydaniu?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline frosty24

« Odpowiedź #1224 dnia: Pn, 04 Lipiec 2022, 16:55:51 »
Przeginasz gościu.
Wydaje ci się, że wszyscy czytają wszystko zaraz po wydaniu?

Ale zdajesz sobie sprawę  z tego że pierwszy tom tylko w Polsce miał premierę ponad pół roku temu, nie wspominając o amerykańskiej która była kilka lat temu,  a drugi spoileruje jego obecność? Trzeba być mało rozgarniętym żeby nie załapać o kim będzie drugi tom ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #1225 dnia: Pn, 04 Lipiec 2022, 17:23:05 »
Ty widać nie jesteś na tyle rozgarnięty i nie łapiesz, że tego pierwszego też ktoś mógł nie przeczytać.
I co to za argument z dupy, że premiera była pół roku temu czy tam kilka tam temu.
Przeczytałeś całego Marvela od 1961 do powiedzmy stycznia 2022.

Online Castiglione

« Odpowiedź #1226 dnia: Pn, 04 Lipiec 2022, 17:24:43 »
Hehe, zwrócą ci uwagę, że spoilerujesz - zaspoileruj jeszcze zakończenie poprzedniego tomu ;D

Offline frosty24

« Odpowiedź #1227 dnia: Pn, 04 Lipiec 2022, 17:58:45 »
Ty widać nie jesteś na tyle rozgarnięty i nie łapiesz, że tego pierwszego też ktoś mógł nie przeczytać.
I co to za argument z dupy, że premiera była pół roku temu czy tam kilka tam temu.
Przeczytałeś całego Marvela od 1961 do powiedzmy stycznia 2022.

Przeczytałem prawie wszystko co mnie interesuje, a ty nie łapiesz że siła spoilera jest tym mniejsza im więcej czasu minęło od premiery. Jestem na tyle rozgarnięty, żeby załapać że tom, w którego tytule pojawia się postać uznawana za zmarłą, w jakiś sposób musiała zmartwychwstać. To jest jasne jak słoneczko latem. Jeśli zaraz dodam opis tomu znajdujący się na gildii czy stronie egmontu też mnie oskarżysz o spoilerowanie?

Offline xanar

« Odpowiedź #1228 dnia: Pn, 04 Lipiec 2022, 18:19:16 »
To weź podaj to czego nie przeczytałeś to ci trochę po spoileruje, pewnie to jakieś starsze rzeczy, więc siła spoilera będzie mniejsza.
Coraz ciekawsi ludzie się tu pojawiają  ::)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1229 dnia: Pn, 04 Lipiec 2022, 18:32:03 »
Ale skoro "spoilerowanie" starych rzeczy to też zło, to że
Spoiler: PokażUkryj
 Peter Parker to Spider-man
to też jest spoiler, bo ktoś mógł nie czytać żadnego zeszytu z tą postacią? Serio, nie popadajmy już w absurdy z tymi spoilerami, bo niedługo nic o treści nie będzie można napisać bo się zaraz rzucą ludzie oskarżający o spoilery.