Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 329361 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bibliotekarz

Odp: X-Men
« Odpowiedź #870 dnia: So, 09 Styczeń 2021, 23:26:21 »
Jak dla mnie to na wydanie czekają ciekawsze i ważniejsze historie niż Onslaught. Z nowszych Messiah Complex i HoX/PoX, ze starszych Mutant Massacre, First Class czy The Brood Saga.
Batman returns
his books to the library

JanT

• Gość
« Odpowiedź #871 dnia: So, 09 Styczeń 2021, 23:58:13 »
HoX/PoX
To na pewno od Egmont w przyszłym roku.

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #872 dnia: Nd, 10 Styczeń 2021, 10:29:32 »
Jak dla mnie to na wydanie czekają ciekawsze i ważniejsze historie niż Onslaught. Z nowszych Messiah Complex i HoX/PoX, ze starszych Mutant Massacre, First Class czy

Chodzi ci o takie First Class? https://marvel.fandom.com/wiki/X-Men_First_Class_Vol_1

Clermont cały niech pójdzie w Marvel Limited.

Po trzy stówki za tom? Wyłącznie dla kolekcjonerów i krezusów? To już wolę uzupełnić sobie braki w oryginale i podziękować za takie wydanie :)

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #873 dnia: Nd, 10 Styczeń 2021, 10:58:22 »
Batman returns
his books to the library

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #874 dnia: Nd, 10 Styczeń 2021, 11:09:10 »
E, to chyba nic specjalnego? Już lepiej wydawać X-men Milestones, skoro cały Claremont to szaleństwo.

Motyl

• Gość
« Odpowiedź #875 dnia: Nd, 10 Styczeń 2021, 11:34:55 »
E, to chyba nic specjalnego? Już lepiej wydawać X-men Milestones, skoro cały Claremont to szaleństwo.

Oczywiście, że nic specjalnego. Parafrazując Twoje słowa, ktoś tu naprawdę chce się pozbyć wydawnictw ;)

Online misiokles

« Odpowiedź #876 dnia: Nd, 10 Styczeń 2021, 11:53:19 »
Zamiast First Class zdecydowanie byłoby fajniej dostać Lost Years.
https://en.wikipedia.org/wiki/X-Men:_The_Hidden_Years

Gdyż to Byrne (choć już z kreską świadczącą o wieku) plus mocno pulpowy łącznik między pierwszym a drugim składem X-Men z pojawiającymi się postaciami znanymi z kolekcji Hachette. Wiadomo, komiks żadne halo, ale sprzedałby się w stopniu zadawalającym gdyż to z jednej strony retro-superhero byrnowskie ale bez ramotkowanych naleciałości.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #877 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 00:21:34 »
Oczywiście, że nic specjalnego. Parafrazując Twoje słowa, ktoś tu naprawdę chce się pozbyć wydawnictw ;)
Zamiast First Class zdecydowanie byłoby fajniej dostać Lost Years.
Nic specjalnego, tzn. znacznie lepsze historie z X-Men czekają na wydanie? I to niby ten Onslaught i Hidden Years?

No to spójrzmy na rankingi tych najlepszych historii z X-Men:
https://www.polygon.com/comics/2019/6/5/18652813/best-x-men-comics-stories-marvel
Najlepszy X-Men dla początkujących: Season One + First Class.
Onslaught i Hidden Years brak.

https://www.cbr.com/xmen-essential-comics-for-new-fans/
10. X-Men: First Class

https://screenrant.com/xmen-comics-best-ever-marvel/
10. Season One / First Class

https://www.ign.com/articles/2011/06/03/the-25-greatest-x-men-stories
15. First Class

Poza tym zaleta First Class jest taka, że można to wydać w 2-3 tomach i będzie to zamknięta historia bez pierdyliarda tie-inów i bez trucia nikomu na forum 20 kilo jakiego szrotu trzeba do tego dokupić żeby wyjaśnić wszystkie wątki. Czego też ani o Onslaught ani o Hidden Years nie można powiedzieć.
« Ostatnia zmiana: Pn, 11 Styczeń 2021, 00:37:59 wysłana przez bibliotekarz »
Batman returns
his books to the library

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #878 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 10:45:58 »
Pewnie było, ale domyślacie się kiedy można się spodziewać startu kolejnego restartu, tym razem od Hickmana? Bo to co teraz wychodzi średnio mnie interesuje, ale Hickman potrafi sklecić fajną fabułkę, więc jego run bym sobie poczytał.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #879 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 10:48:55 »
Run Hickmana u nas w przyszłym roku.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #880 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 10:52:49 »
@bibliotekarz, a kto tu wspominał o Onslaught i Hidden Years, jako o tych najlepszych? Ja mam na myśli Claremonta, nawet jeśli nie całego, to jego historie z X-Men Milestones, jak wspomniana przez Ciebie Mutant Massacre, X-Statix Milligana, X-Force Davida. Nawet idąc tropem takich eventów jak AoA, to X-Cutioner's Song.

Online donT

« Odpowiedź #881 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 12:20:43 »
Run Hickmana u nas w przyszłym roku.

Pewne info, czy tak sobie tylko myslisz Janeczku?

O serii HoX / PoX czytalem duzo dobrego. Tak duzo, ze wczoraj zamowilem sobie zbiorcze w oryginale. Lektury New X-Men oraz Ultimate sprawily, ze zachcialo mi sie wiecej. Hickman podobno wywrocil wszystko do gory nogami i w koncu zrobil jakis sensowny porzadek.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline robbirob

« Odpowiedź #882 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 12:23:30 »

O serii HoX / PoX czytalem duzo dobrego. Tak duzo, ze wczoraj zamowilem sobie zbiorcze w oryginale. Lektury New X-Men oraz Ultimate sprawily, ze zachcialo mi sie wiecej. Hickman podobno wywrocil wszystko do gory nogami i w koncu zrobil jakis sensowny porzadek.
Nie pożałujesz.
Serio. Najlepsze co X-men się zdarzyło od czasów Messiah Complex.

I dobry punkt wyjscia do dalszych przygód (czytam wszystki serie, sa na serio niezłe).

A JanT - to chyba jego pobożne życzenie. Bo jakoś za rok to za wcześnie jak dla mnie.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #883 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 12:56:15 »

Nie no, na razie nic nie wiadomo, ale mocno wątpliwe, by Egmont odpuścił wydanie tak docenionego tytuły z mutantami, z bieżących serii.

Offline xanar

« Odpowiedź #884 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 13:00:14 »
Rok się dopiero zaczął, w przyszłym roku to może być np. pod koniec 2022  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój