Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 329367 razy)

Offline Kyms

Odp: X-Men
« Odpowiedź #1290 dnia: Pt, 22 Lipiec 2022, 23:33:31 »
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Online Warpath

« Odpowiedź #1291 dnia: So, 23 Lipiec 2022, 07:30:52 »
Claremont powracający do X-Men - nie ma lepszych wieści! Niemniej szkoda, że to tylko limited series. Mam nadzieję, że to tylko przedsmak i Chris zostanie przy mutantach nieco dłużej. Choćby w serii i przy wątku, który będzie wynikowym wydarzeń tego cyklu.

Myślę, że decyzja o wznowieniu X-Treme X-men wraz z oryginalnym autorskim duetem to pokłosie świetnych wyników przedsprzedaży pierwszego tomu omnibusa oryginalnej serii, który ma pojawić się na rynku pod koniec września. Premierowy zeszyt nowego cyklu również został skorelowany z datą wyjścia cegły - listopad, czyli 2 miesiące po omniaku.

Offline gashu

« Odpowiedź #1292 dnia: So, 23 Lipiec 2022, 07:36:47 »
Claremont miał już kilka powrotów do pisania X-menów w przeszłości (m.in.: originalna seria X-treme X-men, X-men Forever i jeszcze trochę drobnicy) i wychodziło to... różnie.
No ale, pożyjemy - zobaczymy.

Offline Maragast

« Odpowiedź #1293 dnia: So, 23 Lipiec 2022, 10:10:58 »
Pisał też Uncanny X-Men po Dniu M - w jego zeszytach doszło m.in. do pierwszego spotkania X-Men z Laurą X-23.

Offline xanar

« Odpowiedź #1294 dnia: So, 23 Lipiec 2022, 11:15:50 »
Claremont powracający do X-Men - nie ma lepszych wieści! Niemniej szkoda, że to tylko limited series. Mam nadzieję, że to tylko przedsmak i Chris zostanie przy mutantach nieco dłużej. Choćby w serii i przy wątku, który będzie wynikowym wydarzeń tego cyklu.

Myślę, że decyzja o wznowieniu X-Treme X-men wraz z oryginalnym autorskim duetem to pokłosie świetnych wyników przedsprzedaży pierwszego tomu omnibusa oryginalnej serii, który ma pojawić się na rynku pod koniec września. Premierowy zeszyt nowego cyklu również został skorelowany z datą wyjścia cegły - listopad, czyli 2 miesiące po omniaku.

Od dłuższego czasu jest taki trend, że wracają do przeszłości i dają tym "starym" twórcą postacie, które kiedyś pisali, najwyraźniej lepiej się to sprzedaje niż ci bieżący twórcy jak Vita Ayala czy Tini Howard:

WOLVERINE - LARRY HAMA
GAMBIT - CHRIS CLAREMONT
NEW FANTASTIC FOUR - Peter David
VENOM: LETHAL PROTECTOR - DAVID MICHELINIE
MAESTRO - PETER DAVID
SILVER SURFER - RON MARZ/RON LIM
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kyms

« Odpowiedź #1295 dnia: So, 23 Lipiec 2022, 12:45:43 »
Nie narzekam, że będzie to limitka. Aktualnie jest tyle serii o mutantach, że ciężko się połapać we wszystkim.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1296 dnia: So, 23 Lipiec 2022, 20:04:15 »
Od dłuższego czasu jest taki trend, że wracają do przeszłości i dają tym "starym" twórcą postacie, które kiedyś pisali, najwyraźniej lepiej się to sprzedaje niż ci bieżący twórcy jak Vita Ayala czy Tini Howard:

WOLVERINE - LARRY HAMA
GAMBIT - CHRIS CLAREMONT
NEW FANTASTIC FOUR - Peter David
VENOM: LETHAL PROTECTOR - DAVID MICHELINIE
MAESTRO - PETER DAVID
SILVER SURFER - RON MARZ/RON LIM

Bagley DeMatties

Czyli by to dowodzilo ze ludzie kupujacy komiksy to starsi czytelnicy z lat 80tych i 90tych ktorzy lubili za mlodu   tamtych autorow. To pytanie gdzie ta mityczna grupa mlodych postepowcow do ktorych to byly kierowane te postepowe komiksy ktore to podobno tak chetnie czytaja wtedy?

Online Castiglione

« Odpowiedź #1297 dnia: So, 23 Lipiec 2022, 21:27:43 »
To pytanie gdzie ta mityczna grupa mlodych postepowcow do ktorych to byly kierowane te postepowe komiksy ktore to podobno tak chetnie czytaja wtedy?
Pewnie wojują w necie o równouprawnienie.

Offline xanar

« Odpowiedź #1298 dnia: So, 23 Lipiec 2022, 21:35:46 »
Bo nie ma takiej gruby odbiorców. A ten komiks Maestro Petera Davida to była swojego czasu najlepsza rzecz od Marvela wg tych niektórych internetowych youtubowych hejterów.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline hansior

« Odpowiedź #1299 dnia: So, 23 Lipiec 2022, 22:19:53 »
W serii powstały dwie podstawowe grupy mutantów. Cyclops, Marvel Girl (Jean Grey), Beast, (Arch)Angel, Iceman jako pierwsza. Wolverine, Storm, Colossus, Nightcrawler, Banshee, Thunderbird jako druga. Prawie wszyscy należą do takiego kanonu, że Marvel nigdy o nich nie zapomina.
Mam pytanie do ludzi będących na bieżąco z serią. Zadane bez podtekstów z czystej ciekawości. Czy w obecnych czasach Colossus - Rosjanin - występuje w serii?

Offline michał81

« Odpowiedź #1300 dnia: So, 23 Lipiec 2022, 22:44:15 »
Mam pytanie do ludzi będących na bieżąco z serią. Zadane bez podtekstów z czystej ciekawości. Czy w obecnych czasach Colossus - Rosjanin - występuje w serii?
Tak jest nawet członkiem Quiet Council. Ale dlaczego maiłby nie występować?

Offline Simon11

« Odpowiedź #1301 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 10:03:46 »

Występuje to za dużo powiedziane - przewija się w tle. Wątek  z nim związany mogliśmy obserwować w X-Force, wydarzyły się tam nawet dość istotne rzeczy, ale jak to w obecnej erze X-Men, nikt już o tym nie pamięta. Aktualnie Collosus to marginalna postać.

Offline michał81

« Odpowiedź #1302 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 11:34:10 »
Tylko, że spora część mutantów jest zepchnięta na dalszy plan i robi za tło, nie tylko sam Collosusu.

Offline Simon11

« Odpowiedź #1303 dnia: Wt, 26 Lipiec 2022, 11:39:58 »
Tylko, że spora część mutantów jest zepchnięta na dalszy plan i robi za tło, nie tylko sam Collosusu.

Pytanie akurat dotyczyło Collossusa.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1304 dnia: Pt, 16 Wrzesień 2022, 07:49:33 »
Krótka historia o tym, jak powstało "Weapon X" BWSa. Po krótce zrobił ją bez wiedzy i udziału Marvela, a poszczególne rozdziały nawet tworzył w innej kolejności. Plus Marvel nie wiedział, czy Barry wogole ją skończy. Ciekawe.

https://www.cbr.com/wolverine/barry-windsor-smith-weapon-x-origins/