Autor Wątek: Wielka Kolekcja Komiksów Marvela  (Przeczytany 293044 razy)

Offline Deathect3D

Odp: Wielka Kolekcja Komiksów Marvela
« Odpowiedź #1020 dnia: Wt, 21 Wrzesień 2021, 12:43:32 »
Trochę się rozpędziłem i za bardzo wkręciłem w składanie panoramy (hahah), udało mi się dorwać :

-131 do 149 - brakuje mi jedynie  145, 146, 148  - z jednej strony fajnie byłoby mieć sylwetkę Dr Strange'a, ale podobno 145  nr jest słaby i trochę szkoda mi na niego pieniędzy.

- 1 do 42  -  brakuje mi pojedynczych numerów - 1,5,9,10,14,33,35

- pojedyncze numery, nie tworzące panoramy, ale były w dobrej cenie i szkoda było nie wziąć, albo chciałem się załapać na smarta  - 46,49,53,57,59,64,72,94,95,122 - pewnie część sprzedam, bo "trochę" za dużo miejsca to zajmuje.

Większość numerów udało mi się dorwać myślę, że w okazyjnej cenie od 20-30 zł i to nawet te, które na allegro chodzą w chorych cenach jak nr 13 czy 22. Jedynie za nr 144 i 6 zapłaciłem 40zł.

Wytłumaczy mi ktoś dlaczego akurat Ród M jest wystawiany średnio po 80zł ^^?

Offline sneider

« Odpowiedź #1021 dnia: Wt, 21 Wrzesień 2021, 12:55:33 »
bo ród M ciężko dorwać po polsku w ogóle. Ja zapłaciłem bodaj 40zł za wersję angielską - nie dość że taniej, to zajmuje mniej miejsca i mam oryginalne liternictwo i dialogi. Ogólnie polecam używane komiksy po angielsku kupowac w Polsce :P

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1022 dnia: Wt, 21 Wrzesień 2021, 13:48:13 »
Bo się wreszcie u Muchy sprzedał. :) Znaczy po tyle Mucha go sprzedawała przez te 7 lat. :) Poza tym Ród M to bardzo dobry komiks i ważny w continuum. Ja się wkurzam, że właśnie Marvels jest droższy i na razie go sobie nie dokupię.

I panorama wcale nie zajmuje dużo miejsca. :)

Offline Motyl

« Odpowiedź #1023 dnia: Wt, 21 Wrzesień 2021, 17:42:24 »
Bo się wreszcie u Muchy sprzedał. :) Znaczy po tyle Mucha go sprzedawała przez te 7 lat. :) Poza tym Ród M to bardzo dobry komiks i ważny w continuum. Ja się wkurzam, że właśnie Marvels jest droższy i na razie go sobie nie dokupię.

Sprzedał się szybciej niż przez 7 lat. Marvels jest droższy, bo jest znacznie lepszy. No i nie przepłacaj, zapewne jakaś kolekcja Marvela kiedyś się jeszcze pojawi od Hachette.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1024 dnia: Wt, 21 Wrzesień 2021, 17:50:48 »
Zapewne :)

https://legendary.hachettepartworks.com/

No to jest pytanie, czy w przyszłym roku pojawi się jakaś nowa Kolekcja komiksowa, poza tą od Egmontu, czy zostaniemy tylko z DC. Wszystko zależy od wyników sprzedaży. Pytanie czy sprzedaż komiksów w związku z drożyzną się utrzyma, czy ludzie wreszcie się poddadzą i nastąpi załamanie jak w 1998 czy 2008.

Czytam sobie teraz na szybko jeszcze raz Marvel Zombies. Jeju - ale to jest dobry komiks. :) Gdyby tylko rysunki były nieco lepsze, to byłoby idealnie.

« Ostatnia zmiana: Wt, 21 Wrzesień 2021, 18:23:39 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Deathect3D

« Odpowiedź #1025 dnia: Wt, 21 Wrzesień 2021, 20:07:17 »
Zapewne :)
https://legendary.hachettepartworks.com/

Wygląda genialnie! Trzymam kciuki aby u nas się pojawiło! Może po zakończeniu złoczyńców coś ogłoszą ;).

Offline bogi1

« Odpowiedź #1026 dnia: Wt, 21 Wrzesień 2021, 20:17:11 »
No powiem z całym moim zmęczeniem kolekcjami Hachette, że wygląda całkiem spoko

Offline eridraven

« Odpowiedź #1027 dnia: Śr, 22 Wrzesień 2021, 12:19:27 »
No powiem z całym moim zmęczeniem kolekcjami Hachette, że wygląda całkiem spoko

Zaś ja totalnie się nie męczę kolekcjami, ot kolejny komiks do przeczytania, ustawienia na półce lub do sprzedaży na OLX.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

« Odpowiedź #1028 dnia: Śr, 22 Wrzesień 2021, 12:49:43 »
Wygląda genialnie! Trzymam kciuki aby u nas się pojawiło! Może po zakończeniu złoczyńców coś ogłoszą ;).

z ciekawości, co w tej kolekcji genialnego? pytam nieironicznie, zawartość pierwszych czterech tomów jest dla mnie totalnie nieinteresująca, z kolei te 6 tomów 'premium' już u nas było wydawane. no panorama ładna, ale to też do mnie nie przemawia bo zbieram na wyrywki.

i nie hejtuję - pisałem wielokrotnie, taka kolekcja to świetna okazja do dorwania tytułów które inaczej nie miałyby okazji wyjść na polskim rynku.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1029 dnia: Śr, 22 Wrzesień 2021, 13:03:37 »
Ja bym bardzo chętnie przeczytał wreszcie "Loki: Agent of Asgard". Każdy premierowy Spider-Man, po uwaleniu własnej Kolekcji, jest przeze mnie zawsze pożądany. Tego komiksu z Kapitan Marvel nie znam, ale czemu nie, skoro to premiera? 8 zeszytów za około 45 zł w twardej oprawie, to dobra cena.

Marvel Legendy to tytuł, w którym pewnie chodzi o pokazanie najbardziej znanych postaci universum. Może to będzie coś jak SBM, tyle że z nowymi komiksami o tych postaciach. Oby dubli z poprzednich Kolekcji było jak najmniej i żeby test w UK się udał. Nasze Hachette zawsze miałoby jakiś materiał.

Offline michał81

« Odpowiedź #1030 dnia: Śr, 22 Wrzesień 2021, 16:41:19 »
Ja bym bardzo chętnie przeczytał wreszcie "Loki: Agent of Asgard".
Nic nie stoi na przeszkodzie. Jest dostępny na Marvel Unlimited.

Offline Deathect3D

« Odpowiedź #1031 dnia: Śr, 22 Wrzesień 2021, 17:02:03 »
z ciekawości, co w tej kolekcji genialnego? pytam nieironicznie, zawartość pierwszych czterech tomów jest dla mnie totalnie nieinteresująca, z kolei te 6 tomów 'premium' już u nas było wydawane. no panorama ładna, ale to też do mnie nie przemawia bo zbieram na wyrywki.

i nie hejtuję - pisałem wielokrotnie, taka kolekcja to świetna okazja do dorwania tytułów które inaczej nie miałyby okazji wyjść na polskim rynku.

Napisałem wygląda. - W sensie okładki i sama panorama ^^. Głupie to strasznie wiem, ale wkręciłem się strasznie w zbieranie panoramy - denerwuje mnie tylko trochę to, że część komiksów jest urywana w środku zamiast zrobić z niej 2 części ...

Co do pierwszych 4 tomów jesteś pewien? Nie wiem czy to błąd grafika, ale jak przyjrzymy się grzbietowi numeru to nie zgadza się z numerem wydania.

Issue 1: 59      Issue 2: 35
Issue 3: 86      Issue 4: 91

Z tych 4 podanych najbardziej interesuje mnie Loki - łykam wszystko co ma związek z nordycką mitologią :D.

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #1032 dnia: Śr, 22 Wrzesień 2021, 19:54:03 »
Dubli w stosunku do innych serii będzie duuużo:
Planet Hulk, Kraven's Last Hunt, Spider-Verse, Avengers Disassembled,  Ultron Unlimited (Mightiest Heroes), House of M, The Children's Crusade, In Pursuit of Flight (Mightiest Heroes), Siege, The God Butcher, Fear Itself, Infinity Gauntlet, Thanos Imperative, Wolverine Origin, Weapon X, The Winter Soldier

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1033 dnia: Śr, 22 Wrzesień 2021, 19:57:44 »
@UP
Aaaaa skąd wiesz? Widziałeś Listę tytułów?

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #1034 dnia: Śr, 22 Wrzesień 2021, 20:03:20 »
Widziałem zdjęcie z tekturki testowego tomu nr 1. Tam z tyłu są wypisani bohaterowie i przykładowe tytuły ich dotyczące.