Autor Wątek: Wielka Kolekcja Komiksów DC Comics  (Przeczytany 223297 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ramirez82

• Gość
Odp: Wielka Kolekcja Komiksów DC Comics
« Odpowiedź #405 dnia: Pn, 08 Lipiec 2019, 22:01:26 »
Słabo ta kolekcja się prezentuje dla mnie - tyle dubli z New52, których przez ostatnie lata sprzedawało się u nas na tony. Z rzeczy, które bym chciał - Batman Morrisona, czy Batman & Robin Tomasiego, jedynie fragmenty. Choć nie powiem, Private Casebook i Detective Diniego, Prey, Gates of Gotham Snydera i klasyczne historie Adamsa kuszą.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #406 dnia: Pn, 08 Lipiec 2019, 22:07:50 »
Batman & Robin Tomasiego, jedynie fragmenty.
Na razie są zeszyty 0-23 i to są 4 tomy a na później jeszcze zapowiedziany szósty (miejsce na pięć też jest wcześniej) więc chyba będzie całe.
« Ostatnia zmiana: Pn, 08 Lipiec 2019, 22:11:44 wysłana przez JanT »

Offline Odyn

« Odpowiedź #407 dnia: Pn, 08 Lipiec 2019, 22:12:54 »
Kilka tomów wygląda obiecująco, ale rzeczywiście pozostałe w większości mam od Egmontu, czy Muchy. Tak jak mówiłem - kolekcja dobra dla kogoś, kto dopiero zaczyna kupować komiksy (czyt. np mój kumpel). Czekam na Old DC. A Morrisona prędzej czy później też dostaniemy w jakichś obszerniejszych albumach, choćby miało upłynąć 10 lat.
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #408 dnia: Pn, 08 Lipiec 2019, 22:13:12 »
No właśnie - gdzieś ponad 1/3 to N52 co wydał już Egmont. Ale reszta naprawdę kusi i ja osobiście bym to chciał. Choćby ten Batman i Robin z 2009 własnie. Detective. Prey. Mogliby też dodać Incorporated.
Jeśli Eaglemoss Polska pod koniec tego roku ruszyło z tym w Polsce to by było naprawdę nieźle - przynajmniej z mojego punktu widzenia.

Online SawiK

« Odpowiedź #409 dnia: Pn, 08 Lipiec 2019, 22:36:23 »
To taka kolekcja w która starzy wyjadacze nie wejda ,sam brałbym te których u nas nie wydano bądź duble po Tm-Semic. Eglomos dał ciała kończąc DC ale z marketingowego punktu widzenia wejście w Batka może zadziałać na rzecz świeżego mięska zupełnie jak ''start'' z Pajakiem od H.

Offline death_bird

« Odpowiedź #410 dnia: Pn, 08 Lipiec 2019, 22:39:46 »
Eglomos dał ciała kończąc DC ale z marketingowego punktu widzenia wejście w Batka może zadziałać na rzecz świeżego mięska zupełnie jak ''start'' z Pajakiem od H.

Ale to chyba tylko pokazuje jak bardzo kurczy się rynek kolekcji skoro jedyne co wydaje się mieć szansę na sukces wydawniczy to dwaj najwięksi, najbardziej medialni giganci zarówno Marvela jak i DC.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

JanT

• Gość
« Odpowiedź #411 dnia: Pn, 08 Lipiec 2019, 22:53:34 »
Jeszcze jest Deadpool :) Może wam Bazyl wykracze teścik w sierpniu  ;D

edit: I Supek/Batman jeszcze jest.
« Ostatnia zmiana: Pn, 08 Lipiec 2019, 22:57:15 wysłana przez JanT »

Online SawiK

« Odpowiedź #412 dnia: Wt, 09 Lipiec 2019, 14:22:54 »
Takie cos dzis dostawszy:
Kolekcje Eaglemoss kolekcjeeaglemoss@gmail.com
do mnie (więcej)

Dzień dobry!

Przesyłka została już do Pana wygenerowana.

Pozdrawiam serdecznie,
Sylwia Grześkiewicz
Zostaje wypatrywac za listonoszem

Offline nori

« Odpowiedź #413 dnia: Śr, 10 Lipiec 2019, 08:08:44 »
Jak szanowni koledzy ustosunkowują się do dzisiejszego tomu z Batmanem? Batman: Dark Knight Dynasty. Raczej się skuszę, no bo to Batman, a Batman wiadomo, bierze się w ciemno. Bo to Batman (ekch, suchar, ale nie wyszło.)

A mógłbym prosić o polecanki / odradzenie kolejnych tomów, tj:
- Flash: Lightning in a Bottle
- Superman: Krisis of the Krimson Kryptonite
- Hawkman: Endless Flight

sum41

• Gość
« Odpowiedź #414 dnia: Śr, 10 Lipiec 2019, 08:49:46 »
Miał ktoś taką sytuację:

Dziś dostałem kolejną przesyłkę z 2 tomami.

Ponownie dostałem także drugą przesyłkę z 2 tomami z czerwca - w środku faktura identyczna jak ta już opłacona z czerwca - jedyna różnica to termin zapłaty do 20 lipca (na poprzedniej było rzecz jasna do 20 czerwca).

Identyczna faktura wiec wychodzi że moje duble są opłacone :) zwracać im to - zwrócą mi za koszt wysyłki?

Offline Murazor

« Odpowiedź #415 dnia: Śr, 10 Lipiec 2019, 09:21:03 »
Napisz do nich, ja na poczatku tak dostalem i pani powiedziala, zeby nie odsylac, bo zwroty za przesylke bla bla. Chociaz proponowalem, zeby wyslali kuriera na ich koszt i bez problemu by bylo

sum41

• Gość
« Odpowiedź #416 dnia: Śr, 10 Lipiec 2019, 10:21:05 »
OK Thx za informacje :)

Offline laf

« Odpowiedź #417 dnia: Śr, 10 Lipiec 2019, 11:02:22 »
A mógłbym prosić o polecanki / odradzenie kolejnych tomów, tj:
- Flash: Lightning in a Bottle
- Superman: Krisis of the Krimson Kryptonite
- Hawkman: Endless Flight
Ja akurat biorę wszystkie z wymienionych. Wprawdzie tytułów nie znam, ale kuszą mnie postacie.
Flash opowiada o kolejnym (4 !) Szkarłatnym Sprinterze Barcie Allenie (z tego co kojarzę to chyba
Spoiler: PokażUkryj
 syn pierwszego Flasha z przyszłości
), który wcześnie występował pod pseudonimem Impulse. Jego debiut mieliśmy w tomie Ich własna Liga (t. 36). Szkoda tylko, że w drugim tomie nie dostaliśmy drugiej części serii. Tutaj krótki opis tej serii - https://dc.fandom.com/wiki/The_Flash:_The_Fastest_Man_Alive_Vol_1
Superman. Błogi powrót do lat 90  ;D. Jak dla mnie pozycja obowiązkowa. Nie wiem czy przypadkiem nie było tego w TM-Semic? Jeszcze krótszy opis tego story arcu - https://dc.fandom.com/wiki/Krisis_of_the_Krimson_Kryptonite
Hawkman. Tego bohatera kojarzę jedynie z gościnnych występów, a przecież to ikona DC Comics. Występował jeszcze w JSA w latach 40'. Z miłą chęcią sięgnę po jego przygody, tym bardziej, że Egmont z pewnością nic nie wyda z tym bohaterem. Kolejny krótki opis tego story arcu - https://www.dccomics.com/graphic-novels/hawkman-2002/hawkman-endless-flight

Offline Antari

« Odpowiedź #418 dnia: Śr, 10 Lipiec 2019, 11:16:54 »
Hawkman obowiązkowo bo to początek runu Geoffa Johns'a. Czekam na ten tytuł od początku informacji o przedłużeniu.

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami