Autor Wątek: Wielka Kolekcja Komiksów DC Comics  (Przeczytany 223490 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Wielka Kolekcja Komiksów DC Comics
« Odpowiedź #360 dnia: Śr, 03 Lipiec 2019, 22:04:10 »
Ja próbowałem sobie zaprenumerować jakoś od 68 numeru. Ale jak dzwoniłem do BOKu  (kilka razy) to nikt nie odpowiadał. To dałem sobie spokój i te ostatnie numery kupię jak pozostałe w kiosku. A tobie współczuję, bo mogła ci kasa wpaść w ich dziurę.

Offline Wolvi

« Odpowiedź #361 dnia: Śr, 03 Lipiec 2019, 22:55:30 »
Ostatnią przesyłkę od nich dostałem 14.05 i od tamtej pory cisza. Dodzwonić też się nie mogłem.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #362 dnia: Cz, 04 Lipiec 2019, 10:46:36 »
Ostatnia paczka jaką dostałem to był Swamp Thing tom 2 i Hal Jordan (jakoś właśnie w II połowie maja, sądząc po przelewach). Teraz czekam na tomy 74-75, powinny już być.

Offline Maragast

« Odpowiedź #363 dnia: Cz, 04 Lipiec 2019, 12:59:31 »
Ja po kilku pierwszych numerach miałem serdecznie dość tej chorej prenumeraty - zakończyłem od razu po otrzymaniu podpurek do komiksów. No ile mozna czekać na wysyłkę tomów?

Pamietam jak kiedyś kupowałem mangi w sklepie JPF - jeśli jakiś numer był bie miał jeszcze premiery to wysyłka następowała od razu po premierze - otrzymywałem swoją przesyłkę w tym samym terminie co księgarnie/kioski. Okazuje się, że można wysłać jednocześnie do księgarni i klientów.

A w tej kolekcji oczywiście to jakiś problem wysłać w tym samym terminie, trzeba czekać nie wiadomo ile - numery już od dawna są w kioskach, a prenumeratorzy czekają. Masakra i hamstwo. Nigdy więcej prenumeraty jakiejkolwiek kolekcji.

Acha i jakby ktoś napisał, że to nie tak prosto jest przygotować tyle paczek i powysyłać to ja powiem: gówno prawda. Do empików i kiosków też nie jest tak prosto powysyłać bo jest tego masa ale jakoś zawsze udaje im się tak wyrobić, że wszystko dojeżdża do środy, prawda? Jakby się wydawnictwo postarało to dałoby się wysłać w tym samym czasie (albo chociaż w tym samym samym tygodniu) prenumeraty.

Offline misiokles

« Odpowiedź #364 dnia: Cz, 04 Lipiec 2019, 15:06:45 »
Ale zdajesz sobie sprawę, że to nie wydawnictwo wysyła i pakuje tylko firma outsourcingowa?

Offline Murazor

« Odpowiedź #365 dnia: Cz, 04 Lipiec 2019, 15:26:58 »
Ale zdajesz sobie sprawę, że wydawnictwo tak zleciło wysyłanie? Najpierw do kiosku, a po X tygodniach do prenumeratorów?

Offline SawiK

« Odpowiedź #366 dnia: Cz, 04 Lipiec 2019, 21:50:35 »
Cos tam jest nie tak u nich bo dzis kilka nascie razy wydzwaniałem, dupablada nikt nie odbiera,chyba wakacje  sobie zrobili, jutro dalej bede tarabanil.

Offline R~Q

« Odpowiedź #367 dnia: Pt, 05 Lipiec 2019, 08:40:13 »
No słabo to zoutsource'owali, szkoda, bo kolekcja i dobór tytułów najlepszy ever. Może to dlatego ją zamykają? Eh, biznesy...

Offline Pocztar

« Odpowiedź #368 dnia: Pt, 05 Lipiec 2019, 10:51:48 »
Cos tam jest nie tak u nich bo dzis kilka nascie razy wydzwaniałem, dupablada nikt nie odbiera,chyba wakacje  sobie zrobili, jutro dalej bede tarabanil.

Kurde, zaniepokoiłeś mnie. Myślicie, że jest szansa, że ta firemka w Łodzi upadła i nie będą dosyłać dalej do prenumeratorów? Ciekawe czy ta sama firma odpowiada za dystrybucje do kiosków...

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #369 dnia: So, 06 Lipiec 2019, 20:20:03 »
Witam!

Jestem nieco zaskoczony, że ktoś dopiero teraz zauważył tę sytuację. Niepokojące sygnały obserwowałem już od dłuższego czasu. Nie prenumerowałem WKKDC i dopiero kilka miesięcy temu zacząłem zbierać poszczególne tomy. Już wtedy zauważalne było zniknięcie kolekcji z kiosków pomimo tego iż nadal wychodziła. Na ich oficjalnej stronie prowadzącej sprzedaż nowe tomy nie ukazywały się od roku - nie można więc ich było tam zakupić a zamawianie tam wcześniejszych też stawało pod znakiem zapytania skoro nikt tam nie zagląda (obecnie strony już nie ma w ogóle).

Sprzedaż na własnych stronach prowadziły Ruch i Empik, ale trafiały tam tylko niektóre tomy, nie mam pojęcia według jakiego klucza. Na Allegro kwitła spekulacja - tomy niedostępne w powyższej dystrybucji pojawiały się tam od razu w podwójnej cenie.

Zamiast przepłacać wysłałem więc maila do BOK. Odpowiedź była dziwna - odesłano mnie w pierwszej odpowiedzi do strony sklepu kolekcji. Tej, która od roku nie była aktualizowana i zamawiane tomy nigdy się na niej nawet nie pojawiły. Gdy o tym poinformowałem Pani zaoferowała się osobiście zrealizować moje zamówienie. Tak więc brakujące komiksy otrzymałem, ale... dopiero 5 tygodni po wysłaniu przelewu.

Nic dziwnego, że kolekcja się nie sprzedaje i zostaje zamknięta skoro od dawna dystrybucja praktycznie nie istnieje a wydawca dowiaduje się o tym fakcie ode mnie.
Batman returns
his books to the library

Offline amsterdream

« Odpowiedź #370 dnia: So, 06 Lipiec 2019, 20:27:20 »
Fakt, dystrybucja tej kolekcji jest tragiczna, ja od co najmniej 20 tomów nigdzie tego nie widziałem (nawet w empiku).
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #371 dnia: So, 06 Lipiec 2019, 21:20:08 »
@UP
Tu już przesadzasz. Każdy tom WKKDC jest w Empiku. Każdziutki. Teraz nawet jak była ta promocja na 10% zniżki to kupowałem tomy tej Kolekcji również w wybranych Relayach i Inmedio (są tam również Conan, Transformers SBM i archiwalne WKKM). Nie wiem gdzie stoi twój Empik, ale Kolekcja powinna w nim być. A i zawsze możesz zamówić bieżący numer na Empik.com i ci za darmo sprowadzą dany tom do tego twojego Empiku, w którym mówisz, że nie ma.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #372 dnia: So, 06 Lipiec 2019, 23:24:59 »
Amsterdream nie przesadza. Z mojego Empiku WKKDC zniknęła dosyć dawno temu, choć wcześniej kolekcje komiksowe miały nawet osobną półkę. Mailowo zamawiałem Gwóźdź, Człowiek, który się śmieje/Azyl Arkham, Pod kapturem i Czarna Rękawica, gdyż nie było tego nawet na stronie internetowej Empiku, ani żadnej innej. A Czarna Rękawica była niedługo po premierze.

Teraz widzę kolejne tomy są już uzupełniane. Pojawiła się Żądza krwi, której z pewnością niedawno temu też nie było.
Batman returns
his books to the library

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #373 dnia: Nd, 07 Lipiec 2019, 08:21:58 »
Ostatnio sprawdzałem empik.com i nowości z Kolekcji były dostępne. Brakowało mi tylko Azylu Arkham z tych trochę starszych rzeczy. Dawno nie byłem w zamojskim Empiku, to nie wiem, jak tam jest teraz. Ale w zeszłym roku Kolekcje ciągle tam przychodziły. W Gdańsku jest z 10 Empików i poza Moreną wszystkie Kolekcje są w każdym.

https://www.empik.com/szukaj/produkt?q=wielka%20kolekcja%20komiks%C3%B3w%20dc%20comics&qtype=basicForm&ac=true

Offline komixpmi

« Odpowiedź #374 dnia: Pn, 08 Lipiec 2019, 00:01:18 »
Witam.Właśnie zakupiłem sporo pierwszych numerów WKKDC do około 50 numeru i będę chciał je sprzedać.Czy Wy,jako eksperci możecie podpowiedzieć mi,które numery są warte jakąś większą kwotę czy wszystko raczej w granicy 20 zł za sztukę ???Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź.