Autor Wątek: Wielka Kolekcja Komiksów DC Comics  (Przeczytany 223902 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mack3

Odp: Wielka Kolekcja Komiksów DC Comics
« Odpowiedź #255 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 23:40:28 »
Albo Mad Love  :P

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #256 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 23:55:23 »
O! To by było najlepsze wyjście.  8)

John_

• Gość
« Odpowiedź #257 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 00:33:00 »
Kocham Batmana, ale dajcie już z nim spokój. Ile można? Polski czytelnik z pocałowaniem ręki chciałby 1000 komiksów z Batmanem rocznie, a na co innego kręci nosem. Batman, Deadpool, i więcej ludziom do szczęścia jak widać nie potrzeba.

Offline zombie001

« Odpowiedź #258 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 00:55:44 »
W WB pracują nad wszystkim i niczym. To filmowa dywizja Fantasmagorii. Nie bierzcie nawet tego pod uwagę bo tylko narobicje sobie nadziei.

Szczerze mówiąc, nie bardzo rozumiem tego przytyku.

WB to gigantyczne studio filmowe. Nie specjalizują się tylko w filmach superbohaterskich i nie są one ich jedynym źródłem utrzymania.

Co więcej ich styl pracy nad produkcjami DC nic a nic się nie zmienił i od wielu lat jest taki sam.  No... może pomijając ten krótki epizod ze Snyderverse, który nie wypalił.

Ale teraz, skoro olali tworzenie spójnego kontinuum, z wątkiem przewodnim na crossovery, to logiczne, że będą równolegle pracować nad wieloma rzeczami, z których powstanie może ile, 5-10%? Przecież to studio przez które przewinęła się cała masa scenariuszy do różnych niezrealizowanych Supermanów/ Batmanów, czy też Flashów. I owszem, ktoś tam teraz pracuje nad "New Gods", ktoś na "Jokerem & HQ", ale ja nigdy nie słyszałem żadnych obietnic włodarzy WB, że to kiedykolwiek dostanie zielone światło i powstanie.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline mack3

« Odpowiedź #259 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 01:00:51 »
Kocham Batmana, ale dajcie już z nim spokój. Ile można? Polski czytelnik z pocałowaniem ręki chciałby 1000 komiksów z Batmanem rocznie, a na co innego kręci nosem. Batman, Deadpool, i więcej ludziom do szczęścia jak widać nie potrzeba.
Kilka osób wymieniło tytuły z Batkiem i Jokerem w kontekście premiery filmowego Jokera. Trudno żeby w takim kontekście pisać o np. Latarniach Johnesa. A jesli juz o Batku i życzeniach mowa to u mnie ciągle, od wydania chyba Dark Victory na pierwszym miejscu mojej listy życzeń pozostaje Batman: Cult.

John_

• Gość
« Odpowiedź #260 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 01:49:50 »
Tak, miałem na myśli to że tytułów z Batmanem i Jokerem pod dostatkiem w ofercie Egmontu, wystarczy coś wznowić. A co do tego co napisał Zombie - zdaje sobie z tego sprawę, ale ktoś zapomniał jak filmy o członkach filmowej JL miały już ustalone daty premier i logotypy promocyjne (nawet Cyborg...). Co z nich wyszło? Chodziło mi tylko o to że ktoś wyżej powstanie filmu o Latarniach naiwnie traktował jako pewnik i na tej podstawie hipotetyzował nt. wydania czegoś z tą marką u nas. Tylko i aż o to mi chodziło.

Co do Twojej dygresji na temat filmów DC Zombie, bardzo dobrze. Chciałbym widzieć przede wszystkim ciekawe i solidnie zrealizowane filmy, wymuszone crossovery są mi niepotrzebne.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 12:14:14 »
Najwieksza moja rozkmina to - jesli Aquaman sie niesprzedaje z Rebirth to czemu skusili sie na ten skladak w Deluxe, film niby mial to napedzic?

Offline Szekak

« Odpowiedź #262 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 12:16:05 »
Tak, miałem na myśli to że tytułów z Batmanem i Jokerem pod dostatkiem w ofercie Egmontu, wystarczy coś wznowić. A co do tego co napisał Zombie - zdaje sobie z tego sprawę, ale ktoś zapomniał jak filmy o członkach filmowej JL miały już ustalone daty premier i logotypy promocyjne (nawet Cyborg...). Co z nich wyszło? Chodziło mi tylko o to że ktoś wyżej powstanie filmu o Latarniach naiwnie traktował jako pewnik i na tej podstawie hipotetyzował nt. wydania czegoś z tą marką u nas. Tylko i aż o to mi chodziło.

Co do Twojej dygresji na temat filmów DC Zombie, bardzo dobrze. Chciałbym widzieć przede wszystkim ciekawe i solidnie zrealizowane filmy, wymuszone crossovery są mi niepotrzebne.
Nie lubisz wymuszonych crossoverów? To co ty jeszcze robisz w komiksie superhero!?
Piękno jest w oczach patrzącego.

John_

• Gość
« Odpowiedź #263 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 12:21:26 »
Film i komiks to inne medium i rządzą się innymi zasadami. To temat o WKKDC więc jak chcecie rozmawiać dalej o filmach to może przeniesiemy się do stosownego tematu?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #264 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 12:40:07 »
Najwieksza moja rozkmina to - jesli Aquaman sie niesprzedaje z Rebirth to czemu skusili sie na ten skladak w Deluxe, film niby mial to napedzic?
Tak samo jak w Deluxie będzie Green Arrow i Green Lantern. Kto powiedział że się nie sprzedają? TK powiedział że nie sprzedają się świetnie a to duża różnica. Podobna sytuacja co z końcem Nowe DC i tyle.

Będzie tak że w Universum prawie wszystko popularne a w "Old DC" prawie wszystko dobre.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #265 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 14:22:15 »
Czyli mogli by to ciagnac jak Hexa tylko brak dobrej woli z ich strony.

Online misiokles

« Odpowiedź #266 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 14:30:52 »

Wymóg licencjodawcy.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #267 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 14:34:50 »
Wymóg licencjodawcy.
Pod film było jak zawsze i nawet TK o tym powiedział. Green Lantarn i Green Arrow to też wymóg licencjodawcy? :)

Online misiokles

« Odpowiedź #268 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 14:47:53 »
Nie. Wydali to w ramach inwazji DC na Polskę. A DC kazało im dodatkowo wydać mało atrakcyjnego składaka Aquamana pod film.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #269 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 14:48:51 »
A DC kazało im dodatkowo wydać mało atrakcyjnego składaka Aquamana pod film.
Poproszę o jakieś info. Zwykłe widzimisię niczym nie podparte  :) Ten Aquaman w dodatku był wzorowany na jakiejś Niemieckiej edycji a nie Amerykańskiej.
« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Kwiecień 2019, 14:50:58 wysłana przez JanT »