Autor Wątek: Wielka Kolekcja Komiksów DC Comics  (Przeczytany 223932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JanT

• Gość
Odp: Wielka Kolekcja Komiksów DC Comics
« Odpowiedź #195 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2019, 08:47:12 »
Ciągle to powtarzacie a jedyne info jakie macie na ten temat to posty JanaT.
Ja nie napisałem nigdy że mam takie info (jak z WKKM) tylko opieram swoje przypuszczenia na tym co Egmont planuje. Nawimar też napisał że ma ze swoich źródeł. Jakby miało być przedłużenie to już na pewno by o tym wiedzieli i mogli ogłosić jak w zeszłym roku.

Dlatego WKKDC będzie wychodzić dalej.
Jaki pewny  :)

@Kelen
Który tom robicie?  ;D
« Ostatnia zmiana: Pn, 08 Kwiecień 2019, 08:54:05 wysłana przez JanT »

Offline stachel

« Odpowiedź #196 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2019, 08:52:23 »
Ja osobiście bym się cieszył z zakończenia kolekcji. Z tych, które nam jest najgorzej wydana i o niebo wolę wydania Egmontowe komiksów DC. I tak, przez to pewnie wielu komiksów nie zobaczymy na polskim rynku, ale przynajmniej nie będę musiał ukrywać kolekcji na najniższej półce ;)

Offline R~Q

« Odpowiedź #197 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2019, 14:07:01 »
przynajmniej nie będę musiał ukrywać kolekcji na najniższej półce ;)
Kolekcja na półce tj. od strony grzebietów wygląda o wiele lepiej niż WKKM/SBM

Offline Maragast

« Odpowiedź #198 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2019, 14:34:58 »
Kolekcja na półce tj. od strony grzebietów wygląda o wiele lepiej niż WKKM/SBM

Kwestia gustu - dla mnie także WKKDC wyglada najgorzej na półce ze wszystkich kolekcji.

Ale dodam, że ze względu na mniejsza wagę (dzięki cieńszemu papierowi i okładce) najwygodniej mi się ją czyta - serio, potrzymajcie sobie w dłoniach tomy poszczególnych kolekcji czy wydań Egmontu to okaże się, że WKKDC trzyma się najwygodniej do czytania - taka zaleta gorszego wydania (zaleta gorszego wydania - toż to paradoks :o).
Przynajmniej dla mnie.

Offline eridraven

« Odpowiedź #199 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2019, 15:36:33 »
Zgadzam się. Oksymoron totalny ;) Ale papier drze się niezmiernie chętniej przy przewracaniu stron. Każdy kto widzi moje panoramy zwraca tylko uwagę na WKKM. WKKDC nie ma chętnych.
« Ostatnia zmiana: Pn, 08 Kwiecień 2019, 17:10:33 wysłana przez admin »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Odyn

« Odpowiedź #200 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2019, 18:53:14 »
Kwestia gustu. Avengersi są spopularyzowani i pewnie bardziej rozpoznawalni w naszym kraju. Stąd każdemu się te Hulki, Thory i Iron Many od razu rzucają w oczy. W końcu większość z nas wychowywała się na Fox Kids, czy Jetix, gdzie leciały animowane seriale z tymi bohaterami (Batman z DC pamiętam, że leciał na TVP2 w latach '90 i ojciec nagrywał mi na kasety). Do mnie żaden z tej ekipy bohaterów nie przemawia tak, by sympatyzować z Marvelem.
Na mnie WKKDC z panoramą Alexa Rossa zrobiła wielkie wrażenie i skusiła mnie do zakupu komiksów (Hush to mój pierwszy komiks w kolekcji), mimo iż samej WKKDC nie zbieram (ani żadnej innej) - kupuję wybiórcze albumy, bo resztę co chciałem wziąłem od Egmontu i Muchy (kwestia estetyczności i jakości wydania).

Nie zamierzam tu nikogo przekonywać, które postaci są lepsze/ciekawsze - każdy ma swoją wyrobioną opinię. Mnie tam nie przeszkadza, że kolekcja zakończy się u nas wraz z 80 numerem. Osobiście irytują mnie te całe przedłużania (zbierałem kiedyś Czarną Serię - kryminały skandynawskie - naciągnęli mnie na przedłużki 2x a potem to sprzedałem, bo jakościowo było coraz gorzej) i naciąganie na kasę. Wolałbym, żeby komiksy w naszym kraju były dostępne w pojedynczych wydaniach na szeroką skalę (a nie, że żeby przeczytać Hawkmana, muszę czekać do 80 numeru WKKDC, a Green Lanterna Johnsa dostanę tylko wyrwane z kontekstu 3 historie).
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #201 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 13:11:23 »
Mały powrót do przeszłości zrobię. jak czytałem niedawno  Batman Pod Kapturem  to zauważyłem największy babol  jak widziałem ostatnio w   komiksie. Nie wiem co za spluwę mtrzyma  Red hood ale na pewno nie jest to ak-47.

Online misiokles

« Odpowiedź #202 dnia: Pn, 15 Kwiecień 2019, 16:54:02 »
Faktycznie babol ;)

Offline Mateusz

Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Szekak

« Odpowiedź #204 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 17:36:31 »
Tez obstawiam, ze kolekcja bedzie zakonczona po 80 tomie, jedyne co mnie zastanawia to czy wrzuca jakas inna kolekcje komiksowa na jej miejsce czy odpuszczaja ten rynek.

Co do jakosci, to panorama najlepsza ze wszystkich kolekcji, niestety jalosc wydania zdecydowanie najgorsza.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Brzon

« Odpowiedź #205 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 18:29:57 »
Akurat w tym wydaniu grubszy papier i inna drukarnia

Offline amsterdream

« Odpowiedź #206 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 19:46:09 »
Jakieś opinie o najnowszym tomie? Komiks zaskakująco wysoko umiejscowiony w tym rankingu.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #207 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2019, 23:43:59 »
Muszę przyznać, że zmiana drukarni wyszła obecnemu tomowi na dobre. Papier jest grubszy, a tom wydaje się przez to solidniejszy  ;D

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #208 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2019, 08:25:16 »
Jakieś opinie o najnowszym tomie?

Ja dopiero zacząłem lekturę, ale już od początku urzeka mnie mroczniejszym klimatem a'la Watchmen. Raczej nie warto pominąć JSA: The Golden Age.

Offline laf

« Odpowiedź #209 dnia: Cz, 18 Kwiecień 2019, 08:54:43 »
Jakieś opinie o najnowszym tomie? Komiks zaskakująco wysoko umiejscowiony w tym rankingu.
Ja bym do tego rankingu jakoś większej wagi nie przykładał (Ultimate Spider-Man przed Rokiem pierwszym???). Niemniej jednak faktem jest, że JSA: Golden Age jest bardzo dobrze oceniany. Na goodreads ma ocenę aż 4,18.
Osobiście nie mogę doczekać się tego tomu, tym bardziej, że sam Cooke wzorował się na nim pisząc Nową granicę.