Autor Wątek: Vertigo  (Przeczytany 99052 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Vertigo
« Odpowiedź #75 dnia: Pt, 08 Marzec 2019, 11:09:17 »
To słabo.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Pt, 08 Marzec 2019, 11:19:13 »
W sumie format DC Deluxe mogliby dać  :)

Offline kas1

« Odpowiedź #77 dnia: Pt, 08 Marzec 2019, 15:43:40 »
"Prometheę" swojego czasu sprzedałem bez żalu. Nie dlatego, że słaba. Nie dlatego, że mi się nie podobała. Dlatego, że była piekielnie trudna na moim ówczesnym skillu angielskiego, zresztą teraz pewnie byłoby tylko nieznacznie lepiej. Po tej mordędze doszedłem do wniosku, że drugi raz się na to nie zdecyduje. To lektura bardzo wymagająca i w polskim wydaniu diabeł będzie tkwił w jakości tłumaczenia. Liczę na to, że ten ciężar zostanie udźwigniety z gracją i na trzy zielone światełka. 

Offline asx76

« Odpowiedź #78 dnia: Pt, 08 Marzec 2019, 15:47:30 »
Pani Paulina Braiter to bardzo doświadczona i uznana tłumaczka, więc nie widzę najmniejszego powodu do obaw :)

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #79 dnia: Pt, 08 Marzec 2019, 17:58:45 »
Bardzo lubię jej tłumaczenia, kupowałem nawet dublety komiksów, żeby się dowiedzieć "a jak to tam Braiter sobie z tym poradziła" :) Zobaczymy, jak będzie, ale ja także uważam, że możemy liczyć na dobre tłumaczenie.
,, - Eeeeech.''

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #80 dnia: Pt, 08 Marzec 2019, 23:16:24 »
Jeśli stanie się cud i Egmont ogarnie się z szyciem (wiem, jestem upośledzony licząc na to), to będzie cud malina. O tłumaczenie też się nie martwię.

Offline mack3

« Odpowiedź #81 dnia: So, 09 Marzec 2019, 02:01:24 »
Cud malina to by było gdyby się szarpnęli na DeLuxowy format...

Offline R~Q

« Odpowiedź #82 dnia: Śr, 13 Marzec 2019, 15:42:43 »
Ostatnio tak sobie myślałem, że zamiast wchodzenia w serie, chętnie przywitałbym wydanie różnych miniserii Vertigo. Filth, Global Frequency, Incognegro ;) itp. Po jednym tomie, można pochłonąć szybko i nie denerwować się, że trzeba zbierać długą serię. Sporo tego typu komiksów też wyszło w Image oraz Berger Books.

Online donT

« Odpowiedź #83 dnia: Śr, 13 Marzec 2019, 16:05:25 »
Tez wolalbym jakies ciekawe one-shoty a nie kolejne serie. Nie tylko z Vertigo ale tak ogolnie. W nowe seriale wchodze bardzo wybiorczo i ostroznie, a i tak tyle tego jest, ze jezusmaria. Najwidoczniej w tym jest hajs.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline death_bird

« Odpowiedź #84 dnia: Cz, 14 Marzec 2019, 19:08:38 »
Ja na ten pierwszy tom "Promethea" czekam - już od dawna przebierając niecierpliwie nóżkami - ze względu na samą możliwość doświadczenia nieznanego. Zakładam, że mogę się równie dobrze zakochać, jak i wywalić to z odrazą przez okno. I w sumie mam w nosie czy to Moore czy Kevin Smith, Williams czy Liefeld. Oglądając wcześniej przykładowe plansze i czytając mniej więcej co to za rodzaj zabawy szykuję się na eksperyment (zresztą na takiej samej zasadzie jak w przypadku "Elektra Assassin") i na tenże eksperyment czekam.

Pierwszy tom biorę w ciemno a później okaże się co (albo czy) dalej.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline R~Q

« Odpowiedź #85 dnia: Pn, 18 Marzec 2019, 11:43:20 »
Kurde, ale te "Baśnie" są zarąbiste.

Domagam się wydania spin-offów

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Pn, 18 Marzec 2019, 11:45:25 »
Kurde, ale te "Baśnie" są zarąbiste.

A ile przeczytałeś?

Offline R~Q

« Odpowiedź #87 dnia: Pn, 18 Marzec 2019, 11:47:41 »
A ile przeczytałeś?
No na razie 6 tomów :P ale zamierzam do końca i Fairest itp. też bym chciał. Zapewne zadowolę się Multiversum, ale tam z ofertą różnie.

Offline [robak]

« Odpowiedź #88 dnia: Pn, 18 Marzec 2019, 11:49:27 »
Czy E planuje wydać Baśnie w twardej?

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Pn, 18 Marzec 2019, 11:51:52 »
No na razie 6 tomów :P

No to nie dziwię się temu entuzjazmowi. Oby utrzymał ci się jak najdłużej.

Czy E planuje wydać Baśnie w twardej?

Nie liczyłbym na to, skoro dopiero co rok temu (po wielu latach) zakończyli wydawać pierwszą edycję. Tym bardziej, że brakujące tomy dodrukowują.