Autor Wątek: The Punisher  (Przeczytany 250930 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: The Punisher
« Odpowiedź #1155 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 18:04:00 »
Ale wiesz, że gdyby te cienie i ciemne kolory były na kredzie Egmontu, to byłyby poprószone proszkiem, bo nikt nie czyści ciętych stron. Knightfall najlepszym przykładem. Ja kupuje tego Punishera w przyszłym tygodniu i zobaczymy jak mi się będzie podobał.

Offline Pestak

« Odpowiedź #1156 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 18:09:14 »
@deFranco świetne porównanie. Ewidentnie widać to o czym pisałem - na offsecie Jim (i nie tylko on) wydaje się mdły i niewyraźny.

I już chyba wszystko jasne - kreda is the winner

@Bazyliszek - ja tam żadnego proszku nigdy nie miałem (może nie zauważyłem), ale oczywiście nie wykluczam, że niektóre egzemplarze mogą być spierdzielone.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1157 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 19:13:44 »
Offset zawsze będzie tracił na zdjęciu/ekranie monitora. W rzeczywistości wygląda to o wiele lepiej.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Pestak

« Odpowiedź #1158 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 19:57:07 »
Tak sobie tłumacz:)
Jak porownasz „na żywo” to niestety efekt jest podobny.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1159 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 20:26:09 »
ja tam żadnego proszku nigdy nie miałem (może nie zauważyłem)
Serio nie wiem, jak tego można nie zauważyć.

Offline Pestak

« Odpowiedź #1160 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 20:30:33 »
Jeśli był to świadczy jedynie źle o egmoncie a nie o kredzie jako takiej, która jak komiks się porządnie wyda bez oszczędzania na wszystkim to żadnych paprochow mieć nie będzie.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1161 dnia: Śr, 12 Listopad 2025, 18:43:42 »
Odebrałem dzisiaj nowego Punishera, więc z dedykacją dla słabowidzących wstawiam kilka fotek tzw. "paprochów", czyli słynnego dodatku, którym Egmont lubi ubogacić rysunki - i tak nie jest źle, bo po drugim Furym spodziewałem się, że będzie gorzej:

(i nie, to nie są gwiazdy na niebie, ani też kolega w kadrze nie ma łupieżu - to syf, który trzeba sobie zetrzeć z kartki, chyba że jest na tyle mocno przylepiony, że już się nie da)

Przy okazji kolekcja na ten moment pełna - oczywiście jak wyjdzie nowy Epic znowu będzie problem i trzeba będzie kombinować, jak to sensownie ustawić. Zobaczymy też, czy Remendera będę chciał sobie zostawić po lekturze, wtedy potrzebna będzie już trzecia półka ;D

Online Xmen

« Odpowiedź #1162 dnia: Śr, 12 Listopad 2025, 19:28:45 »
Te paprochy są od lat. Raczej nie zapowiada się, żeby w najbliższej przyszłości zniknęły.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1163 dnia: Śr, 12 Listopad 2025, 19:39:36 »
Wydaje mi się, że w ostatnich latach jest coraz gorzej, dawniej aż tak nie było.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1164 dnia: Śr, 12 Listopad 2025, 19:41:03 »
Ej to zdjęcie mojej półki. :) Znaczy prawie, bo nie mam MK 1 ;) Pytanie - będziesz brał War Zone Romity jr, jeśli wyjdzie w polskim MMH?

Ja to widzę tak, że ryzy papieru są cięte maszynowo i stąd biorą się te paproszki. Potem od razu jedzie to do druku i maszynowo są one wprasowywane w stronę, pokrywane tuszem. I po wszystkim mamy tego efekt konfetti na nieoczyszczonych ciemnych tłach. I tak od 13 lat.

Offline komiks

« Odpowiedź #1165 dnia: Śr, 12 Listopad 2025, 20:23:58 »
Według mnie to są gwiazdy

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1166 dnia: Śr, 12 Listopad 2025, 20:56:16 »
No takie specjalne gwiazdy, obecne tylko w polskim wydaniu, do tego interaktywne, bo jak przejedziesz palcem, to znikają.
« Ostatnia zmiana: Śr, 12 Listopad 2025, 20:59:15 wysłana przez Castiglione »

Online Xmen

« Odpowiedź #1167 dnia: Śr, 12 Listopad 2025, 21:53:31 »
Ej to zdjęcie mojej półki. :) Znaczy prawie, bo nie mam MK 1 ;) Pytanie - będziesz brał War Zone Romity jr, jeśli wyjdzie w polskim MMH?

Ja to widzę tak, że ryzy papieru są cięte maszynowo i stąd biorą się te paproszki. Potem od razu jedzie to do druku i maszynowo są one wprasowywane w stronę, pokrywane tuszem. I po wszystkim mamy tego efekt konfetti na nieoczyszczonych ciemnych tłach. I tak od 13 lat.
Ale u innych wydawców nie widać tych paprochów, może Egmont zamawia jakiś specjalny druk? ;)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1168 dnia: Śr, 12 Listopad 2025, 22:27:50 »
No właśnie nie wiem, jak to działa, że u innych wydawców nie ma czegoś takiego. Bo z tego proszku korzysta chyba każdy i jakieś śladowe pozostałości zawsze się trafiają, nawet jak kupuję jakieś zagraniczne deluxy. Ale żeby całe strony były upaprane, to tylko Egmont jest taki zdolny.

Offline Deg

« Odpowiedź #1169 dnia: Śr, 12 Listopad 2025, 22:37:29 »
This is my truth, tell me yours.