Autor Wątek: The Punisher  (Przeczytany 251007 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Midar

Odp: The Punisher
« Odpowiedź #1095 dnia: Cz, 23 Październik 2025, 21:26:53 »
… za.pare lat ten papier ulegnie degradacji - biale powierzchnie zacznia zòłkniec a barwy beda blaknąć,…

„W domach pojawi się robactwo, a na niebie latać będą straszne żaby. I Słońce będzie barwy krwi, a dorosłym pomieszają się języki i będą dziać się straszne rzeczy!”

Offline Takesh

« Odpowiedź #1096 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 22:28:39 »
Marvel ruszą z nową serią z przygodami Pogromcy.

https://www.cbr.com/the-punisher-to-headline-huge-new-marvel-story-in-2026/

Scenariusz pisze Percy i ma to być kontynuacja Red band, jak i nowe otwarcie. Nie jest napisane, czy to ongoing, czy mini/maxi.

Red band jeszcze nie przeczytałem. Ktoś czyta? Percy radzi sobie? Ponoć krwisto jest.

Offline Pestak

« Odpowiedź #1097 dnia: Pt, 31 Październik 2025, 17:31:30 »
Ta przykładowa plansza to jakiś plagiat po ennisie („Welcome back Frank”), tam była niemal identyczna scena z daredevilem ( no chyba że to jakieś wspominki).

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1098 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 11:32:52 »
Na stówę powtórzyli jedną z bardziej rozpoznawalnych scen i liczyli, że nikt się nie skapnie ;)

Offline Kandor

« Odpowiedź #1099 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 11:44:08 »
Na stówę powtórzyli jedną z bardziej rozpoznawalnych scen i liczyli, że nikt się nie skapnie ;)
Nawiązywanie do "klasyki" - jak z Supermanem podnoszącym jakiś samochód😆

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1100 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 13:56:28 »
Wczoraj wieczorem skończyłem czytać "Dziennik wojenny" i zdecydowanie czekam na kolejne tomy w takim standardzie wydawniczym - format, papier, rodzaj oprawy, itd. Może to?

Offline michał81

« Odpowiedź #1101 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 15:39:30 »
Ja się zgadzam z tym, że w tym zbiorczym te zeszyty WarZone to pasują jak pięść do nosa. To nie ma nic wspólnego z Wietnamem, a są dołożone tylko dlatego, że pojawia się postać Ice Phillipsa.

W przypadku WarZone są dwa zbiorcze Punisher: River Of Blood ( Punisher War Zone #31-36) i Punisher: Barbarian With A Gun (Punisher: War Zone #26-30), które jest właśnie w Punisher Invades The 'Nam i to Egmont mógłby spiąć w jeden tom i wydać jak War Journal Jima Lee, które teraz dostaliśmy.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1102 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 16:08:44 »
Ja czekam na zapowiedź omnibusa z Punisherem 2099 w USA (ale na Ravage 2099 też się nie obrażę). I, oczywiście, na jeden nowy Epic Collection co roku😆

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1103 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 16:28:23 »
W przypadku WarZone są dwa zbiorcze Punisher: River Of Blood ( Punisher War Zone #31-36) i Punisher: Barbarian With A Gun (Punisher: War Zone #26-30), które jest właśnie w Punisher Invades The 'Nam i to Egmont mógłby spiąć w jeden tom i wydać jak War Journal Jima Lee, które teraz dostaliśmy.
Szkoda, że właśnie te serie są takie pocięte. Bez bawienia się we własne składanie, chyba mało co już zostało z sensownych opcji do wydania (tzn. z tych starszych rzeczy, bo z nowszymi komksami raczej nie będzie problemu).

Offline michał81

« Odpowiedź #1104 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 17:24:38 »
Ze starszych to jeszcze został zbiorczy The Punisher: Shadowmasters, tylko że tam poza mini serią Shadowmasters, pozostałe zeszyty są z serii War Journal (które teraz dostaliśmy) oraz Punisher (epik Kingpin Rules).

I jest jeszcze omnibus Back to the War Omnibus, który w rzeczywistości będzie też pierwszym epikiem w serii.

Jest jeszcze Suicide Run, który też przecież kiedyś będzie częścią epików.

Innych zbiorczych które można by wydać już nie ma. Poza pierwszymi zeszytami War Zone #1-6 Romity (szkoda tylko że brakuje w nim #7-8)

Choć jest jest taka ciekaw opcja i myślę że Egmont mógłby to ogarnąć jakby chciał. Wziąć zawartość z Punisher Invades the 'Nam (dokładnie The 'Nam #52–53, 67–69, Punisher Invades the 'Nam: Final Invasion #1) i dodać do niego zbiorczy Punisher: Year One (Year One #1-4) plus ewentualnie domknąć zeszytami War Journal #52-53. Wtedy powstałby tom poprzedzający epiki.

I spiąć War Zone jak napisałem wcześniej w jeden tom. Innych klasycznych opcji na obecną chwilę nie ma.
« Ostatnia zmiana: Nd, 02 Listopad 2025, 17:27:55 wysłana przez michał81 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1105 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 17:32:43 »
Ponieważ nie mam swojego egzemplarza Year One, to wziąłbym album w którym wydano by to jeszcze raz po polsku. Z Suicide Run już mniej, ale chyba bym się przemógł, bo to zawsze byłby kolor - jak nowa wersja Eurohitu. Ogólnie dobrze, że Egmont wydał Dziennik Wojenny - brawa mu za to. Mi się marzy by dostać wszystkie serie i komiksy z Punisherem wydane przed Ennisem i "Witaj w domu Frank". Jeśli się to u nas sprzedaje, to Egmont mógłby klecić jakieś swoje autorskie zbiorcze tomy, tak jak wydalił nam np. Daredevila Zero lub klejony Imperatyw Thanosa.

Offline michał81

« Odpowiedź #1106 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 17:43:52 »
Po za tym co wyżej omówiliśmy nie mają na bazie czego składać. Nie ma innych zbiorczych, nie wiadomo też jak jest z dostępnością materiałów (dawno nie sprawdzałem Unlimited).

Obecnie zaczynając od współczesnego runu Remendera ma ciągłość aż do runy Aarona.

Oczywiście zostały jeszcze jakieś pojedyncze rzeczy do wydania Marvel Knights: Purgatory (poprzedzający run Ennisa), Marvel Knights Punisher: Taxi Wars (uzupełniający zeszyty których Ennis nie napisał), czy crossovery z Marvel Knights: Punisher vs. Bullseye i Daredevil vs. Punisher: Means and Ends.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1107 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 19:52:50 »
W sumie skoro Marvel wydaje teraz kolejne komiksy pod szyldem Knights, to w przyszłości Egmont może coś kombinować, żeby podpiąć to pod swoją serię, więc może i jakieś inne braki z tej linii nam uzupełnią.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1108 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 16:13:31 »
No mówię - Egmont musiał by to klecić, jak Daredevila Zero itp. Pytanie czy mu się zechce, czy też zostawi starsze serie które są tylko w zeszytach i pójdzie tylko od Remedera. Zobaczymy. Dawno temu czytałem Punisher vs Bullseye z rysunkami Dillona. Niezłe - brałbym. No i te Taxi Wars. Dobrze, że chociaż Essential Mandragory zebrał te występy sprzed Kręgu Krwi. A dzięki całemu wydaniu Daredevila Millera mamy kompletne te 3 zeszyty w których jest obecny, a nie tylko fragmenty. Tu się Egmont spisał i można go pochwalić.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1109 dnia: Pn, 03 Listopad 2025, 16:17:55 »
Ja po cichu liczę, że Hachette wreszcie wyda trochę Pogromcy. Może nawet zrobi całą dedykowaną kolekcję. Hachette, czekamy!!