Autor Wątek: The Punisher  (Przeczytany 251638 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: The Punisher
« Odpowiedź #870 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 19:08:10 »
Shadowmasters byli wydani dawno temu przez Tm-Semic w Punisherze 1-6/1990 oraz Punisher 1-2/1991. Z tego zbiorczego to zostały wznowione u nas zeszyty Punisher #24-25 w epiku Kingpin Rządzi. Zeszyty Punisher War Journal #8-9 wyszyły w Punisherze #10 (4/1991).

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #871 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 22:55:44 »
@Martin Eden
Jeśli kupisz tych oryginalnych Shadowmasters, pochwal się zdjęciami na forum.

A wie ktoś ile u nas ucięto Sucide Run względem zbiorczego w Ameryce? Ile zeszytów zabrakło?

Offline sir Nick

« Odpowiedź #872 dnia: So, 23 Grudzień 2023, 23:12:45 »
wrócił do wydawania epików, jak się Marvel ogarnie, a na pewno to nastąpi, bo ludzie po prostu to kupują.

Buhahaha.Może niech się najpierw zerwie z lewackiego łańcucha dizneja. ;D Marvel nigdy nie podskoczy swoim progresywnym mocodawcom żeby wydać starocie z lat '90 które są w poprzek hunwejbinom. Ilu ludzi kupuje? 100.000 na całym świecie? I to się ma myszce miki opłacać? Póki co nie ma i nie będzie kolejnych epiców.

Odpryskowo z innego tematu na forum ;)

Pierwsza historia "Cold land" (Dixon/Eaglesham) - Święta, Kansas. Frankie chce zlikwidować gangstera, który ukrył się się przed karzącą dłonią wykorzystując program ochrony świadków. Ale gangusa chcą zabić także jego dawni koledzy. A przy okazji jego małego syna. Co zrobi Frank? Wiadomix. 8)
Druga historia: "X-mas stalkings" Frankie kontra stalker prześladujący dziewczynę. Narysowane trochę cartoonowo, ale bardzo dobre.
Kiedyś to były czasy. :D

Errata:
Bazyliszek - Semic nie obciął nic z Suicide Run. Oprócz kolorów. ;D
« Ostatnia zmiana: So, 23 Grudzień 2023, 23:15:21 wysłana przez sir Nick »
Zobacz - to jest pułapka
Dla ciebie i mnie
Zastawiona przez system
Czas dopełnia się
Byśmy byli bezbronni
Jak dzieci we mgle
I już nigdy nie mogli rozróżnić
Co dobre, co złe

Nie daj, nie daj ręki swej
Nie daj, nie daj duszy swej

Houk "Pułapka"

Offline michał81

« Odpowiedź #873 dnia: Nd, 24 Grudzień 2023, 05:59:50 »
Marvel nigdy nie podskoczy swoim progresywnym mocodawcom żeby wydać starocie z lat '90 które są w poprzek hunwejbinom. Ilu ludzi kupuje? 100.000 na całym świecie? I to się ma myszce miki opłacać? Póki co nie ma i nie będzie kolejnych epiców.
Jest dodruk pierwszego epika, więc trochę ta twoja teza się sypie. Disney lubi pieniądze, a epki (nie ważne które) mają chyba jednak dobrą sprzedaż.

Bazyliszek - Semic nie obciął nic z Suicide Run. Oprócz kolorów. ;D
Na pewno, a nie brakowało kilku stron czasem?

Offline sir Nick

« Odpowiedź #874 dnia: Nd, 24 Grudzień 2023, 11:18:38 »
Jest dodruk pierwszego epika, więc trochę ta twoja teza się sypie. Disney lubi pieniądze, a epki (nie ważne które) mają chyba jednak dobrą sprzedaż.

1. Diznej na tę chwilę woli być w wokeawangardzie niż zarabiac pieniądze. "Marvels", MCU i "Star Wars" notujące wtopy- wszystko widać jak na dłoni. Czy to się zmieni - zobaczymy.
2. Pierwszym Epiciem z Punisherem był "Capital punishment" (grudzień 2017) i nie został wznowiony. Ciekawe dlaczego? Drugi o którym napisałeś jako pierwszym "Krąg krwi" (grudzień 2018) zawiera bezpieczne politpoprawne historie: Punisher kontra The Trust (wymyślona organizacja), Punisher kontra Rev (szalony kaznodzieja i jego kult) plus Punisher i agentka Mossadu kontra terroryści.
3. Spójrz ile Epic ma Daredevil, a ile Punisher. Marvel nie chce wydawać Punishera bo uważają, że pr-owo im to szkodzi.

Na pewno, a nie brakowało kilku stron czasem?

Bazyliszkowi chodziło raczej o zeszyty. Polską wersję czytałem dawno temu i już jej nie mam. Możliwe, że rzeźnicy z TM-Semica obcięli jakies splashpage - w ich przypadku to była norma. Rozumiem, że policzyłeś strony?
Zobacz - to jest pułapka
Dla ciebie i mnie
Zastawiona przez system
Czas dopełnia się
Byśmy byli bezbronni
Jak dzieci we mgle
Co dobre, co złe

Houk "Pułapka"

Online Castiglione

« Odpowiedź #875 dnia: Nd, 24 Grudzień 2023, 11:48:29 »
Tak w sumie to "Capital Punishment" jest siódmym Epikiem.

Ale to chyba ja zacząłem błąd. Pierwszy Epic jeszcze nie wyszedł, "Circle of Blood" jest drugim.

Offline sir Nick

« Odpowiedź #876 dnia: Nd, 24 Grudzień 2023, 12:36:17 »
Ale to chyba ja zacząłem błąd.

Iii tam, żaden błąd. "Capital..." był pierwszym wydanym Epic, "Krąg..." drugim - o to chodziło. To nie nasza wina, że chlopcy-marvelowcy tak dziwnie zaczęli. (w ogóle ciekawe dlaczego :D)
Podejrzewam, że ten, który miałby zostać oznaczony "jedynką", o ile się ukaże, będzie zawierał materiał z "Punisher: Back to war Omnibus" czyli początki Franka w białych kozakach i potyczki ze spandeksowymi kolegami z uniwersum (Spidey, Cap). Minus ten nieszczęsny "Krąg krwi", który też tam był zawarty. ;)
« Ostatnia zmiana: Nd, 24 Grudzień 2023, 12:41:11 wysłana przez sir Nick »
Zobacz - to jest pułapka
Dla ciebie i mnie
Zastawiona przez system
Czas dopełnia się
Byśmy byli bezbronni
Jak dzieci we mgle
Co dobre, co złe

Houk "Pułapka"

Online Castiglione

« Odpowiedź #877 dnia: Nd, 24 Grudzień 2023, 13:06:56 »
Chodzi mi o to, że chyba dlatego michał81 napisał o "pierwszym Epiku", bo zasugerował się tym, że wcześniej wspomniałem tu o jego dodruku - i miałem na myśli "Circle of Blood", tylko zapomniałem, że przed nim ma być jeszcze jeden, który jeszcze się nie ukazał.

Offline Takesh

« Odpowiedź #878 dnia: Nd, 24 Grudzień 2023, 13:13:52 »
Co do Domu Myszy to tylko dodam, że powoli widzą, że ich polityka im nie służy finansowo. Dlatego Echo jako pierwszy serial z rankingiem MA dla dorosłych i cały sezon jednocześnie wrzucony. Wraca Daredevil, ale w połowie sezonu wywalili prowadzących. Coś się dzieje. Czy będzie Frank? Nie wiem. Nie wiem też w jakiej formie. Ale stare Epiki mogliby wznowić i uzupełnić. Plus War Journal i War Zone...

Online Castiglione

« Odpowiedź #879 dnia: Nd, 24 Grudzień 2023, 15:00:14 »
Bernthal jest chyba potwierdzony, że powróci do MCU.

Offline michał81

« Odpowiedź #880 dnia: Nd, 24 Grudzień 2023, 15:42:04 »
Bernthal jest chyba potwierdzony, że powróci do MCU.
Bernthal, Cox i D’Onofrio byli potwierdzeni, że wrócą z uniwersum Nestflixa w Daredevil Born Again. Osobiście liczę na to, że po zmianie koncepcji i wywaleniu tego co tam już nakręcili z Daredevila wróci też Woll i Henson. Zurer została potwierdzona, że będzie zastąpiona.

1. Diznej na tę chwilę woli być w wokeawangardzie niż zarabiac pieniądze. "Marvels", MCU i "Star Wars" notujące wtopy- wszystko widać jak na dłoni. Czy to się zmieni - zobaczymy.
Właśnie woli mieć pieniądze a opcję woke jako dodatkową. Co potwierdzają już zmiany w Daredevilu. I to co się działo po premierze Marvels, kiedy zaczęli ukrywać ile ten film zarobił.

2. Pierwszym Epiciem z Punisherem był "Capital punishment" (grudzień 2017) i nie został wznowiony. Ciekawe dlaczego? Drugi o którym napisałeś jako pierwszym "Krąg krwi" (grudzień 2018) zawiera bezpieczne politpoprawne historie: Punisher kontra The Trust (wymyślona organizacja), Punisher kontra Rev (szalony kaznodzieja i jego kult) plus Punisher i agentka Mossadu kontra terroryści.
W kolejności wydawania przez Egmont, powinienem użyć tytułu, nie było by wątpliwości. Ale takie uproszczenie pojawia się często w dyskusjach, przez to jak jest to wydawane w USA i u nas.

3. Spójrz ile Epic ma Daredevil, a ile Punisher. Marvel nie chce wydawać Punishera bo uważają, że pr-owo im to szkodzi.
To samo można powiedzieć o Bladzie, czy Ghost Riderze, a nie moment, przecież oni maja mniej epików wydanych niż Punisher.

Bazyliszkowi chodziło raczej o zeszyty. Polską wersję czytałem dawno temu i już jej nie mam. Możliwe, że rzeźnicy z TM-Semica obcięli jakies splashpage - w ich przypadku to była norma. Rozumiem, że policzyłeś strony?
Uważaj z takimi wyznaniami, że nie masz semiców, bo bazyl potrafi wyzywać o sezonowców. ;) Na upartego mógłbym to policzyć, ale nie ma jak tego porównać i po prostu mi się nie chce.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #881 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 10:33:13 »
To do wydania w tym roku Egmont ma Capital Punishment, a ten drugi epic to co to ma być?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #883 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 11:28:27 »
Brakuje mi jednego chyba TM Semica z Sucide Run, Year One i zakończenia Puerto Dulce - będę musiał uzupełnić. Dobrze, że zeszytowo w Polsce wyszło wszystko. U Punishera do braku kolorów się przyzwyczaiłem, dlatego nie śpieszno mi do Epica Punishera chronologicznie pierwszego, zbierającego jego wszystkie występy sprzed startu Kręgu Krwi. Wydała to u nas Mandragora i mi wystarczy. Przez to mam 4 wersje Kręgu Krwi (Mandragora, 2xHachette, Egmont). Ale przynajmniej debiut Franka w ASM #129 mam w kolorze z tomu SBM.

Odkąd w zeszłym roku D'Onofrio wrócił w końcówce serialu Hawkeye, wiadomo było, że będzie w restarcie Daredevila. To samo ze świetnym Coxem. Dobrze też, że Benthal wróci. Ogólnie aktorzy w netflixoversum byli spoko. George/Wesley w wykonaniu Toby Leonard Moore'a czy Scott Glenn jako Stick byli bardzo dobrzy. DD Netflixa ogólnie się udał. Niestety reszta seriali miała bardzo głupie scenariusze, była wolna, przegadana, mało akcji, mało humoru. Mam nadzieję, że w Disneyu będzie to lepiej zrobione.

Offline death_bird

« Odpowiedź #884 dnia: Wt, 26 Grudzień 2023, 17:11:38 »
Właśnie woli mieć pieniądze a opcję woke jako dodatkową.

No właśnie nie byłbym taki pewien. Bodaj w listopadzie ukazało się oświadczenie Myszy dla udziałowców z informacją, że będą dalej pchali ideolo bez względu na konsekwencje finansowe. Nie mogę znaleźć bezpośredniego pisma (jedynie odwołania do niego), ale z tego co wtedy czytałem w komentarzu w ten sposób Di$ney miał się zabezpieczyć przed pozwami na zasadzie, że wyłożył kawa na ławę co jest dla niego najważniejsze i od tej pory akcjonariusze niech robią co chcą - zostali ostrzeżeni.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".