Autor Wątek: The Punisher  (Przeczytany 252125 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: The Punisher
« Odpowiedź #600 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 09:27:53 »
Aaron to się już całkowicie rozmienił na drobne.
Nie zgodzę się z tym. Tak jak Avengers jest średnim tytułem, ale nie ma co się dziwić, bo to jeden z flagowych tytułów Marvela jak Batman w DC, gdzie redaktorzy patrząc twórcą na ręce i nie może sobie pozwolić na eksperymenty (choć i tak kombinował jak mógł) i tak naprawdę tłucze kolejne sprawdzone schematy, tak w Punisherze widać, że ma pomysł na historię i Punisher nadal jest taki jak był w porównaniu do takich Thunderbolts czy Savege Avengers, gdzie jest pisany "out of character".

A wydał ktoś po polsku nowego Punishera?
I pewnie Egmont wyda po epikach kolejne współczesne historie z Punisherem, bo z epików zostały do wydania tylko 3 4 sztuki (czyli pewnie wszystkie dostaniemy w 2023). Ile ma wydawać na rok 12? Potem będziesz pisał, że nie wydaje nic innego tylko Punishera.

Jedynym przegapionym momentem ze strony Egmontu było nie wydanie Punisher Kill Krew od razu po Wojnie światów, ale to też nie jest typowy komiks o Punisherze, więc i tak by tu wielu narzekało.
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Listopad 2022, 10:56:52 wysłana przez michał81 »

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #601 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 10:32:19 »

I pewnie Egmont wyda po epikach kolejne współczesne historie z Punisherem, bo z epików zostały do wydania tylko 3 sztuki (czyli pewnie wszystkie dostaniemy w 2023).
Zostaje jeszcze 5 (z czego jeden nie wyszedł jeszcze w oryginale) + tom 1., który też jeszcze nie wyszedł, a nawet jeśli wyjdzie, to Egmont raczej go nie wyda, bo to straszny składak będzie.

Offline michał81

« Odpowiedź #602 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 10:57:29 »
Zostaje jeszcze 5 (z czego jeden nie wyszedł jeszcze w oryginale) + tom 1., który też jeszcze nie wyszedł, a nawet jeśli wyjdzie, to Egmont raczej go nie wyda, bo to straszny składak będzie.
Kingpin Rules
Return to Big Nothing
Jigsaw Puzzle
Capital Punishment
jaki jest ten 5? (bo rzeczywiście nie policzyłem Return to Big Nothing)

Offline Bogumil

« Odpowiedź #603 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 14:07:16 »
Circle of Blood

Offline michał81

« Odpowiedź #604 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 14:17:08 »
Circle of Blood
Przecież to już Egmont wydał. Pisałem ile zostało do wydania.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #605 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 14:33:52 »
Kingpin Rules
Return to Big Nothing
Jigsaw Puzzle
Capital Punishment
jaki jest ten 5? (bo rzeczywiście nie policzyłem Return to Big Nothing)
Tom 6, który jeszcze nie wyszedł. Będzie między Jigsaw Puzzle a Capital Punishment i zawierał zeszyty 49-62 + być może coś jeszcze.

Offline michał81

« Odpowiedź #606 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 14:42:33 »
Tom 6, który jeszcze nie wyszedł. Będzie między Jigsaw Puzzle a Capital Punishment i zawierał zeszyty 49-62 + być może coś jeszcze.
A była gdziekolwiek zapowiedź? Bo może ją przegapiłem.
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Listopad 2022, 14:45:34 wysłana przez michał81 »

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #607 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 15:26:44 »
Nie było, ale dziury przecież nie zostawią. Kiedyś wydadzą.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #608 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 15:52:58 »
W sumie u nas dobrym ekwiwalentem dla pierwszego Epica jest Essential Mandragory, to chyba będzie dokładnie ten sam materiał (poza "Circle of Blood", które jest w obu).

Offline michał81

« Odpowiedź #609 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 16:01:11 »
Nie było, ale dziury przecież nie zostawią. Kiedyś wydadzą.
A jesteś świadom że wydany u nas Krąg Krwi to tom 2? Obecnie nie wiadomo czy Punisher będzie kontynuowany. Ostani tom wyszedl w zeszlym roku. Do sierpnia 2023 wiadomo, że nie będzie kolejnego epika z tym bohaterem, co daje 2 lata przeryw, to dużo (nie jestem pewien czy inne epiki miały takie przeryw w zapowiedziach). Inna sprawa ze seria  nie kończy sie na 7 epiku, tam jeszcze brakuje dużo zeszytów.
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Listopad 2022, 16:04:38 wysłana przez michał81 »

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #610 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 16:02:01 »
Zgadza się.
Ta sama zawartość jest w PUNISHER BACK TO WAR OMNIBUS

@UP
Oczywiście, że wiem że to tom 2.
Tom 1. to będzie straszny składak, więc Egmont widać postanowił zacząć od 2.
« Ostatnia zmiana: Pn, 07 Listopad 2022, 16:04:05 wysłana przez jotkwadrat »

Offline michał81

« Odpowiedź #611 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 16:19:44 »
@UP
Oczywiście, że wiem że to tom 2.
Tom 1. to będzie straszny składak, więc Egmont widać postanowił zacząć od 2.
Raczej dlatego że tego tomu Marvel jeszcze nie wydał.  Dopóki Marvel sam nie wyda to mało prawdopodobne, aby się Egmont bawił w własne składaki.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #612 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 18:28:11 »
Epik z Punisherem okazał się zaskakująco fajny (wcześniej czytałem z tym bohaterem w sumie tylko kilka Semiców) i tylko bazgroły Klausa Jansona trochę psuły wrażenie miejscami.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #613 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 22:19:44 »
Wydał od 2 Epica także dlatego, że powtarzanie całej zawartości Essentiala Mandragory mogłoby być ryzykowne. Czy taki komiks w kolorze by się dobrze sprzedał? Ja bym odpuścił, ale to otwarte pytanie do innych fanów. No i pytanie, czy skoro w jednych obszarach Egmont uprawia radosną twórczość samoróbek, to czy nie mógłby tak samo stworzyć kontynuację dla Punishera? Mucha zrobiła to ze Spectacula Spider-Manem, to czy Egmont nie dał by rady?

@michał81
Powiedz mi gdzie kiedykolwiek napisałem, że Egmont wydaje "za dużo" jakiegoś bohatera? Ja się bardzo cieszę z 10 tomów MAXa, dwóch Marvel Knight a teraz Epiców. Nigdy też nie narzekałem na nadmiar DD, Deadpoola, Spider-Mana itp. Wszystko chętnie kupuję. Wkurzają mnie tylko duble i specjalnie robione półduble.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #614 dnia: Pn, 07 Listopad 2022, 22:22:11 »
Wydał od 2 Epica także dlatego, że powtarzanie całej zawartości Essentiala Mandragory mogłoby być ryzykowne.

Tak, z pewnością, gdyby nie Essential Mandragory, Egmont by wydał coś, co nie wyszło jeszcze w oryginale. It makes sense.