Autor Wątek: The Punisher  (Przeczytany 251331 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: The Punisher
« Odpowiedź #435 dnia: Pt, 01 Październik 2021, 15:49:12 »
Sorki, ale podawałem tu przykłady ze trzech wydań zagranicznych Punishera Ennisa, w których 1 tom, to było właśnie te 12 zeszytów, a reszta w kolejnych tomach. Oczywiście Egmont wybrał to jedno, które jest grubsze.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #436 dnia: Pt, 01 Październik 2021, 19:51:55 »
Raczej to jedno, które jest kompletne i zawiera wszystkie historie Ennisa z tego imprintu.

Offline michał81

« Odpowiedź #437 dnia: Pt, 01 Październik 2021, 20:34:40 »
Ja bym chciał, by w MF pociągnięto i nowego Punishera
Z Punisherem z Marvel Fresh jest taki problem, że to kontynuacja serii Punisher War Machine z Legacy. Są tam kontynuowane wątki, które zostały w niej rozpoczęte. Nawet na pierwszym zeszycie, gdzie jest "1" widać pod spodem kontynuację numeracji z poprzedniej serii. Nie ma sensu wydawać tej serii oddzielnie. Natomiast Punisher War Machine jest wynikiem wydarzeń z Tajnego Imperium, jeśli do tego czasu nie dostaliśmy tej serii tak by nie liczył na żadnego Punishera z Marevl Fresh. I od razu uprzedzam, Punisher Soviet to nie jest Marvel Fresh a kolejna seria z Marvel MAX. Jedynym Punisher jaki ma szansę ukazać się w Marvel Fresh to mini seria War of the Realms: Punisher.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #438 dnia: Pt, 01 Październik 2021, 20:53:37 »
No i to jest przykre, że nie dostaliśmy tego nowszego Punishera. Kocham MAXa, kocham Ennisa, wszystko z Frankiem biorę. I dlatego chciałbym z nim i Now i resztę ANAD, Legacy i Fresh i całą resztę.

Offline michał81

« Odpowiedź #439 dnia: So, 02 Październik 2021, 06:27:18 »
Serie Roseberga wg mnie są takie sobie. Przede wszystkim są osadzone mocno w uniwersum Marvela, więc postacie/złoczyńcy, którzy tam się pojawiają i tak finalnie raczej nie giną. Wiele razy pisałeś, że denerwuje cię, że nic się w tym świecie nie zmienia. Sam też wolę kiedy Punisher wykańcza bandziorów niż tłucze się z Hydrą, a  tym są mniej więcej te dwie serie.

Co do mini serii Soviet jestem pewien, że prędzej czy później ją dostaniemy, tym bardziej, że Ennis podobno nie powiedział jeszcze ostatniego słowa i ma być coś więcej od niego.

Punisher Marvel Knights to zaledwie 3 tomy (4 jeśli liczyć Taxi Wars, celowo pomijam Purgatory) to jest rok wydawania dla Egmontu. Prędzej czy później doczekamy się Punishera od Rucki, Edmondsona i Cloonan. Tym bardziej, że są to krótkie runy i całość spokojnie można wydać dość szybko. Egmont po prostu wydaje to stopniowo, a nie zalewa rynek, aby go przesycić.

Offline donT

« Odpowiedź #440 dnia: So, 02 Październik 2021, 20:13:52 »
Serie Roseberga wg mnie są takie sobie. Przede wszystkim są osadzone mocno w uniwersum Marvela, więc postacie/złoczyńcy, którzy tam się pojawiają i tak finalnie raczej nie giną. Wiele razy pisałeś, że denerwuje cię, że nic się w tym świecie nie zmienia. Sam też wolę kiedy Punisher wykańcza bandziorów niż tłucze się z Hydrą, a  tym są mniej więcej te dwie serie.

Pelna zgoda. Obie serie sa bardzo slabe. Szczerze mowiac ostrzylem pazur na te druga, ze wzgledu na rysunki Kudranskiego. Niestety Szymon nie popisal sie - Frank w jego wykonaniu wyglada jak jakis krępy Olek o bardzo "niecodziennych" proporcjach ciala i dziwnym wyrazem twarzy. Dodatkowo, nie sledzac na biezaco komiksow Marvela, a zwlaszcza tych wszystkich eventow, mialem wielkie WTF - o co tu k... chodzi. Hydra, Zemo i Jigsaw? Ze co? Zmarnowany potencjal. Szkoda hajsu.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline michał81

« Odpowiedź #441 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:17:36 »
Ja tu tylko dodam, że padło nieoficjalnie, że będzie komplet z Marvel Knights czyli dostaniemy też Marvel Knights Punisher by Peyer & Gutierrez: Taxi Wars, jako tom 4.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #442 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 14:04:31 »
Ja tu tylko dodam, że padło nieoficjalnie, że będzie komplet z Marvel Knights czyli dostaniemy też Marvel Knights Punisher by Peyer & Gutierrez: Taxi Wars, jako tom 4.
Ennis napisał też one-shot "Punisher/Painkiller Jane", więc do kompletu mogliby dorzucić np. do jego trzeciego tomu.

A razem z Dillonem popełnili jeszcze coś takiego, jak "Punisher: Countdown", którego akcja rozgrywa się w tym samym świecie, co film z 2004 roku. Co prawda nie wyszło to pod logiem "Marvel Knights", a jako dodatek do DVD, ale gdyby mogli i się pokusili mielibyśmy komplet Ennisa po polsku. Raczej do niczego innego już by tego nie dorzucili, a "Punisher Kills the Marvel Universe" to chyba też nie było oryginalnie wydane w tym imprincie, a mimo to jest obecnie dodawane do wydań zbiorczych.

Ciekawe też, czy będą chcieli zebrać faktycznie wszystko z MK i polecą tymi miniseriami z aniołami czy team-upami z innymi bohaterami.

Offline michał81

« Odpowiedź #443 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 14:28:12 »
Wątpię w tą serie z Painkiller Jane, że względu na prawa do postaci, których Marvel nie posiada.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #444 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 14:43:33 »
Do tych numersow w ktorych Frank jest ale Frankensteinem to daleko czy juz bylo i pominiente?

Offline cinemaman

« Odpowiedź #445 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 15:05:22 »
Cieszy, że dostaniemy pewnie większość z Punishera. Wnioskuje to po tym, że po raz kolejny Kołodziejczak potwierdził, że to jego ulubiona postać.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #446 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 15:09:17 »
Do tych numersow w ktorych Frank jest ale Frankensteinem to daleko czy juz bylo i pominiente?
Run Remendera, o którym piszesz, to vol. 8. z 2009 roku. Max to był vol. 7, a na razie cofnęliśmy się do vol. 5 i 6.

Cieszy, że dostaniemy pewnie większość z Punishera. Wnioskuje to po tym, że po raz kolejny Kołodziejczak potwierdził, że to jego ulubiona postać.
Cieszy też, że pewnie bardziej opłacalna niż jego inny ulubiony Jonah Hex.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #447 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 15:11:49 »
Czyli jest szansa ze to bedzie w przyszlosci. Thx☺

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #448 dnia: Wt, 05 Październik 2021, 20:45:57 »
Jeszcze raz zerknąłem do moich Punisherów MAXów. Pierwsze tomy to zestawy po 12 zeszytów, więc wiadomo.

Ale mam pytanie do tych którzy mają ten Marvel Knights od Egmontu. Zeszyt 13 zaczyna się od tego jak Soap wraca do wydziału, a Punisher składa mu propozycję żeby z nim współpracował? I jeszcze w pierwszych kadrach Punisher ratuję prostytutkę a potem wysadza gangsterów paczką z bombą? Bo musze wiedzieć co tam nadrobić do tomu numer dwa.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #449 dnia: Śr, 06 Październik 2021, 00:13:12 »
Tak.