Autor Wątek: The Punisher  (Przeczytany 354772 razy)

Offline Takesh

Odp: The Punisher
« Odpowiedź #1260 dnia: Nd, 19 Kwiecień 2026, 16:43:24 »
Ostatnią historię z Frankiem Dan Abbnett napisał w latach dziewięćdziesiątych, a mianowicie Rok pierwszy. Po długiej przerwie wraca. Promyk nadziei?

https://www.cbr.com/marvels-spider-man-vs-punisher-set-for-brutal-summer-2026-battle/

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1261 dnia: Pt, 05 Czerwiec 2026, 15:36:40 »
Miałem duże wątpliwości, czy szykować już na to miejsce na półce, bo mam spore obawy, że nie podejdzie mi ten run, ale byłem ciekawy, jak będzie się to prezentować, więc rozpakowałem najnowszego Punishera - i niespodzianka, Remender ma matową okładkę, bez tej zrąbanej gumowatej powłoki. Czyżby Egmont w końcu się zlitował?

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #1262 dnia: So, 06 Czerwiec 2026, 02:36:48 »
Wiadomo może czy Egmont planuje dodruk Dziennika Wojennego?
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Kandor

« Odpowiedź #1263 dnia: So, 06 Czerwiec 2026, 07:25:43 »
Miałem duże wątpliwości, czy szykować już na to miejsce na półce, bo mam spore obawy, że nie podejdzie mi ten run, ale byłem ciekawy, jak będzie się to prezentować, więc rozpakowałem najnowszego Punishera - i niespodzianka, Remender ma matową okładkę, bez tej zrąbanej gumowatej powłoki. Czyżby Egmont w końcu się zlitował?

Półka to kallax może? Dobrze służy?😄 Zastanawiam się na zakupem...

Offline Saruman

« Odpowiedź #1264 dnia: So, 06 Czerwiec 2026, 08:25:02 »
Wiadomo może czy Egmont planuje dodruk Dziennika Wojennego?
Chyba nie zapowiadali jeszcze, ale jestem pewny, że kiedyś dodrukują ten komiks.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1265 dnia: So, 06 Czerwiec 2026, 15:35:14 »
Półka to kallax może? Dobrze służy?😄 Zastanawiam się na zakupem...
Kallax. Służy dobrze, ale ma pewne wady:
- otwarte półki i brak możliwości dokupienia drzwi (niby są takie wkłady, ale do każdej komory osobno, taniej byłoby kupić nowy regał), przez co komiksy się kurzą i co jakiś czas trzeba robić z tym porządek
- przegródki powodują, że czasami ciężko ustawić zawartość, mogą zostawać puste miejsce, a co grubsze tomy może być ciężko zmieścić. Chwilę po zrobieniu tego zdjęcia jednak wyjąłem z półki Essentiala i przeniosłem go niżej, bo stwierdziłem, że komiksy mają za ciasno i będą się niszczyć
- brak regulacji półek: nad standardowym formatem amerykańskim czy formatem deluxe niepotrzebnie pozostaje puste miejsce, z drugiej strony maksymalna wysokość komiksu, jaka się mieści to frankofony typu kolekcji Toppiego. Format Marvel Limited już nie wejdzie

Z drugiej strony:
- regał jest dość stabilny
- półki są dość głębokie, bez problemy mieszczą się na nich komiksy w formacie poziomym typu "300"
- przegródki powodują też, że półki się nie uginają
- generalnie większość komiksów się zmieści, problem występuje jedynie w przypadku najbardziej powiększonych wydań

Offline Saruman

« Odpowiedź #1266 dnia: So, 06 Czerwiec 2026, 18:56:24 »
Ja mam Kallaxa prostopadle do ściany i układam z dwóch stron, bo jest szeroki. Więc mam jakby dwa regały w jednym.

Przy ścianie zacząłem układać wąskie Billy i jest mega spoko.

« Odpowiedź #1267 dnia: So, 06 Czerwiec 2026, 19:18:21 »
Ja aktualnie mam dwa regały Billy + nadstawki, niestety bez drzwi szklanych z racji, że mam kota który lubi wskakiwać wszędzie, stąd przynajmniej raz w tygodniu muszę przecierać kurz z nich, tak nic się nie wygina i półki są bardzo okey i mogę polecić
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Alois

« Odpowiedź #1268 dnia: Wt, 09 Czerwiec 2026, 16:01:32 »

Na tej półce widać wyraźnie jak Egmont zj… wydanie Dziennika Wojennego - kolega musiał dać go już piętro niżej bo nie pasuje do czarnych grzbietów pozostałych Punisherow.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1269 dnia: Wt, 09 Czerwiec 2026, 16:55:56 »
Dałem go niżej, bo się nie zmieścił, zresztą Epiki nie są skończoną serią, więc będą kolejne kombinacje.

Offline Alois

« Odpowiedź #1270 dnia: Wt, 09 Czerwiec 2026, 17:39:01 »
Na lewo od Essentiala było jeszcze miejsce. Podświadomie wyczułeś jednak zapewne że on nie pasuje do reszty:)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1271 dnia: Wt, 09 Czerwiec 2026, 18:30:53 »
Na lewo od Essentiala jest sekcja "Hellblazera". Sekcja dla Punishera ma szerokość dwóch komór i idzie w dół.

"Dziennik wojenny" jest wydany bardzo fajnie.

Wcześniej stało tak:

Ale wtedy po Maxie zostaje pusta przestrzeń, w którą nie mam co wcisnąć, a za chwilę i tak dojdzie kolejny Epik.
« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Czerwiec 2026, 18:37:39 wysłana przez Castiglione »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1272 dnia: Pn, 27 Lipiec 2026, 22:13:20 »
Frank najwyraźniej wrócił do łask, wznowiono Epiki, rozpoczęto nowe serie, a teraz Punisher zmierzy się z Predatorem:

https://bleedingcool.com/comics/predator-vs-punisher-from-marvel-comics-in-november-2026/

Offline Warpath

« Odpowiedź #1273 dnia: Pn, 27 Lipiec 2026, 22:42:57 »
A to dopiero początek, gdyż na panelu w San Diego:

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1274 dnia: Pn, 27 Lipiec 2026, 22:47:28 »
Cóż, fajnie że postać żyje, szkoda tylko że te nowe serie nie są zbyt dobrze oceniane... Jakoś mi się nie spieszy, żeby się z nimi zapoznawać.