Autor Wątek: Superman  (Przeczytany 149626 razy)

Offline Pan M

Odp: Superman
« Odpowiedź #315 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 15:54:52 »
Xanar, kasa jak najbardziej jest istotna; tym bardziej, że faktyczni włodarze tych struktur zdecydowanie nią nie gardzą, bo lubią i dobrze wypić i niezgorzej zakąsić. No i ogólnie uważają, że są z lepszego guana lepionych niż tzw. plebs (czy jak tam oni teraz zwą zwykłych, normalnych ludzi). Tylko że w grę wchodzą jeszcze inne czynniki i uwarunkowania, ale tak jak wspomniałem to bardzo rozległy temat sam w sobie. Na pewno chętnie przeczytałbym o tym komiks rozpisany przez osobnika o skali talentu Alana Moore'a. Na niego bowiem raczej trudno byłoby w tym kontekście liczyć i to nie tylko dlatego, że obraził się na komiksowe medium. Szczerze żałuje, ale akurat ten gość zapewne prędzej złożyłby się w ofierze swoim plugawym bożkom niż odważyłby się rozpisać fabułę z klucza innego niż "postępowy".

Moore ma raczej dość antykapitalistyczne poglądy, więc czemu miałby czegoś takiego nie napisać?

Rant na chciwych włodarzy korporacji, którzy traktują politykę niezależnie od obranego trendu jako sposób na promocję. Pasuje jak ulał.
Przecież on nawet bohaterów bliższych mu światopoglądowo potrafi przedstawić jako niejednoznacznych i mających też tą bardziej potworną stronę natury jak Ozymandias czy V, przynajmniej ja to tak odbieram.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #316 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 20:48:16 »
Panowie cos jest na rzeczy wlasnie wrocilem od mamy ktora ma tv, a tam na TTV express material o synu eSa i slynna juz okladka. Przypomne ze tematow komksowych  w tv  malenko a jak juz to tylko o filmach marvelozy.

Czyli szybkie wprowadzenie jednak marketingowo lepsze niz powolne budowanie przez lata jak u HQ i Ivy...

Offline wojtpil

« Odpowiedź #317 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 08:11:28 »
Egmont na Międzynarodowym Festiwalu Komiksu i Gier w Łodzi w zapowiedziach serii on-going z DC wspominał tylko o Batmanach, Flash i Green Latern.

Ani słowa o Supermenach.

Czy to jakieś niedopatrzenie w prezentacji czy regularne serie zostają kasowane?

Offline xardas

« Odpowiedź #318 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 08:26:08 »
Pewnie przewidzieli te nieheteronormatywne ekscesy, do których prowadzi obecny run i stwierdzili, że w katolickim kraju takich komiksów nie będą wydawać ;)

A tak na serio, to wydaje mi się, że po prostu póki co Egmont na tyle dogonił oryginały, że po prostu skończyły się na bieżąco wydania zbiorcze i nie mieli czego pokazać. O Action Comics/Supermana bym raczej się nie martwił, że skasują.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #319 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 08:42:18 »
Dokładnie, teraz wyjdzie ostatni tom Bendisa (vol. 4), później jest Phillip K. Johnson który ma dopiero 4 zeszyty. Action Comics mają do wydania vol. 4 i 5 i też Johnson przejmuje run.

Online xanar

« Odpowiedź #320 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 12:53:32 »
Dzisiaj mi kurier powiedział, że widział w TV, że Superman będzie gejem :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #321 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 13:01:49 »
@global to jest jakas kosmiczna projekcja, serio twierdzisz ze nikogo nie interesuje jakosc scenariuszy i zaden dziennikarz nie poleci komiksu ze wzgledow merytorycznych a nie ideologicznych ? Czyli co, nic w popkulturze aktualnie dobrego nie powstaje ?

Temat pojawil sie w polskiej tv bo jest "kontrowersyjny" czyli warto tak z grubej rury dowalic.

W tv nie ujrzysz programow/informacji na temat historii czy scenariuszy kogo by to interesowalo sprzedaje sie kontrowersja - patrz okladka z calujacymi sie facetami.

Kogo by obchodzilo gdyby dzienikarz gadal cos o jakiejś historii nawet gdyby byla ona bardzo dobra) ...

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #322 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 13:15:44 »
Dzisiaj mi kurier powiedział, że widział w TV, że Superman będzie gejem :)
Supergejem.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #323 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 13:20:05 »
Czyli będzie Louis Lane?  ;D

Online xanar

« Odpowiedź #324 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 13:34:14 »
Ja to w ogóle myślę, że gejem powinni zrobić Robina (Damian), przecież wiadomo dlaczego on taki agresywny, po prostu nie jest w stanie zaakceptować swojej orientacji i jest w fazie negacji. Wtedy mielibyśmy już dwóch Robin-gejów i stąd już tylko "rzut beretem" żeby z Batmana zrobić geja.

Offline chch

« Odpowiedź #325 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 13:40:51 »
Ja to w ogóle myślę, że gejem powinni zrobić Robina (Damian), przecież wiadomo dlaczego on taki agresywny, po prostu nie jest w stanie zaakceptować swojej orientacji i jest w fazie negacji. Wtedy mielibyśmy już dwóch Robin-gejów i stąd już tylko "rzut beretem" żeby z Batmana zrobić geja.
Dick G(r)ayson byłby zbyt oczywistym tropem, ale wg mnie kryptogejem jest Joker. Datego traktuje w ten sposób Harley, a łom, którym "zabił" Jasona Todda i inne kije bejsbolowe, pałki, metalowe rurki etc. z którymi jest często prezentowany to oczywiste symbole falliczne.

Online xanar

« Odpowiedź #326 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 13:47:01 »
Jeszcze mogliby pójść na skróty i zrobić jakieś mega event, po którym już nic nie będzie takie samo i wszyscy staliby się gejami albo lesbijskim, to było by coś.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #327 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 13:50:48 »
Pride Crisis

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #328 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 13:55:42 »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Koalar

« Odpowiedź #329 dnia: Cz, 14 Październik 2021, 13:58:44 »
Temat pojawil sie w polskiej tv bo jest "kontrowersyjny" czyli warto tak z grubej rury dowalic.

Temat pojawił się w TTV, bo ona zajmuje się m.in. promocją tematyki LGBT. Ten temat w polskiej TV to jest marketing LGBT, a nie marketing komiksu (99,9% oglądających ten materiał nie kupi komiksu DC). Acz może na innych rynkach taki zabieg przyniesie jakieś zyski, choć raczej krótkotrwałe.

Nie śledzę współczesnych losów Supermana. Ten syn bi to jest ten sam syn, którego na okładce narysował Jakub Kijuc? Bo jeśli tak, to trochę jajca.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.