Autor Wątek: Superman  (Przeczytany 149643 razy)

Offline Global

Odp: Superman
« Odpowiedź #300 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 13:12:53 »
Te wszystkie "woke" filmy, które nie zarabiają to też jest przemyślana decyzja ?
Tak.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #301 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 13:14:39 »
@global to jest jakas kosmiczna projekcja, serio twierdzisz ze nikogo nie interesuje jakosc scenariuszy i zaden dziennikarz nie poleci komiksu ze wzgledow merytorycznych a nie ideologicznych ? Czyli co, nic w popkulturze aktualnie dobrego nie powstaje ?

Woke filmy nie zarabiaja ? Znowu panowie jakas banke sobie tworzycie, seriale netflixa np maja fantastyczna ogladalnosc

Edit, doczytalem ze chodzi o woke filmy dc, ale one przeciez nie sa bardziej progresywne niz marvel ktory ma swietna ogladalnosc.
« Ostatnia zmiana: Śr, 13 Październik 2021, 13:24:45 wysłana przez sad_drone »
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline xanar

« Odpowiedź #302 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 13:23:48 »
Nie mam pojęcia jak tam Netflix, od jakiegoś czasu nie oglądam, chodziło mi bardzie o kinowe filmy jak na przykład :
Terminator: Dark Fate, Aniołki Charliego, Harley Quinn (w USA to chyba nawet na siebie nie zarobiło) dla kogo są te filmy robione ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Global

« Odpowiedź #303 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 13:27:13 »
@sad_drone amerykanska pop kultura jest obecnie w kryzysie. Nie ma nic dobrego. Najgoretsze nazwisko wsrod scenarzystow to Tynion, ktory tworzy, w najlepszym razie, srednie komiksy.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #304 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 13:34:04 »
@xanar te 3 filmy maja wspolny mianownik ze sa zwyczajnie slabe, plus 2 to gowniane rebooty w co hollwyood sie juz wiele lat temu bawilo. Hq to symptom generalnego slabego ogarniania dc w temacie filmow. Na kazdy przyklad filmu woke ktory sie nie sprzedal znajde ci taki co znalazl widownie.

@global ale mowimy o dc czy superhero czy komiksach generalnie ? Image aktualnie wydaje swietne serie, w marvelu mamy bardzo mocnych mutantow hickmana, w black label wychodza tez niezle tytuly. Filmy i seriale tez przeciez dobre wychodza, z dc np suicide squad bylo niezle, marvel ma teraz dobrze oceniane seriale.
« Ostatnia zmiana: Śr, 13 Październik 2021, 13:44:35 wysłana przez sad_drone »

Offline Global

« Odpowiedź #305 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 13:36:29 »
Kiedys byly komedie, sensacje, thrillery, horrory, dramaty. Teraz do tej listy trzeba dodac nowa kategorie: woke.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #306 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 13:38:12 »
Co to znaczy woke ?
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #307 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 13:42:58 »
Świadomość dyskryminacji rasowej w społeczeństwie oraz innych form ucisku i niesprawiedliwości. Z czasem podpięto do tego kwestie seksizmu i "uprzywilejowania" białych.

https://en.wikipedia.org/wiki/Woke
« Ostatnia zmiana: Śr, 13 Październik 2021, 13:48:27 wysłana przez Rodrigues »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline sad_drone

« Odpowiedź #308 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 13:46:26 »
Lol global jak twoim zdaniem nic dobrego nie wychodzi i wszystko na dodatek jest woke to ja twojej oblezonej twierdzy postami nie skrusze, poddaje sie.

Offline LukCook

« Odpowiedź #309 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 13:48:43 »
Te wszystkie "woke" filmy, które nie zarabiają to też jest przemyślana decyzja ?

Oczywiście, że tak. Nie wszystko co jest przemyślanie zarabia pieniądze. Może wcale nie chodzi o sprzedaż, może mają taką politykę korporacyjną, która wspiera LGBT albo dostają dotację za wsparcie. Może wiedzą, że się nie sprzeda ale reagują na to co robi Marvel. Powodu takiej decyzji DC sami się nie domyślimy.

Offline Global

« Odpowiedź #310 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 13:56:01 »
Lol global jak twoim zdaniem nic dobrego nie wychodzi i wszystko na dodatek jest woke to ja twojej oblezonej twierdzy postami nie skrusze, poddaje sie.
Dokładnie. Moim zdaniem.
Napisz jeszcze "jest super, jest super więc o co ci chodzi?".

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #311 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 14:07:42 »
To oczywiście temat na znacznie dłuższą rozmowę, ale jestem zdania, że wspomniane przez LukCooka sformułowanie "polityka korporacyjna" to w kontekście pochłaniania współczesnej kultury popularnej przez ideologie w ramach której tzw. klimaty równościowe stanowią bardzo istotny składnik jest zasadniczym kluczem do tego problemu.

Offline Chmielu

« Odpowiedź #312 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 14:14:39 »
Powinni tego syna Supka sparować z synem Batsa i wtedy stwierdzenie: "Robin sucks" nabrałoby zupełnie nowego wymiaru. ;D

Lewactwo i robiące im łaskę korporacje nie są w stanie wymyślić nic sensownego stąd i przeróbki. Może kiedyś przegrzeją temat, może pójdzie to jeszcze dalej. Ale jak na razie jest to kwestia tak istotna, że trzeba ja było podać w serwisie informacyjnym dnia.
« Ostatnia zmiana: Śr, 13 Październik 2021, 14:19:19 wysłana przez Chmielu »
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain

Offline xanar

« Odpowiedź #313 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 14:15:15 »
No tak, zapomniałem, że korporacje to nie są normlane firmy i tam nie trzeba zarabiać pieniędzy bo się przestanie istnieć. Czyli należy przeczekać aż skończy się kasa i ktoś tam pójdzie po rozum do głowy i stwierdzi, że chyba należy zacząć zarabiać.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #314 dnia: Śr, 13 Październik 2021, 14:22:39 »
Xanar, kasa jak najbardziej jest istotna; tym bardziej, że faktyczni włodarze tych struktur zdecydowanie nią nie gardzą, bo lubią i dobrze wypić i niezgorzej zakąsić. No i ogólnie uważają, że są z lepszego guana lepionych niż tzw. plebs (czy jak tam oni teraz zwą zwykłych, normalnych ludzi). Tylko że w grę wchodzą jeszcze inne czynniki i uwarunkowania, ale tak jak wspomniałem to bardzo rozległy temat sam w sobie. Na pewno chętnie przeczytałbym o tym komiks rozpisany przez osobnika o skali talentu Alana Moore'a. Na niego bowiem raczej trudno byłoby w tym kontekście liczyć i to nie tylko dlatego, że obraził się na komiksowe medium. Szczerze żałuje, ale akurat ten gość zapewne prędzej złożyłby się w ofierze swoim plugawym bożkom niż odważyłby się rozpisać fabułę z klucza innego niż "postępowy".