Autor Wątek: Strażnicy  (Przeczytany 32972 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online grzegorz.cholewa

Odp: Strażnicy
« Odpowiedź #180 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 16:17:10 »
Porównanie dwóch wersji Strażników wydanych przez Egmont:

Te dodatki ktoś mógłby nagrać w przybliżeniu by je przeczytać. Bo dla nich samych dać ponad 200 zł nie ma po co jak mam starsze wydanie.

Offline stab

« Odpowiedź #181 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 16:18:47 »
Jestem na forum od niedawna, a mój bazyliszkowaty filtr ma już dwóch użytkowników 😂

Offline Szekak

« Odpowiedź #182 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 16:24:46 »
Te dodatki ktoś mógłby nagrać w przybliżeniu by je przeczytać. Bo dla nich samych dać ponad 200 zł nie ma po co jak mam starsze wydanie.
Komiks by ktos mogl puscic w pdfie, szkoda wydawac tyle kasy jak mam amerykana...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online grzegorz.cholewa

« Odpowiedź #183 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 16:30:27 »
Nie, tego nie trzeba, lecz jakby była opcja wymiany z małą dopłatą to tak.

Offline xanar

« Odpowiedź #184 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 16:44:37 »
Nieźle, może ktoś skseruje.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Norbo80

« Odpowiedź #185 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 19:35:17 »
Wiem, ze juz troche minelo od ostatniego wpisu ale sprobuje:) Poluje na Straznikow. Niestety nie ma praktycznie mozliwosci aby kupic tom gdzies w sklepie. Pozostaje mi polowanie na aukcjach.

Na ktore wydanie mam polowac? Wszystko mi mowi ze na wieksze w edycji limitowanej.

Czy mniejsza edycja ma jakies plusy w porownaniu do wiekszej? Jedyne co zauwazylem, ze do mniejszej mozna dokupic jeszcze "Początek"oraz "Zegar zagłady" i wtedy sie ladnie na polce prezentuje. Ale nie wiem czy "Początek"oraz "Zegar zagłady" sa dobrymi komiksami. NOo i moze wydanie specjalny by sie jeszcze lepiej prezentowalo :)

Podsumowujac - czy wieksza wersja to lepszy wybor? A moze wiecie gdzie moznaby bylo ja jeszcze gdzies w sklepie kupic? Np.Aliens vs Predator udalo mi sie sie kupic jeszcze z prywatnych zbiorow wydawcy :)

Z gory dziekuje!

Offline Xmen

« Odpowiedź #186 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 19:46:17 »
Mniejsza wersja prędzej czy później będzie miała dodruk. Lepiej poczekać.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Popiel

« Odpowiedź #187 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 20:01:04 »
Poczekać na wersję standard, a "Zegar zagłady" i "Początek" omijać szerokim łukiem. Może poza Cookiem :)

Offline Midar

« Odpowiedź #188 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 20:44:17 »
Jeszcze poleciłbym ci Rorschach - Toma Kinga, to naprawdę niezły komiks. Mniejszy format z pewnością kupisz taniej, bo Egmont zrobi dodruk, ale jak trafisz wydanie kolekcjonerskie w dobrej cenie, to też się nie zastanawiaj, bo to uczta dla oczu. Ja mam trzy wydania od Egmontu i jest to ten komiks, którego mimo dubla, nie chcę sprzedawać. Drugim takim u mnie jest Incal, którego też chomikuję kilka wydań.

« Odpowiedź #189 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 20:47:34 »
  Ja teraz żałuję, że nie wziąłem tych większych. Tak się zastanawiałem, zastanawiałem i nie oszukujmy się jednak te wielkie tomy są nieporęczne za bardzo, ani nie mam półki odpowiedniej a że miałem te małe to zrezygnowałem. I teraz sobie w brodę pluję, Gibbons to świetny rysownik, ale Watchmen jakby nie wyprzedzało swoich czasów pod względem scenariusza to pod względem graficznym jest jak najbardziej dzieckiem lat 80-tych. Potrafi być bardzo dużo kadrów na jednej stronie, co prawda wszystko jest dobrze widoczne w standardowym formacie, ale w tym wielkim pewnie wygląda to świetnie. No i to Watchmen. Tak nawet myślałem ostatnio o zakupie, ale to nie wiedziałem że już zeszedł nakład, sprawdziłem teraz ceny i nie ma mowy, zostaję przy starym. Tobie też bym raczej odradzał szukanie, jakichś używek, chyba że znalazły by się w naprawdę dobrej cenie. Dodruk tego mniejszego będzie na bank i to raczej wcześniej niż później.

Offline Midar

« Odpowiedź #190 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 20:52:26 »
W tym dużym jest do tego tak gruby papier, że czasami sprawdzam, czy nie przewracam dwóch kartek na raz.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #191 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 21:24:40 »
  Ja teraz żałuję, że nie wziąłem tych większych. Tak się zastanawiałem, zastanawiałem i nie oszukujmy się jednak te wielkie tomy są nieporęczne za bardzo, ani nie mam półki odpowiedniej a że miałem te małe to zrezygnowałem. I teraz sobie w brodę pluję
Właśnie tego się obawiałem i jak nakład zaczął się kończyć, zgarnąłem jeden z ostatnich egzemplarzy na Allegro - jak na razie jedyny komiks Egmontu z tych powiększonych formatów, który kupiłem. Wersję standard raczej sobie zostawiam, ale kolejną powtórkę planuję już w wypasionej edycji.

Offline Komediant

« Odpowiedź #192 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 22:27:29 »
Szkoda że 'Ronina' Millera nie puścili w tej wersji, zwłaszcza że od lat niedostępny. Coś niezbyt ta linia DC Limited się przyjęła, szkoda, DC ma sporo tytułów które by w tej 'absolutopodobnej' wersji świetnie wyglądały.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #193 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 22:29:54 »
Qrcze nie wiedziałem, że tak wymiotło tych Strażników. Sam kupowałem jeszcze parę miesięcy temu to standardowe wydanie, ale to akurat myślałem, że długo będzie zalegać w sklepach. Z dawnych lat mam jeszcze trzytomowe w miękkiej.

Offline Midar

« Odpowiedź #194 dnia: Wt, 05 Marzec 2024, 22:58:57 »
Zalegało ponad dwa lata, to jak na wydanie kolekcjonerskie-limitowane, nie można powiedzieć, że krótko.