Autor Wątek: Strażnicy  (Przeczytany 32997 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online xanar

Odp: Strażnicy
« Odpowiedź #150 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 08:54:56 »
nie kupuje polskich wydań - animal mana omnibus mam w oryginale, marveli nie kupuje prawie wogóle więc grzeją mnie ekskluzywne wydania egmontu komiksów tego wydawnictwa. dyskutuje tu o wydaniu watchmen, gdzie egmont zrobił fajna kopię absolute watchmen ale nie do końca - po co sie wysilać i dawać obwolute i slipcase skoro ludzie i tak kupią i się będą rozpływać. prosty wniosek - mogli to wydać dużo lepiej. fajnie, że jest to o 1cm większe wydanie, bo są większe marginesy. absolute watchmen to nie jest jakiś biały kruk za grube pieniądze więc można sobie łatwo porównać te wydania nawet n targach na stoisku mvm.

No to jak nie kupujesz to po co takie głupoty wypisujesz, te twoje wpisy zaczynają trochę wyglądać jak takiego jednego specyficznego użytkownika, bo już chyba kolejny raz piszesz to samo.

Egmont nie zrobił kopii absolute watchmen, bo to ich bieda wydanie jest większe, można nawet powiedzieć, że większe czyli lepsze.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online freshmaker

« Odpowiedź #151 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 09:14:49 »
jest to forum dyskusyjne więc chyba można dyskutować? komentuje wydany przez egmont komiks, porównuję go z wydaniem na podstwie którego go zrobili. nie kupuję polskich wydań to nie mogę komentować, że wg mnie to jest bieda-wydanie? oprócz tego 1cm w czymś jeszcze jest lepsze to wydanie? pytam, bo może czegoś nie widzę. nie porównujmy ceny bo cena obu wydań jest zbliżona biorąc pod uwagę znizki i kurs dolara.

z tego co widzę na filmiku to w tym wydaniu jest kreda a nie offset?

Offline eridraven

« Odpowiedź #152 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 09:33:56 »

z tego co widzę na filmiku to w tym wydaniu jest kreda a nie offset?

Tak, kreda.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline laf

« Odpowiedź #153 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 09:34:16 »
oprócz tego 1cm w czymś jeszcze jest lepsze to wydanie?
Jest po polsku  ;D

Offline chch

« Odpowiedź #154 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 09:34:30 »
komentuje wydany przez egmont komiks, porównuję go z wydaniem na podstwie którego go zrobili.

Porównujesz komiks który masz (absolute) z komiksem, którego nie masz (egmont) - logiczne...

nie porównujmy ceny bo cena obu wydań jest zbliżona biorąc pod uwagę znizki i kurs dolara.
Kupiłem duże wydanie Strażników za 211 zł (40% rabatu), proszę znajdź mi w zbliżonej cenie nowe wydanie absolute Watchmen, a obiecuję, że je kupię.

Online freshmaker

« Odpowiedź #155 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 09:39:40 »
kreda czyli standardzik egmontu. za bardzo sie nie napracowali przy tym wydaniu. w absolute jest offset btw.

@chch chyba porównuje póki co paraketry techniczne obu wydań, więc nie muszę mieć komiksu w rękach, nie? ja kupowałem absolute za jakieś 180 pln jak była premiera. porównywanie cen nie ma sensu skoro dolar jest za 4 pln.

Offline chch

« Odpowiedź #156 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 09:53:36 »
ja kupowałem absolute za jakieś 180 pln jak była premiera. porównywanie cen nie ma sensu skoro dolar jest za 4 pln.
Dlaczego porównywanie cen nie ma sensu? Masz komiks większy od wydania absolute, bez slipkejsa i obwoluty, ale jakieś 200 zł tańszy niż obecna cena watchmen absolute. Trzy lata temu (zdaje się, że absolute watchmen miał premierę w 2018 roku?) może absolute kosztował 180 zł, teraz kosztuje więcej.

Online xanar

« Odpowiedź #157 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 09:58:18 »
Papier w tych dużych wydaniach jest matowy a w tych mniejszych świecący, już pomijam, ze dużo grubszy.

Strażnicy - duże wydanie na Egmont - 245
ABSOLUTE WATCHMEN HC na Multiversum - 400

Tak poczekajmy jak dolar będzie po 1 zł wtedy porównamy ::)

Podsumowując Egmont zrobił wydanie na podstawie absolute'a, które jest większe niż absolute, prawie 2x tańsze, ale nie ma obwoluty i slipcase'a - czyli jest bieda wydaniem dla pelikanów.

Online freshmaker

« Odpowiedź #158 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 10:13:04 »
żeby daleko nie szukać tu masz za 75$ - czyli około 300 pln:
https://www.cheapgraphicnovels.com/watchmen-the-absolute-edition-hc.html

całkiem nidawno na azylu było za 270 pln więc cena jak najbardziej porównywalna.

do super zalet wydania egmontu oprócz kredy dodaj wielkie marginesy z numerem strony, których absolute nie ma. więc tak jak dla mnie jak najbardziej wydanie dla pelikanów.
« Ostatnia zmiana: Pt, 29 Październik 2021, 10:16:36 wysłana przez freshmaker »

Offline chch

« Odpowiedź #159 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 10:26:27 »

całkiem nidawno na azylu było za 270 pln więc cena jak najbardziej porównywalna.

do super zalet wydania egmontu oprócz kredy dodaj wielkie marginesy z numerem strony, których absolute nie ma. więc tak jak dla mnie jak najbardziej wydanie dla pelikanów.

1. nie ma opcji wysyłki do Polski.
2. Azyl:
W ofercie sklepu znajdują się produkty zapewniane w następującym stanie:
1. nowy z defektami - zapewniany stan bardzo dobry
2. używany - zapewniany stan dostateczny

Dobra, widzę, że się nie dogadamy, bo niewygodne kwestie przemilczasz i dalej brniesz w obrażanie osób, którym to wydanie się podoba (po bieda wydaniach dla osób z niskimi wymaganiami jakościowymi, które wszystko łykają, mamy "pelikany". Jak miło).

Online freshmaker

« Odpowiedź #160 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 10:34:58 »
pelikany to akurat cytat z xanara. obrazac to moge chyba wydawnictwo egmont za to ze idą na łatwiznę a nie klientów.

a komiksy sprowadzane do sklepu w azylu i mvm są nowe.

Offline michał81

« Odpowiedź #161 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 11:02:17 »
kreda czyli standardzik egmontu. za bardzo sie nie napracowali przy tym wydaniu. w absolute jest offset btw.
Ale jest to bardzo gruba i dobrej jakości kreda w porównaniu do tej jaką jest w innych tytułach.

Online xanar

« Odpowiedź #162 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 11:06:57 »

Ile transport z cheapgraphicnovels ?
Może i było, teraz nie ma, jeszcze kwestia w jakim stanie, ale tam napisałeś, że w 2011 było jeszcze taniej  ;D

Ekskluzywne wydania tylko w Libertago ;D

pelikany to akurat cytat z xanara. obrazac to moge chyba wydawnictwo egmont za to ze idą na łatwiznę a nie klientów.
Ty w ogóle czytasz to co piszesz:
na szczęście nasi krajanie maja bardzo niskie wymagania jakościowe i generalnie łykają wszystko.
;D

Offline eridraven

« Odpowiedź #163 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 11:08:09 »
Ale jest to bardzo gruba i dobrej jakości kreda w porównaniu do tej jaką jest w innych tytułach.

Spójrzcie na porównanie grubości z Daredevil 0: 636 stron i Strażnicy: 464. Przed Strażników nie widzą własnych palców ;)
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline misiokles

« Odpowiedź #164 dnia: Pt, 29 Październik 2021, 11:13:01 »
Można domniemywać że DC za jakiś czas wymyśli jeszcze jakieś nowe wydanie, które podbije poprzeczkę wyznaczoną przez Absoluta. Ale ten tego... kiedyś trzeba powiedzieć STOP pędowi za najwyższymi wymaganiami jakościowymi.