Autor Wątek: Star Wars  (Przeczytany 109975 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xardas

Odp: Star Wars
« Odpowiedź #390 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 11:49:32 »
Trochę premierowo materiału dla Polski byłoby z tych 2020 i 2021.
Szczególnie THE RISE OF KYLO REN 1 by kusił. Chociaż jeśli jest oznaczenie 1, to tylko 1 z 4?
To wtedy bez sensu. Tak samo Kanan 1-5? To ma 12 zeszytów.

(...)

Ta z 2022 to natomiast Legendy, też bardzo wyrywkowo.
Przecież to standard w kolekcjach. Wydania podziurawione i wyrywkowe.

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #391 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 12:24:49 »
O ile w DC i Marvelu jestem świeżakiem stąd idea kolekcji dla mnie super, tak tu dopiero widzę jakie to może być bez sensu ;D

Offline Mertusor

« Odpowiedź #392 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 18:20:26 »
Zamieszczam obrazki do wypisanej przeze mnie kilka postów wcześniej listy komiksów z francuskich kolekcji Star Wars z Carrefoura.
Dziękuję użytkownikowi Kadet, za podpowiedź, co do umieszczania obrazków z netu - zastosowałem się. :-)
Ale i tak postaram się rozgryźć, jak umieścić fotkę bezpośrednio z kompa. :-)

Kolekcja z 2020

Kolekcja z 2021

Kolekcja z 2022

Skoro Carrefour w tym roku wydał dwie kolekcje superhero Marwela z francuskiej oferty, to nie wykluczone, że w przyszłym roku wydadzą może Star Warsy. :-)
A że będą duble ...
To przeszkoda głównie dla tych, którzy zbierają komiksy starwarsowe od początku.
Ja np. Legend prawdopodobnie nigdy nie skompletuję, bo i drogie i trudno dostępne, więc mi nie przeszkadza, że w kolekcji będzie wyrywkowa powtórka za mniejszą cenę.
Oby tylko ten wyrywek kończył się jakoś sensownie.
Za to dla starwarsowych wyjadaczy, jakiś unikalny zeszyt we wtórnym zbiorze może stanowić dobry pretekst dla samego siebie, żeby i tak ten tom kupić i mieć komplet panoramy. :-)

« Ostatnia zmiana: Wt, 25 Październik 2022, 18:42:56 wysłana przez Mertusor »

Offline Pestak

« Odpowiedź #393 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 16:22:11 »
Mam pytanko. Jaka jest chronologia tych komiksów wydanych przez Egmont po likwidacji miesięcznika star wars. Czyli chodzi o chronologię.tych komiksów z grzbietem z logiem Marvela. W.nich nie ma niestety tych osi czasu które.byly w starych komiksach i są w książkach. Na pewno na początek Wielka Republikaale co dalej. Z góry dzięki.

Offline maxim1987

« Odpowiedź #394 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 16:49:20 »
Dzieją się równolegle, pomiedzy epizodem 4 a 5

Offline Jeez

« Odpowiedź #395 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 11:07:14 »
Chyba między 5 a 6

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #396 dnia: Pn, 21 Listopad 2022, 12:03:35 »
Dokładnie, te z miękkimi skrzydełkami nazwane już jako serie Aphra, Łowcy Nagród, Vader, Star Wars (a nie Star Wars Komiks) są pomiędzy Imperium Kontratakuje a Powrotem Jedi.
Wszak mamy tu crossover, który polega na wykradaniu zamrożonego w karbonicie, w epizodzie 5, Hana Solo.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #397 dnia: Cz, 29 Grudzień 2022, 11:56:08 »
Czy Marvel ogłasza wcześniej które dodruki epiców ma zamiar uzupełniać? Poluję na kilka niedokończonych serii z legend i zastanawiam czy to już czas żeby przepłacać na ebayu czy cierpliwe czekać.

Offline xanar

« Odpowiedź #398 dnia: Cz, 29 Grudzień 2022, 12:25:32 »
Jest taka teoria, ze najpierw wydadzą omnibusy i dopiero później będą dodruki robić. Nie wiem czy bardziej nie opłaca ci się kupić omnibus niż kupować epic po cenie omnibusa.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #399 dnia: Cz, 29 Grudzień 2022, 14:10:59 »
W takim układzie to zdecydowanie lepiej nabyć omnibusy. Jednak póki co nie widzę żeby Dawn of the Jedi czy Agent of the Empire byl w jakiś zbiorze. Ale może dopiero te omnibusy przed nami ;) W takim układzie pozostaje dokończenie okresu Legacy póki jest on w epicach.

Offline xanar

« Odpowiedź #400 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 18:41:29 »
Jest jakiś live z TK:

https://fb.watch/hRsUJ-xUJ0/

« Ostatnia zmiana: Śr, 04 Styczeń 2023, 19:00:43 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline xardas

« Odpowiedź #401 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 19:36:30 »
Żadnego zaskoczenia w sumie. No, może poza tą mangą z Mendamariana, ale wygląda na to, że to i tak jest 1:1 adaptacja serialu.

Offline Kielo

« Odpowiedź #402 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 17:57:30 »
W koncu Marvel zapowiedzial komiks, na ktory wszyscy czekali...

Komiks "Ewoks" wychodzi w kwierniu:

Offline Gazza

« Odpowiedź #403 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 11:26:06 »
W koncu Marvel zapowiedzial komiks, na ktory wszyscy czekali...

Komiks "Ewoks" wychodzi w kwierniu(...)

No pewnie! Ja czekam nawet na zapowiedziane na ten rok reedycje figurek Wicket i Paploo. Ewoki to podstawa SW! ;)

Online jotkwadrat

« Odpowiedź #404 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 12:22:39 »
Czekam na serię o midichlorianach  ::)