Autor Wątek: Scott Snyder  (Przeczytany 35320 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Odyn

Odp: Scott Snyder
« Odpowiedź #75 dnia: So, 19 Październik 2019, 17:13:09 »
Co powiecie na temat tej http://lubimyczytac.pl/ksiazka/220177/severed-pozeracz-marzen powieści ? Warta uwagi?
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

36degrees

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: So, 19 Październik 2019, 18:14:11 »
Do przeczytana. Typowy średniak. Ja bardziej polecam Wytches tego autora.

Offline parsom

« Odpowiedź #77 dnia: So, 19 Październik 2019, 18:20:08 »
O tak, Wiedźmy również polecam. I czekam na kolejną część.

Offline Odyn

« Odpowiedź #78 dnia: Cz, 24 Październik 2019, 18:06:11 »
Dzięki!:)

Offline nocny

« Odpowiedź #79 dnia: Pt, 25 Październik 2019, 00:08:53 »
"Amerykański Wampir" powróci wiosną / latem 2020. Będzie 7 - 8 zeszytów, wyda DC Black Label.
Akcja rozpocznie się w latach siedemdziesiątych a na koniec zobaczymy czasy współczesne. I to będzie finał całości.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Pt, 25 Październik 2019, 08:49:37 »
Bardzo dobrze wspominam Amerykańskiego Wampira, choć po 5 tomie seria obniżyła loty. Przydałby się jakiś konkretny finał, pytanie tylko, czy Snyder podoła? Zakończenia nigdy nie były jego mocną stroną, a teraz gdy od dawna rozmienia się na drobne, to jeszcze bardziej powątpiewam. No ale zobaczymy.

Offline Antari

« Odpowiedź #81 dnia: Pt, 25 Październik 2019, 09:00:36 »
Dla mnie seria zakończyła się po 6 tomie. Te 2 kolejne to było odgrzewanie trupa, brak konkretnego pomysłu na nowy wątek, na siłę wplecione motywy supernaturalne i brak konkretnego rozwiązania (Szary Kupiec). Widoczny spadek poziomu do wręcz zwykłej klepaniny superhero. Najwyższą wartość mają dla mnie tomy 1 i 2, które prezentowały naprawdę solidny poziom.

Jestem ciekawy czy Egmont podejmie się wydania tego nowego tomu. I jeżeli tak to czy w takiej formie jak były wydane pozostałe?

Offline Odyn

« Odpowiedź #82 dnia: Pt, 25 Październik 2019, 10:19:00 »
Jak będę miał wolne fundusze, to może w końcu się skuszę na tego American Vampire. A nuż mi się spodoba

Offline Hans

« Odpowiedź #83 dnia: Pt, 25 Październik 2019, 22:24:38 »
Nawet się nie zastanawiaj, AW to świetna  seria.

Offline death_bird

« Odpowiedź #84 dnia: Pt, 25 Październik 2019, 23:37:26 »
Inna sprawa, że faktycznie lepiej chyba skończyć lekturę zanim poziom spadnie żeby nie psuć sobie odbioru całości. Bo też do pewnego momentu to naprawdę kawał dobrego komiksu jest.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #85 dnia: Nd, 27 Październik 2019, 11:53:09 »
Ciekawe czy Snyder dalej będzie mylił daty i plątał się w wydarzeniach, które sam wymyślił. Czekam, ale nie spodziewam się niczego solidnego.

Offline Odyn

« Odpowiedź #86 dnia: Wt, 29 Październik 2019, 08:00:17 »
Tylko wiecie.. Dla dwóch bardzo dobrych tomów nie opłaca mi się kupować AV - bo albo zbieram całość albo nic. Na lubimyczytać każdy tom ma dobrą ocenę, Wy tu wspominacie, że przynajmniej do 5-6 jest okej. To daje nadzieję, że jednak warto sprawdzić. Ci co mnie kojarzą z forum, wiedzą że lubię i cenię sobie Snydera, więc to dodatkowy głos "za", choć wiadomo że każdemu twórcy zdarzają się porażki i obniżenie poziomu (jak choćby Batman Bloom; wcześniejsze tomy bardzo lubię).
Waham się po prostu, bo sporo tych tomów, a budżet jak wiadomo, ograniczony :) a dodatkowo myślę również o Bękartach z Południa Aarona... hmm

Offline nocny

« Odpowiedź #87 dnia: Wt, 29 Październik 2019, 08:37:52 »
Ja bym się nie wahał, dla mnie dobry poziom plus warstwa graficzna bardzo na tak :)

Offline Antari

« Odpowiedź #88 dnia: Wt, 29 Październik 2019, 09:19:05 »
Tak to jest z tymi seriami z Vertigo, że mają po "pare" tomów i "wejście" w serię oznacza inwestycję odrobiny gotówki. Jednakże moim zdaniem warto sprawdzić 1 tom, gdyż prezentuje on naprawdę świetny poziom. Sytuacja jest o tyle lepsza, że poziom spadał im bliżej końca, więc masz możliwość szybszego przeczytania szczytu możliwości Snydera w kwestii Wampira. Bo wyobraź sobie, że poziom wznosi się dopiero przy 7-8. Musiałbyś zagryźć zęby i przeboleć pierwsze kilka słabszych. Więc moim zdaniem nie jest źle :) Ja wkręciłem się do tego stopnia, że kupiłem wszystkie. Ostatnie to już rozczarowanie ale nadal je mam. Jeżeli dobrze pamiętam to akcja każdego z tomów jest samodzielna i bez jakichś rażących cliffhangerów, oczywiście między tomami zachodzą zależności, łączą je postacie, wydarzenia i uniwersum ale nie będzie super mocnego syndromu "jeszcze jednego odcinka", że po prostu musisz kupić kolejny tom.

Skrócona wersja: kup 1 tom, jak nie spasuje możesz sprzedać :D

Teraz jest o tyle fajnie, że tom 2 jest dostępny do kupienia. Pamiętam czasy gdy nakład się wyczerpał i ten tom latał po 100-200 zł.
« Ostatnia zmiana: Wt, 29 Październik 2019, 09:23:34 wysłana przez Antari »

« Odpowiedź #89 dnia: Wt, 29 Październik 2019, 09:34:10 »
To olej temat, przeczytałem dwa pierwsze i były dobre, ale bez wielkiego szału. Pozbyłem się tego bez żalu, naprawdę wydano u nas sporo lepszych serii, jest na co pieniądze wydawać.