Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 328211 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #540 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 21:17:40 »
Dali pewnie jakiś sztywniejszy klej czy coś, albo za mało materiału, do którego są te kartki przyklejone i nie ma jak się wygiąć. Kombinują coś cały czas z tymi książkami, wydaje mi się, że New Teen Titans Omnibus 4 ma cieńsze kartki niż trzy poprzednie. Tak na prawdę jedyny udany omnibus DC z tych grubszych to Gotham Central bo robiony w Chinach i ma grubsze kartki niż te Marvelowe. Przecież oni mogliby spokojnie sobie tłuc te Batmany w Azji w większych nakładach i nie byłoby problemu, widmowo, że się sprzeda bo Batman.
Design szału nie robi, ale komuś tam w DC się spodobało bo tak wymyśli i co gorsza ktoś inny to akceptował  :)

Sam sobie poprawiłem, praktycznie przy zerowych nakładach finansowych i jestem zadowolony.

i są oficjalne informacje z DC  ;D

Courtesy of the folks over on the MMW Board, DC informed retailers about the following changes:

ABSOLUTE FABLES VOL. 1 HC (NOV190521) - This title is cancelled. This material will be solicited again in a different format.

BATMAN: THE GOLDEN AGE OMNIBUS VOL. 8 HC (JUL190629) - This title will be resolicited. All current orders are cancelled.

LEGION OF SUPER-HEROES: THE ROAD TO THE LEGION TP (NOV190555) - This title is cancelled. This material will be solicited again in a different format.

SUPERMAN: MAN OF STEEL OMNIBUS BY JOHN BYRNE VOL. 1 HC (NOV190561) - This title is cancelled. This material will be solicited again in a different format.

z tym Supermanem to już wcześniej było wiadomo.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bogumil

« Odpowiedź #541 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 21:33:18 »
A mogę spytać, skąd już wcześniej było wiadomo?
Miałem nadzieję, że ten omnibus jednak się pojawi, a tu taki mały smuteczek. Zresztą podobnie szkoda mi, że anulowali omnibus the Brave and the Bold 3

Offline misiokles

« Odpowiedź #542 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 21:45:17 »
No było wiadomo, może nawet i na wcześniejszych stronach ktoś o tym pisał.

Offline xanar

« Odpowiedź #543 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 21:49:12 »
Po internetach już się wcześniej przewijało, w różnych katalogach, na forum CBR, na Amazonie pojawiło się jako standard HC z mniejszą ceną, nie tylko ty miałeś nadzieje, to jest jeden z najbardziej wyczekiwanych omnibusów

Hank Kanalz, head of DC publishing, replied to a tweet that suggests it's a standard hc (pic from the Omnibus collector's FB group)

Tu jest cena i aktualny kontent tego Superman'a:
http://prhinternationalsales.com/book/?isbn=9781779504913

Offline Bogumil

« Odpowiedź #544 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 21:50:43 »
Dzięki za info:)

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #545 dnia: Pt, 13 Grudzień 2019, 08:41:30 »
Szkoda, że się nie ukaże w omnibusie w zapowiedzianym terminie, to był jeden z nielicznych komiksów na przyszły rok, który zamierzałem kupić, ponieważ i tak regał prawie pęka w szwach  :(

Offline xanar

« Odpowiedź #546 dnia: Pt, 13 Grudzień 2019, 08:50:32 »

Offline Antari

« Odpowiedź #547 dnia: Pt, 13 Grudzień 2019, 12:20:19 »
Nie wiem czy jest się z czego cieszyć ale ok :D

« Odpowiedź #548 dnia: Pt, 13 Grudzień 2019, 12:23:39 »
Dostałem właśnie wiadomość z Atomu o anulowaniu tego omnibusa. Szkoda. Jakieś plotki są dlaczego DC to anulowało? Dlaczego ma być więcej anulacji? Jakiś kryzys na rynku omnibusów się szykuje?

Online isteklistek

« Odpowiedź #549 dnia: Pt, 13 Grudzień 2019, 13:19:45 »
DC sporo ostatnio miesza w swojej ofercie. Jeżeli jest poinformowanie, że wyprzedzeniem, że coś nie wyjdzie, to można się przygotować mentalnie, gorzej jak się czeka zbliża sie data premiery i jest.... ATOM odpisuje, że nie doszła pozycja, bo anulowali. W tym roku spadły np. DC Comics: The Art of Bruce Timm, Absolute Art of Adam Hughes pierwszy spadek był na czerwiec 2020, a teraz drugi na grudzień. Poza tym w zeszytach jest tak, że DC wycofało ze sprzedaży WW#84, a na luty będzie WW#85, 86.... okazuje się, że będzie więc tak: WW#83, WW#750, WW#85 itd.

Offline xanar

« Odpowiedź #550 dnia: Pt, 13 Grudzień 2019, 13:32:23 »
Nie wiem czy jest się z czego cieszyć ale ok :D

To bardziej śmiech z nich, bo przecież co chwile coś zapowiadają i zaraz cancel'ują.

Dostałem właśnie wiadomość z Atomu o anulowaniu tego omnibusa. Szkoda. Jakieś plotki są dlaczego DC to anulowało? Dlaczego ma być więcej anulacji? Jakiś kryzys na rynku omnibusów się szykuje?

Tacy ludzie tam pracują/ takie zarządzanie, plotki słyszałem takie, że jakieś problemy z prawami, ale skoro nie mają wszystkiego dopiętego to po co zapowiadają te pozycje, jakoś tak bez mózgu to wszytko robione, ja rozumiem jakby się tak zdarzyło raz czy dwa razy, ale to przecież od jakiegoś czasy można powiedzieć, że sztandar się zrobił.

Kryzys to chyba w DC jest, bo Marvel aktualnie wydaje najwięcej omnibusów w swojej historii.

Offline Mane

« Odpowiedź #551 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 07:11:11 »
Czy Injustice vol 1 jest sens kupowania pod kątem fabuły? Czy historia jest z jakimś sensownym zakończeniem czy wątki kontynuuje gra i wtedy nie mamy pelnego obrazu jako całości?

Offline vision2001

« Odpowiedź #552 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 08:59:13 »
to może rzeczywiście da się to wypracować jak pisałeś.

Offline xanar

« Odpowiedź #553 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 09:15:23 »
Tak tego nie zrobisz, to jest instrukcja jak otwierać nową książkę.

Offline xanar

« Odpowiedź #554 dnia: Wt, 17 Grudzień 2019, 10:23:09 »
Czy Injustice vol 1 jest sens kupowania pod kątem fabuły? Czy historia jest z jakimś sensownym zakończeniem czy wątki kontynuuje gra i wtedy nie mamy pelnego obrazu jako całości?

Do "Year Five" jest to prequel do gry.

https://mythbank.com/dc-injustice-timeline/
« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Grudzień 2019, 10:34:09 wysłana przez xanar »