Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 328114 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sad_drone

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #525 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 15:20:20 »
@Xanar z omnibusem snydera jest taki problem że strony są przyklejone bezpośrednio do grzbietu i nie ma tej dziury pomiędzy które są na twoich zdjęciach. tu na wideo jest pokazane

If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline xanar

« Odpowiedź #526 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 15:27:03 »
Nie są przyklejone, popatrz na innych filmach.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Gazza

« Odpowiedź #527 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 15:30:04 »
Może DC już cichcem wrzuciło na rynek poprawioną wersję?
Pierwszy omni Green Lantern G.Johnsa też miał problemy z trzeszczącym i rozklejającym się grzbietem. DC wydało poprawioną wersję szybko. Mój się nie rozpadł (może trafiłem na udany egzemplarz) ale ludzie narzekali.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #528 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 15:31:56 »
Dosyć dziwne, bo podobno rzeczy z lat 90-tych to przecież syf i nikt tego nie kupi, nakład mógł być jakiś mniejszy albo muszą zmienić swoich "ekspertów".

Dokładnie o tym samym pomyślałem :)

Offline sad_drone

« Odpowiedź #529 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 15:35:15 »
@xanar odpaliłem jeszcze parę filmików i na wszystkich jest przyklejone. Może rzeczywiście jakąś nową wersję wypuścili ? jak masz link do jakiegoś filmu który pokazuje ten lepszy grzbiet w batmanie snydera to podrzuć.

Offline Antari

« Odpowiedź #530 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 15:40:09 »
@xanar odpaliłem jeszcze parę filmików i na wszystkich jest przyklejone. Może rzeczywiście jakąś nową wersję wypuścili ? jak masz link do jakiegoś filmu który pokazuje ten lepszy grzbiet w batmanie snydera to podrzuć.

Oczywiście, że jest przyklejone. Nie słyszałem o innej wersji. Za szybko aby DC wypuściło drugi rzut.

Offline xanar

« Odpowiedź #531 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 16:14:16 »
Nie wiem gdzie wy widzicie, że to sklejone jest:

od 4:08

od 4:24

ewidentnie widać, że odchodzi od grzbietu.
« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Grudzień 2019, 16:16:44 wysłana przez xanar »

Offline sad_drone

« Odpowiedź #532 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 16:18:01 »
@xanar faktycznie, odrobinę odchodzi. czyli problem raczej z tym że się nie wygina. to może rzeczywiście da się to wypracować jak pisałeś.

Offline xanar

« Odpowiedź #533 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 17:06:16 »
A jak to  rozciagasz ? Kiedy sądzicie może wyjść tom 2?

Rękami, rozkładasz na środku że było widać nici łapiesz rękami i wyginasz, ale można użyć metody mniej inwazyjnej, iść do marketu kupić parę rurek pcv o różnych średnicach i tak się bawić, tylko trzeba kupić klej introligatorski bo może się zacząć się rozklejać z jednej albo z drugiej strony i wypadałoby skleić, najlepiej mi takie rzeczy się robi jakimiś cienkim drutem do robienia na drutach.
Znając DC drugi tom może nie wyjść  ;D

Offline sad_drone

« Odpowiedź #534 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 17:23:35 »
Zostając w temacie batmana, @xanar polecasz batman and robin omnibus ? Waham się czy kupić, opinie niby bardzo dobre ale jako że nie podobał mi się za bardzo run snydera mam opory generalnie przed batmanem z new52.

Offline xanar

« Odpowiedź #535 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 17:43:24 »
Nie wiem nie przeczytałem jeszcze, od roku leży  ;D Niektórzy twierdzą, że to najlepsza seria z new52. Jak czytałeś Supermen'a z Rebirth, i ci się podobał to pewnie to też będzie bo to ci sami ludzie zrobili. Tylko tam w pewnym momencie trzeba przeczytać parę zeszytów albo całe Batman Incorporated żeby ogarnąć co się dzieje.  Nie wiadomo czemu Egmont tego nie wydał, to jednak chyba ci "eksperci" winni  ;D

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #536 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 17:45:45 »
Jestem mniej więcej w połowie B&R i, póki co, bardzo mi się podoba.

Offline Antari

« Odpowiedź #537 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 17:56:31 »
Nie no wiadomo, że jest problem z tym omnibusem Batamana z N52, nie piszcie tutaj bajek. Wszyscy odradzają zakup na ten moment, a jakieś samoróbki, zabawy w Geppetta ze sznurkami, kleje introligatorskie to metody amatorskie.

Przy obecnej polityce Marvela/DC dodruk tego runu to kwestia czasu. A mamy tu do czunienia z super popularnym runem. Z pierwszym Omnibusem GL Johnsa też były jaja z sypiącym się omniakiem i bez problemu poprawili ten defekt w kolejnym.

Kupowanie teraz tego bubla to dobrowolne wchodzenie na minę.

Czasami mnie to fascynuje, xanar kręci nosem na House of X/Powers of X, bo klejone a nie szyte mimo że to super chudzinka i nie słyszałem o problemach jak na razie; a nie przeszkadza mu bubel i super wpadka DC o jakiej zrobiło się mega głośno jakiś czas temu. I jeszcze poleca zakup :) Dobre... aaa no i nie zapominajmy o super prostackim designie grzbietu od strony graficznej tego omniaka. To już polskie wydanie w HC wygląda lepiej na półce.
« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Grudzień 2019, 17:58:56 wysłana przez Antari »

Offline xanar

« Odpowiedź #538 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 18:39:07 »
Nie bardzo wiem gdzie jest problem, większość omnibusów tych większych od DC ma taką samą konstrukcje i jakoś nie było wielkiego hejtu na nie , np: Infinity Crisis (chyba 3rd printing), Batman i Robin (2nd printing) czy Blackest Night Omnibus tak samo wygląda, ten środek się nie podnosi.
Problem powstał dlatego, że jakiś ulany gościu z USA nagrał pierwszy film na ten temat i się gówno-burza zrobiła, jakoś nie widziałem żeby tak narzekał na te inne omnibusy.

Zdradzę ci sekret, wszystkie te książki są klejone za pomocą kleju  :) ja pokazuje, że można poprawić fabrykę i nikomu nie każe tego robić. No tak bo te książki są bardzo profesjonalnie wykonane  ::) wszytko robione, żeby jak najtaniej było, jakby były super extra "profesjonalnie" to nikt by nie narzekał.

Parę postów wyżej podawałem sprzedaż tego omnibusu i jakoś szału nie ma.

Tak jak napisałem wcześniej nie bardzo widzę różnice między tym a innymi omnibusami

Ty to musisz się o coś prz%&$^*(% parę postów wyżej byłeś pewny, że grzbiet jest przyklejony, nie udało się to teraz o coś innego  :) No House of X/Powers of X jest klejone a nie szyte, no nie ma problemów bo jest mało splash'ów na dwie strony dlatego tak bardzo to nie irytuje. Szyte książki są lepsze od klejonych nie wiem co ty chcesz udowodnić, że klejone są lepsze ? :)

Gdzie ja polecam zakup ?

Offline Antari

« Odpowiedź #539 dnia: Cz, 12 Grudzień 2019, 20:56:36 »
Problem się z tego zrobił, że to był mocno wyczekiwany omnibus a wyszły problemy z grzbietem i ogólnie design raczej przeciętny jak na to co mogli zrobić. OK może nie jest to klejone ale tak wygląda. Stoi w miejscu. Nie podnosi się. Nie wiem czego to wina, bo nie mam tego bubla. Ale widziałem dość materiałów.

Jak tak ci przeszkadza "profesjonalizm" gigantów to dawaj wszystkie omniaki do introligatora, nich ci oprawi po swojemu. Będziesz miał cud malina.