Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 328617 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomekrusłan

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #2055 dnia: Wt, 18 Marzec 2025, 21:16:46 »
Piszę o prawdziwym omnibusie a nie bździnie na 400 stron. Masz rację, że przy preorderze omnibus wychodzi najkorzystniej cenowo, ale jeszcze korzystniej wychodzi czytanie lewizny na getcomics. Jedno i drugie odbiera normalnemu człowiekowi frajdę z czytania. Epic collection czy compendium od DC to najwygodniejszy zarówno do czytania, jak i trzymania na półce format. Jak lubisz ćwiczyć biceps to zapisz się na siłkę.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #2056 dnia: Wt, 18 Marzec 2025, 21:19:21 »
Nikt nie czyta z nałożoną obwolutą, ona chroni jak stoi na półce, do czytania obwoluty się ściąga. Ja komiksów nigdy w powietrzu nie trzymałem nawet lekkich. Tylko przy biurku albo na wygodnym fotelu, podkładka pod laptopa plastikowa najzwyklejsza na kolana i można czytać Omnibusa. Albo jakiś stolik który wystaje ponad wysokość fotela, kanapy, krzesła gdzie siedzimy i można czytać wygodnie.

Mówię o obwolucie pod kątem samego wyciągania z regału. Zawsze mam obawę, że to gówno się rozerwie jak szarpnę za mocno. Chłopie, to jest komiks o facetach w rajtuzach a ty budujesz sobie rusztowanie, żeby w ogóle dało się to jakoś położyć.

Offline xanar

« Odpowiedź #2057 dnia: Wt, 18 Marzec 2025, 21:53:51 »
Piszę o prawdziwym omnibusie a nie bździnie na 400 stron. Masz rację, że przy preorderze omnibus wychodzi najkorzystniej cenowo, ale jeszcze korzystniej wychodzi czytanie lewizny na getcomics. Jedno i drugie odbiera normalnemu człowiekowi frajdę z czytania. Epic collection czy compendium od DC to najwygodniejszy zarówno do czytania, jak i trzymania na półce format. Jak lubisz ćwiczyć biceps to zapisz się na siłkę.
Ale to ty tu przychodzisz się wypłakać  ;D

Omnibusem to jest to co sobie np. taki Marvel nazwie omnibusem.

A bez preordera to już wychodzi niekorzystniej cenowo, tylko omnibusów cena się zmienna, czy jak  ;D

Nie wiem mi tam nie odbiera i nie muszę chodzić po innych tematach i pisać, że te wszystkie softcovery są do dupy i nie jesteście normalnymi ludźmi jak je lubicie  ::) ;D

A to kompendium to nie za ciężkie dla ciebie, w sumie ma tyle samo stron, znaczy prawdziwe kompendium ;D co prawdziwy omnibus  ;D , no nie wiem dla normalnych ludzi to raczej też nie jest  ::)

Półki też masz za słabe na omnibusy ;D

Jako takie samego bicepsa nie ćwiczę a siłkę to mogę tobie polecić, raczej nie powinna ci zaszkodzić.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Castiglione

« Odpowiedź #2058 dnia: Wt, 18 Marzec 2025, 22:37:55 »
Jak lubisz ćwiczyć biceps to zapisz się na siłkę.
To na pewno, bo wagą omnibusa go raczej nie zrobisz ;D

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #2059 dnia: Wt, 18 Marzec 2025, 22:48:23 »
Ale to ty tu przychodzisz się wypłakać  ;D

Omnibusem to jest to co sobie np. taki Marvel nazwie omnibusem.

A bez preordera to już wychodzi niekorzystniej cenowo, tylko omnibusów cena się zmienna, czy jak  ;D

Nie wiem mi tam nie odbiera i nie muszę chodzić po innych tematach i pisać, że te wszystkie softcovery są do dupy i nie jesteście normalnymi ludźmi jak je lubicie  ::) ;D

A to kompendium to nie za ciężkie dla ciebie, w sumie ma tyle samo stron, znaczy prawdziwe kompendium ;D co prawdziwy omnibus  ;D , no nie wiem dla normalnych ludzi to raczej też nie jest  ::)

Półki też masz za słabe na omnibusy ;D

Jako takie samego bicepsa nie ćwiczę a siłkę to mogę tobie polecić, raczej nie powinna ci zaszkodzić.

Ty to chyba tylko omnibusy widujesz u Omara na filmikach. Kompendium ma miękką okładkę i cieńszy papier (to tak informacyjnie dla ciebie, bo mogłeś nie doczytać, albo nie zrozumieć bo to po angielsku piszą).

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #2060 dnia: Wt, 18 Marzec 2025, 22:53:30 »
To na pewno, bo wagą omnibusa go raczej nie zrobisz ;D

Fajnie że sobie chłopaki nawzajem komentarze lajkujecie. Takie eksperckie to forum zauważyłem ostatnio. Wydawnictwo tylko jedno prawilne, omnibusy rulez a jak masz inne zdanie to zaraz cię stado piesków obszczeka. Zaraz pewnie moderacja mi prześle ostrzeżenie za spam bo spamować to mogą tylko zasłużeni forumowicze.

Offline xanar

« Odpowiedź #2061 dnia: Wt, 18 Marzec 2025, 23:20:01 »
Ty to chyba tylko omnibusy widujesz u Omara na filmikach. Kompendium ma miękką okładkę i cieńszy papier (to tak informacyjnie dla ciebie, bo mogłeś nie doczytać, albo nie zrozumieć bo to po angielsku piszą).
Tak, kupuje książki po angielsku, ale nie rozumiem angielskiego  ;D

O czym to do mnie rozmawiasz, mam ponad 20 regałów z tą makulaturą  ;D

Masz - lekkie kompendium vs ciężki omnibus, liczba stron praktycznie taka sama, różnica lekko ponad kilogram  ;D

To nie jest kwestia tego, że my sobie lajkujemy posty, pytanie dlaczego tobie nikt nie lajkuje  ;D
Jakie stado, raptem trzy osoby tu z tobą rozmawiają ;D

Tu masz nowszy, na tym papierze na jakim teraz wydają, to nawet kilograma różnicy nie ma  ;D
« Ostatnia zmiana: Wt, 18 Marzec 2025, 23:37:26 wysłana przez xanar »

Online Bushiken

« Odpowiedź #2062 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 00:00:33 »
Fajnie że sobie chłopaki nawzajem komentarze lajkujecie. Takie eksperckie to forum zauważyłem ostatnio. Wydawnictwo tylko jedno prawilne, omnibusy rulez a jak masz inne zdanie to zaraz cię stado piesków obszczeka. Zaraz pewnie moderacja mi prześle ostrzeżenie za spam bo spamować to mogą tylko zasłużeni forumowicze.

Pozwolę sobie na żart na rozładowanie atmosfery.
Jeśli ogladasz Omara i jego podejście do Kurtisa z Epic Marvel podcast to wiesz, że zadarłeś z silnym lobby Omnibusowym które nie uznaję sprzeciwu nad wyższością grubasków w HC.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #2063 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 01:03:17 »
Dawno chyba nie było tak toksycznego użytkownika na forum, w każdym temacie który przeglądam same negatywne wpisy i ciągłe negatywne emocje. Rany boskie, omnibus to jedynie wydane, które zbiera ogrom materiału, a wbiłeś tutaj jakbyśmy jakąś herezję uprawiali :o

Offline xanar

« Odpowiedź #2064 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 01:27:49 »
Niech on sobie będzie negatywny, sam jestem negatywny  :), tylko żeby on coś sensownie pisał to byłoby dobrze.

Offline michał81

« Odpowiedź #2065 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 05:31:39 »
@xanar ty każdy omnibus ważysz?

Offline xanar

« Odpowiedź #2066 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 09:19:03 »
Nie, jeszcze kompendia, jak widać na zdjęciu.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2067 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 09:50:08 »
Widać, że ten użytkownik lubi wzbudzać kontrowersje. I nie chodzi mi o jego opinie, tylko o jego dziwne ataki na innych użytkowników.

Dlatego mała rada: nie karmcie trolla.

Offline xanar

« Odpowiedź #2068 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 11:11:25 »
On ma taki problem, że wydaje mu się, że jest lepszy od innych, no ale to mu się tylko wydaje.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2069 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 11:11:46 »
Dlatego mała rada: nie karmcie trolla.

Słynne ostatnie słowa.
W przypadku tutejszego "gwiazdora" te rady padają od lat i zawsze grochem o ścianę. Należy założyć, że dopóki nie pójdą jakieś obostrzenia administracyjne to troll będzie przekarmiany.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".