Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 327959 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Odyn

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #1815 dnia: Pt, 08 Marzec 2024, 10:49:41 »
Nie wiem czy wcześniej tak było, czy to teraz, ale aktualnie oferowany stan tych komiksów to "nowy z defektami (dostateczny)"
Słowo dostateczny było odkąd pamiętam. Rada na to jest jedna: przed opłaceniem zapytać telefonicznie o stan kupowanego komiksu :) Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby komiks był w stanie dostatecznym (jeżeli był jakikolwiek defekt to lekkie puknięcia na rogach, czy grzbiecie, ale na szczęście to znikome sytuacje) . 
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline xanar

« Odpowiedź #1816 dnia: Pt, 08 Marzec 2024, 11:19:10 »
No było, ale tylko na ekspozycje a teraz jest na wszystko (cały preorder).
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline xanar

« Odpowiedź #1817 dnia: Śr, 20 Marzec 2024, 16:58:53 »
Jakieś nowe omnibusy od DC się pojawiły:

Superman: The Triangle Era Omnibus Vol. 1
https://prhcomics.com/book/?isbn=9781779528162

Green Lantern Corps by Peter J. Tomasi and Patrick Gleason Omnibus Vol. 2
https://prhcomics.com/book/?isbn=9781779527523

John Constantine, Hellblazer by Jamie Delano Omnibus Vol. 1
https://prhcomics.com/book/?isbn=9781779527844

The Flash by Mark Waid Omnibus Vol. 2
https://prhcomics.com/book/?isbn=9781779528414

Scalped Omnibus Vol. 1
https://prhcomics.com/book/?isbn=9781779528384

Deathstroke: The Terminator by Marv Wolfman Omnibus Vol. 1
https://prhcomics.com/book/?isbn=9781779528513

Offline Takesh

« Odpowiedź #1818 dnia: Śr, 20 Marzec 2024, 17:09:45 »
Wreszcie era trójkąta Supermana. Ciekawe czy pociągną do śmierci i co z okresem przed, bo ciężko jest to kupić.

Przy okazji ciekawe w którą stronę pójdzie E po śmierci. Bo materiałów sprzed mają coraz więcej, więc po cichu liczę na The Man of Steal 4 tomy i dalej po kolei...

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1819 dnia: Śr, 20 Marzec 2024, 18:39:59 »
Materiałów jest dużo, ale "Śmierć ..." to raczej taki jednostrzałowiec będzie. Pewniak do wydania, którego fandom domagał się od dawna i na tym pewnie Egmont poprzestanie. Superman to nie Batman.

Online michał81

« Odpowiedź #1820 dnia: Śr, 20 Marzec 2024, 18:45:45 »
Egmont to już ma swoje plany co do eSa, ale najpierw to niech fani kupią "Śmierć Supermana", żeby pokazać, że chcą coś więcej niż tylko Batmana z DC.

Offline Odyn

« Odpowiedź #1821 dnia: Cz, 21 Marzec 2024, 07:19:25 »
Kurcze mam mieszane uczucia co do tego omnibusa vol 2 GLC. Sporo powtórzeń, a np. brak dwóch trade'ów z czasów Najjaśniejszego Dnia tj. GLC Revolt of the Alpha Lanterns (co prawda zeszyty #21-22 znajdują się w omnibusie vol. 1, ale już #48-52 brak) oraz The Weaponer (zeszyty #53-57). W pierwszym omnibusie brakowało jedynie 2 zeszytów, a tu jest sroga luka... Zawiodłem się.
« Ostatnia zmiana: Cz, 21 Marzec 2024, 07:22:50 wysłana przez Odyn »

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #1822 dnia: Cz, 21 Marzec 2024, 08:36:14 »
Wreszcie era trójkąta Supermana. Ciekawe czy pociągną do śmierci i co z okresem przed, bo ciężko jest to kupić.

No w końcu wydadzą coś z czasów naszego Semica  :)

Stories include “Time and Time Again,” “Blackout,” and Clark Kent revealing his secret identity to Lois Lane!

Pomiędzy tym omnibusem a "Śmiercią" jest miejsce na jeszcze jeden.
Dodatkowo - między "Exile" a nim też jest materiał na kolejnego omniaka.
Czekam   8)

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #1823 dnia: Cz, 21 Marzec 2024, 10:40:20 »
Kurcze mam mieszane uczucia co do tego omnibusa vol 2 GLC. Sporo powtórzeń, a np. brak dwóch trade'ów z czasów Najjaśniejszego Dnia tj. GLC Revolt of the Alpha Lanterns (co prawda zeszyty #21-22 znajdują się w omnibusie vol. 1, ale już #48-52 brak) oraz The Weaponer (zeszyty #53-57). W pierwszym omnibusie brakowało jedynie 2 zeszytów, a tu jest sroga luka... Zawiodłem się.

Tomasi gdzieś pisał, że nie ma ich dlatego, że to nie on je pisał. Niestety trzeba będzie uzupełnić luki z drugiej ręki...

Offline xanar

« Odpowiedź #1824 dnia: Cz, 21 Marzec 2024, 11:18:59 »
Ten omnibus to jeszcze większa porażka niż ten pierwszy, ale są np. takie zeszyty jak Green Lantern #65-67 czy Green Lantern (The New 52) #17, #20 bo to nie on je pisał  ::)

Online michał81

« Odpowiedź #1825 dnia: Cz, 21 Marzec 2024, 11:35:07 »
Green Lantern (The New 52) #17, #20 bo to nie on je pisał  ::)
To jest cześć crossovera z jakie te serie miały w New 52, tylko że tam jeszcze powinny być zeszyty też serii Red Lanterns i Green Lantern: New Guardians.

Offline xanar

« Odpowiedź #1826 dnia: Cz, 21 Marzec 2024, 12:32:14 »
Wiem, mam te corssy w klejonych hardcoverach, zasadniczo to mam to wszystko, te czerwone latarnie i te nowe gardlany też, nie ma tylko tych pierwszych trejdów, dlatego nie wiem czy nie kupie tego pierwszego omnibus, chociaż tam nie ma wszystkiego i się sporo dubluje.

Offline Odyn

« Odpowiedź #1827 dnia: Cz, 21 Marzec 2024, 13:05:16 »
Ja mam GLC w trade'ach oraz pierwszy omnibus. Wydaje mi się, że drugiego omnibusa nie kupię, bo za dużo luk, ponadto kolejne duble - w rezultacie odpuszczę ;x GLC omnibus vol. 1 + Blackest Night omnibus + oczywiście 3 omnibusy GL. Wystarczy.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #1828 dnia: Cz, 21 Marzec 2024, 13:59:26 »
Ja się chyba skuszę, chciałbym mieć to jakoś połączone aż do Rebirth. Ale naprawdę nie łatwo jest zbierac te wydania z wielkiej dwójki. Może jakiś omnibus Red Guardians + New Guardians? Pomarzyć można.

Offline xanar

« Odpowiedź #1829 dnia: Cz, 21 Marzec 2024, 14:24:54 »
Ja te terjdy kupowałem 6 lat temu i te pierwsze były już niedostępne.

Ja mam GLC w trade'ach oraz pierwszy omnibus. Wydaje mi się, że drugiego omnibusa nie kupię, bo za dużo luk, ponadto kolejne duble - w rezultacie odpuszczę ;x GLC omnibus vol. 1 + Blackest Night omnibus + oczywiście 3 omnibusy GL. Wystarczy.
No i ja chyba też kupie ten pierwszy, bo jak się okazało to przy tym drugim nie wygląda tak źle  :)